photo 2018-09-30 19-35-23

به گزارش باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی؛ نشست "شرح بی نهایت" به همراه نمایشگاه عکس، در روز شنبه 7 مهرماه 97 در محل باشگاه مفاخر و پیشکسوتان دانشگاه برگزارشد.

 در ابتدا دکتر سلمان ساکت، رئیس مرکز آثار مفاخر و اسناد دانشگاه در این مراسم به لزوم برگزاری چنین نشستهایی از سوی مرکز آثار مفاخر و اسناد دانشگاه اشاره کرد.

دکتر افخمی، رئیس اداره امور دانشجویان شاهد و ایثارگر نیز با بیان اینکه ایثارگری در هر دورانی متفاوت است، گفت: فرهنگ ایثار باید توسط استادان به مردم منتقل شود تا افراد در بحران‌های مختلف بتوانند از این خصلت انسانی بهره بگیرند. کار دانشگاهیان روایت و تحقیق در خصوص جنگ و آسیب های آن است.

 دکتر سید حسین اطهری، دانشیار گروه علوم سیاسی دانشگاه فردوسی، با تاکید بر اینکه همواره از جنگ دو روایت تراژیک و دراماتیک عنوان شده است، گفت: دانشگاه باید به روایت سومی از جنگ بپردازد و به کشف حقیقت جنگ و بیان ناگفته‌هایی از آن بپردازد.

وی به مصادره ی جنگ توسط افراد مختلف اشاره کرد و افزود: بسیاری از ناگفته های جنگ در بحث های عاطفی گم شده است و این وظیفه دانشگاه است که جنگ را از وجه قدسی درآورده تا بتوان به نقد جنبه هایی از آن اقدام کند.
 دکتر سید حسین ثنايی‌نژاد، دانشیار گروه هواشناسی دانشگاه فردوسی، با بیان خاطراتی از جنگ گفت: باید به صورت علمی جنگ تحلیل شود و سپس به یک سند نظامی و امنیتی تبدیل شود که قابل استفاده برای نسل‌های آینده باشد.

دکتر ابوالفضل غفاری، استادیار گروه علوم تربیتی دانشگاه فردوسی، ایدئولوژیک سازی مفاهیم جنگ را نادرست دانست و تاکید کرد: عقلانیت و عاطفه گرایی را باید با هم در نظر گرفت و نمی توان جنبه های عاطفی جنگ را از بین برد.

وی با بیان اینکه دفاع می تواند ارزشمند و افتخارآمیز باشد، اظهار کرد: رابطه و هدف در اقدامات انسان‌ها مهم است و نمی‌توان بدون هدف رابطه درستی را تجربه کرد و برای همین است که ایثارگری در جنگ ارزش پیدا کرده است.

دکتر محمدتقی فخلعی، استاد گروه فقه و مبانی حقوق دانشگاه فردوسی، به ابعاد فرا فقهی جنگ اشاره کرد و گفت: در جنگ، مرگ کنش آگاهانه و آزادانه‌ای بود که بسیاری از رزمندگان انتخاب می‌کردند و اینها همان قهرمانان خاموش آن دوران بوده اند.

دکتر محمدجعفر یاحقی، استاد گروه ادبیات دانشگاه فردوسی، به خاطره سفر استادان و دانشگاهیان دانشگاه فردوسی مشهد به جبهه‌های جنگ اشاره کرد و گفت: این سفر که مکتوب آن در مقاله با عنوان اقلیم هشتم خوزستان آمده است داستانی از آشنایی افرادی است که تا پیش از آن هرگز جبهه ها را تجربه نکرده بودند و این روایتی غریب‌تر نسبت به دیگرانی است که برای جنگ به جبهه‌ها رفته بودند.

 وی با اشاره به اینکه در این سفر طیف‌های متفاوت استادان حضور داشتند، اظهار کرد: دیدن صحنه هایی از گذشت و ایثار رزمنده‌ها و همکاری و همیاری همه مردم در جنگ، مفاهیم زیبا و ارزنده ای را برای ما تداعی می کرد که تاثیر آن سالها پس از جنگ برای من و دیگر همسفران هواپیمای C130 زنده بوده است.

باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد: فائزه صفایی

photo 2018-09-30 19-35-00

photo 2018-09-30 19-35-18

photo 2018-09-30 19-35-29

photo 2018-09-30 19-35-31

نوشتن دیدگاه

ارسال