به گزارش باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد؛ کرسی آزاداندیشی با عنوان "حجاب؛ رهایی یا انقیاد؟ " به همت سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی، در تاریخ سه شنبه ۲۱ اسفندماه ۹۷ در سالن دکتر حائری دانشکده ادبیات برگزار شد.

در این جلسه که با حضور منصوره موسوی، جامعه شناس و فعال حوزه زنان، و عفت شریعتی، مدیر کل امور بانوان مرکز تقریب مذاهب اسلامی و نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی برگزار شده بود،  اعتراضات اجتماعی پیرامون مسئله حجاب مورد بررسی قرار گرفت.

منصوره موسوی، در ابتدا به بیان توضیحاتی درباره اوج‌گیری درگیری‌ها در مسئله حجاب پرداخت و آسیب‌های آن را بیان کرد وی در این خصوص عنوان کرد: از آسیب های یکدست شدن پوشش، پنهان شدن هویت‌هاست. و وقتی هویت فرد گم بشود، مرد و زن در جامعه هم احساس ناامنی می‌کنند و هم ناامنی را ایجاد می‌کنند.
وی ادامه داد: پوشیدن لباس‌های یکدست در جامعه، تفاوت‌های قومیتی و محلی را پنهان می‌کند. هم‌چنین برای توریست‌هایی که می‌خواهند به ایران سفر کنند، حجاب ممکن است مانند یک مانع باشد.
این فعال حوزه زنان در انتها اشاره کرد: باید فارغ از نگاه قطبی به حجاب و دسته بندی زنان، به باحجاب و بی‌حجاب، درباره این مسئله گفت و گو کرد و به توافق رسید.

در ادامه عفت شریعتی، توضیحاتی را درباره انسان و برتری آن در آفرینش ارائه داد. وی گفت : خداوند به انسان کرامت عنایت کرده است و همه چیز را برای او خلق کرده و او را برای خودش، پس برای عاقبت بخیری و خوشبختی او، راهکارهایی را در قرآن ارائه کرده است.

وی پس از آن درباره‌ زن و اهمیت آن در خلقت مباحثی را مطرح کرد و گفت: زن مظهر اسم " خالق " از اسما پرودگار است. زیرا زن باید در وجود خود، و با توانمندی و عواطف خود، زمینه ساز تربیت و رشد انسان ها باشد.
وی افزود: قرآن که راه زندگی را به ما نشان می‌دهد، مسئله عفاف و تقوا را نیز برای زن مطرح کرده است و رعایت عفاف و پاک‌دامنی با هر پوشش و لباسی حرف اول را می‌زند‌.

لازم به ذکر است، پس از صحبت های کارشناسان، به پرسش های دانشجویان پیرامون موضوع بحث، پاسخ داده شد.

خبرنگار باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد: زهرا لعل نوری

efat