به گزارش باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد؛ مراسم افتتاحیه نمایشگاه آثار هنرمندان کانون هنرهای تجسمی دانشگاه، با عنوان "خط خرد" در روز شنبه 11 اسفندماه 97 در تالار اندیشه مجتمع کانون‌های فرهنگی هنری برگزار شذ. 

khate1

khate6

در این مراسم، امیرعلی برومند، دبیر کانون هنرهای تجسمی دانشگاه، در خصوص علت نامگذاری این نمایشگاه به عنوان "خط خرد" اظهار داشت: عنوان نمایشگاه هنرهای تجسمی «خط خرد» به این دلیل انتخاب شده که در حقیقت این آثار هنری برآمده از توانایی هنرمندان دانشگاهی و خردمند است.

وی در خصوص آثار ارسالی به نمایشگاه گفت:  18 هنرمند آثار خود را در این نمایشگاه ارائه کردند که همگی از مدرسان کانون، هنرمندان و هنرجویان کانون هنرهای تجسمی دانشگاه هستند.

وی افزود: در این نمایشگاه، 31 اثر ارائه شده است که سبک‌های خط معلی، شکسته نستعلیق و نستعلیق را در بر می‌گیرد. در رشته نقاشی نیز به وسیله آبرنگ، رنگ روغن، مدادرنگی، سیاه قلم و ویترای (نقاشی روی شیشه) طراحی‌هایی انجام شده و نیز آثاری در رشته منبت وجود دارد که به معرض نمایش گذاشته شده است.

برومند گفت: اثر خوشنویسی معلی از نظر تکاملی و سیر تحولی آخرین رشته‌ای است که در خوشنویسی به صورت تقریبا رسمی پذیرفته شده و در نتیجه یک سبک خوشنویسی جدید است. در آثار خوشنویسی گاها همنشینی چند هنر در کنار هم به تکامل و اوج اثر کمک می‌کند.

دبیر کانون هنرهای تجسمی دانشگاه فردوسی مشهد تصریح کرد: موضوعی که باعث شد این آثار گرد هم آیند، وابستگی هنرمندان و تعلق آنها به دانشگاه است. همچنین مضامین خوشنویسی اغلب از قرآن، احادیث‌ ائمه و اشعار حافظ و مولانا هستند.

وی بیان کرد: هدف از برگزاری این نمایشگاه، آشنا کردن دانشگاهیان با هنرهای بصری و تجسمی است، چرا که هنر در میان جامعه بسیار مغفول مانده و باید در رشته‌های مختلف هنری نمایشگاه‌هایی برگزار شود و هنرمندان به اهداف ترویجی آموزشی خود دست یابند.

برومند عنوان کرد: اگر شاهد استقبال خوب دانشجویان و هنرمندان باشیم، حتما زمان بازدید نمایشگاه را تمدید خواهیم کرد تا بتوان این گنجینه‌ هنری را در دانشکده‌های معماری و مهندسی که کاندید شده‌اند نیز به نمایش گذاشت.

وی خاطر نشان کرد: هنر و محیط زیست هر دو نوعی هم‌پوشانی با بسیاری از رشته‌های دیگر دارند؛ هنر می‌تواند ابزاری بسیار گویا برای بیان اهداف متعالی باشد. همچنین حوزه محیط زیست به عنوان یک دغدغه اصلی و مشکلی جدی برای ارائه شدن نیازمند ابزارهای توانایی مانند هنر است.

دبیر کانون هنرهای تجسمی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: نمایشگاه آثار هنرهای تجسمی «خط خرد» روز شنبه 11 اسفندماه کار خود را آغاز کرده و تا چهارشنبه 15 اسفندماه ادامه خواهد داشت. این نمایشگاه هر روز از ساعت 9 الی 18 در مجتمع کانون‌های فرهنگی و هنری دانشگاه فردوسی میزبان دانشجویان و عموم علاقه‌مندان است.

در ادامه این مراسم، دکتر مهدی کرمانی، مدیر فرهنگی و فعالیت‌های داوطلبانه دانشگاه تصریح کرد: در رابطه با هنرهای مختلف و به خصوص سابقه تاریخی که خطاطی به طور خاص در ایران از آن برخوردار است باید گفت هنر ملی در مواجه با مخاطبان، عاری از هرگونه سوءگیری و بسیار سخاوتمند است. اگر با هنر همراه شویم زندگی افراد جنبه‌های سازنده و تعالی‌بخش به خود می‌گیرد تا فرد را در مسیر بی‌پایانی از رشد قرار دهد.

همچنین دکتر سلمان ساکت، رئیس مرکز آثار مفاخر و اسناد دانشگاه در ادامه افتتاحیه نمایشگاه عنوان کرد: فعالیت من در مرکز آثار مفاخر و نیز موزه دانشگاه با مشقات و سختی‌هایی همراه بود، اما چند نکته مثبت دربرداشت؛ ابتدا با تعدادی از استادان هنرمند دانشگاه آشنا شدم و این موضوع برای من جذاب بود. افرادی در دانشکده‌های مهندسی، منابع طبیعی و دامپزشکی حضور دارند که از اساتید و دانشجویان هنرمند هستند که باید این گنجینه‌ها را کشف و معرفی کرد

وی افزود: انسان در زندگی نیاز به سوپاپ‌هایی دارد تا هیجانات، ناراحتی‌ها و دل مشغولی‌ها را توسط آنها تخلیه کند که در واقع انواع مختلف هنر، چنین نقشی را برای افراد ایفا می‌کنند و اساتید ما این موضوع را به خوبی نشان داده‌اند و یک الگوی عملی خوب برای دانشجویان هستند.

همچنین در این مراسم از فاطمه طباطبایی عضو هیئت علمی گروه مهندسی محیط زیست دانشگاه فردوسی مشهد که در حوزه‌های خوشنویسی و عکاسی فعالیت می‌کند تقدیر به عمل آمد.

khate2

khate3

khate4

khate8

{jcomments on}

نوشتن دیدگاه

ارسال