2k

دانشگاه فردوسی مشهد در روز یکشنبه 11 شهریورماه 1397، میزبان سومین همایش ملی همیاران سلامت دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی سراسر کشور بود. در این همایش معاون وزیر علوم و رئیس سازمان امور دانشجویان، مدیرکل دفتر مرکزی مشاوره وزارت عنف، معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت‌های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر حضور داشتند.

دکتر طاهری معاون فرهنگی، اجتماعی و دانشجویی دانشگاه فردوسی مشهد در مراسم افتتاحیه این همایش ضمن خیرمقدم به مسئولین کانون‌های همیار سلامت دانشگاه‌های سراسر کشور و شرکت‌کنندگان خلاصه‌ای از سابقه تشکیل این کانون‌ها را از سال 1394 بازگو کرده و افزود: تشکیل کانون‌های سلامت روان در دانشگاه‌ها نشان عزم مصمم مسئولین وزارت عتف در بحث سلامت و نشاط دانشجویی است. وی اهمیت این کانون‌ها را از دو جهت یکی جنبه سلامت که وظیفه اصلی آن است و دیگر مشارکت دانشجویان و استفاده از توانمندی آنان همراه با توانمندسازی آنان ذکر کرد.

دکتر صادقی مدیرکل دفتر مرکزی مشاوره و سلامت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و دبیر علمی این همایش نیز در مراسم افتتاحیه همایش به روند روبه افزایش کانون‌های همیاران سلامت روان در دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی کشور و افزایش تعداد همیاران به ۱۴۰۹۲ در کل کشور اشاره داشتند. ایشان اشاره نمود که با توجه به‌ضرورت پرداختن به بحث آسیب‌های روانی اجتماعی در دانشجویان، همیاران نیرویی تأثیرگذار برای کاهش این آسیب‌ها می‌توانند باشند

مدیرکل دفتر مرکزی مشاوره و سلامت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به خصوصیات همیاران در مقبولیت داشتن بین همسالانشان، تأکید بر آموزش‌های همیاران نمودند و اشاره کردند با داشتن این خصوصیات می‌توان از نیروی منسجم همیاران در راستای استفاده از سرمایه اجتماعی برای ارتقای سلامت روان جامعه دانشگاهی استفاده کرد

دکتر صادقی در خاتمه بر لزوم مشارکت، داشتن اعتماد، حس امنیت در گروه همیاران برای توانمند شدن این گروه تأکید داشتند.

دکتر افشار معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت‌های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر در ادامه برگزاری این همایش با اشاره به اینکه دانشجویان با همنوع خود بیشتر مأنوس بوده و حس اعتماد بیشتری دارند تجربه تشکیل کانون‌های سلامت را در دانشگاه‌ها تجربی خوب و تکرار نشدی دانست. وی در ادامه گفت کانون‌های همیاران سلامت در اصل خود مکمل مراکز مشاوره هستند. وی عنوان کرد بر اساس گزارش‌ها مصرف مواد مخدر در دانشگاه‌ها طی سال‌های اخیر افزایش نداشته و این نشان از اثربخشی فعالیت همیاران سلامت در دانشگاه‌ها است.

ازجمله مسائلی که دکتر افشار به آن‌ها تأکید آموزش کادر مجرب و متخصص از میان دانشجویان و ایجاد بانکی از اسامی آنان برای استفاده در سایر مراکز به‌جز دانشگاه بود. وی اظهار داشت ستاد مبارزه با مواد مخدر آمادگی حمایت مادی و معنوی از پایان‌نامه‌های مرتبط با پیشگیری مواد مخدر، درمان و صیانت از افراد تحت درمان را دارد.

وی در پایان افزود: فعالیت ۳۵۶ کانون دانشجویی همیاران سلامت روان در کشور مفهوم کار فوق العاده و زیبایی است که مقام معظم رهبری از مسئولان سه قوه مطالبه می کنند. کانون‌های سیاسی، علمی و فرهنگی متعددی در دانشگاه‌ها فعالیت می‌کنند اما هیچکدام نظیر کانون همیاران سلامت روان به این سرعت رشد پیدا نکرده‌اند.

دکتر صدیقی معاون وزیر علوم تحقیقات و فناوری و رئیس سازمان امور دانشجویان به‌عنوان آخرین سخنران این مراسم ضمن تشکر از دانشگاه فردوسی مشهد به دلیل برگزاری این همایش از افزایش رو به رشد اعضاء کانون‌های سلامت ابراز خرسندی نمود. وی در ادامه گفت 1400 نفر عضو همیار سلامت می‌تواند پیام‌آور خیر و صلاح باشد. دکتر صدیقی در بیان ایده تشکیل کانون‌ها همسانی میان افراد را در ایجاد ارتباط مؤثر مطرح نمود و این‌گونه بیان داشت که دانشجویان در ارتباط با یکدیگر به دلیل همسانی بیشتر میان آنان ارتباط مؤثرتری برقرار خواهند کرد.

وی سه توصیه مهم را برای کانون‌های همیار سلامت دانشگاه‌ها اظهار نمود: اولاً حفظ محرمانگی در اطلاعات افراد، تخصصی نمودن فعالیت‌ها و پرهیز از ورود به مباحثی که در آن تخصص ندارند و همچنین عدم ورود به فعالیت‌هایی که در راستای اهداف کانون‌ها نیست. وی مشخصاً از وارد شدن کانون‌های همیار سلامت به مسائل سیاسی و حاشیه‌ای هشدار داد. دکتر صدیقی در ادامه سخنان خود بابیان نتایج نظرسنجی از دانشجویان عنوان کرد 58 درصد دانشجویان دانشگاه‌ها اظهار داشته‌اند که دانشگاه محل تحصیل خود را دوست ندارند و درصد قابل‌توجهی از آنان ناامید و بی‌اعتماد به آینده هستند که این کار کانون‌های همیار سلامت روان را مشکل می‌سازد. در مقابل نیز در میان سخنان خود به وضعیت مطلوب دانشجویان در حوزه اعتقادات مذهبی و هویت ملی مانند آمادگی دفاع از کشور اشاره نمود.

همایش همیاران سلامت دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی وزارت علوم تحقیقات و فناوری که به مدت سه روز در دانشگاه فردوسی مشهد برگزار خواهد شد شامل کارگاه‌های تخصصی و نشست‌های علمی از قبیل میزگرد تخصصی همیاران سلامت روان، فرصت‌ها ، چالش‌ها و راهکارها همچنین بحث و تبادل‌نظر اعضای شورای مرکزی کانون همیاران سلامت جهت ارتقاء دانش و تبادل تجربیات میان کانون‌ها می‌باشد.

1k

3k

4k

5k

6k

{jcomments on}

نوشتن دیدگاه

ارسال