3

به گزارش باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد، پنجمین جلسه از سلسله‌جلسات انرژی‌آپ به همت انجمن علمی انرژی دانشگاه فردوسی مشهد با حضور مدیران عامل شرکت‌های پردیس انرژی علم و فناوری در تاریخ 2 دی‌ماه 1402 برگزار شد.
دکتر محمدحسین فرشیدیان‌فر، مدیرعامل مرکز فناوری‌های نوین طاها قالب توس و عضو هیئت‌علمی گروه مکانیک دانشگاه فردوسی مشهد، در این نشست اظهار کرد: دانشجویی موفق است که در کنار علم و دانش، مهارت و توان انجام کار را هم داشته باشد. این‌طور نیست که ما فقط مطالب را یاد بگیریم و حفظ کنیم، بلکه در کنار یادگیری مطالب باید بتوانیم از آن در انجام کارها استفاده کنیم.
وی افزود: جهان دارد به سمت دنیای هوش مصنوعی و ربات‌ها پیش می‌رود و اکثر اعمال و رفتار تکراری توسط ربات‌ها انجام می‌شود. بنابراین برای پیشرفت خود در مقابل ربات‌ها و هوش مصنوعی، باید در کنار حل مسائل و سؤالات، آن‌ها را نیز تحلیل و بررسی کنیم. حل مسائل به تنهایی به پیشرفت ما کمک نمی‌کند و باید بتوانیم تمام اجزای سؤال را بررسی کنیم.
سپس دکتر علی سپهر، عضو هیئت‌مدیرۀ انجمن مراکز تحقیق و توسعۀ خراسان رضوی، عضو کمیسیون انرژی و رئیس کمیتۀ اقتصاد و سرمایه‌گذاری انرژی، ابتدا به تاریخچۀ علم انرژی اشاره کرد و بعد از آن دربارۀ نیاز دنیا به انرژی‌های پاک گفت: کرۀ زمین سرشار از آلودگی‌های سوخت‌های فسیلی است، به‌طوری‌که قرار است تا 2050 سوخت‌های پاک و تجدیدپذیر کاملاً جای سوخت‌های فسیلی و تجدیدناپذیر را بگیرد. کشورهای پیشرو در این امر نیز نیاز به مهندسان انرژی خواهند داشت. بازار شغلی مهندسان انرژی در آینده‌ای نه چندان دور بسیار خوب خواهد بود. اما باید توجه داشت که حضور در محیط‌های کاری می‌تواند کمک بسیاری به یادگیری مهارت‌ها کند.
وی ادامه داد: من به دوران دانشجویی خود حسرت می‌خورم که چرا بیشتر استفاده نکردم. فضا در دانشگاه برای رشد کاملاً مهیا است، مبادا از آن غافل شوید. در بیرون از دانشگاه یادگیری بسیار سخت و زمان‌بر است و قدر دانشگاه را باید دانست.
شایان ذکر است که در پایان جلسه به فعالیت‌های پارک‌های علم و فناوری در زمینۀ انرژی اشاره شد.

خبرنگار باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد: سیدمحمدحسن مصطفوی
دبیر کارگروه پوشش خبری: یگانه تقی‌زاده

5

1

4

7

20231225 113247 1040689571

 

image 2023 10 25 20 45 50

جشنواره دانشجویی بنیاد آموزش فناوری نانو با تقدیر از برگزیدگان دوازدهمین مسابقه ملی فناوری نانو برترین‌های نهادهای ترویجی و مدرسین نانو برتر در سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ با حضور مدعوین ویژه از نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها مرکز فناوری های راهبردی معاونت علمی فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری ستاد ویژه توسعه فناوری نانو دانشگاه تهران و دیگر دانشگاهها و مراکز علمی کشور در تاریخ ۳۰ مهرماه ۱۴۰۲ در سالن رازی دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد.

این مراسم با حضور حجت الاسلام و المسلمين مصطفی رستمی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها، سرکار خانم دکتر حق‌جوی جوانمرد رییس مرکز فناوری های راهبردی معاونت علمی فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، جناب آقای دکتر عماد احمدوند دبیر ستاد ویژه توسعه فناوری نانو، سرکار خانم دکتر ریحانه خورشیدی مدیر واحد محصولات فناوری نانو و جناب آقای دکتر علی حسین رضایان رییس سابق دانشکده علوم و فناوری‌های دایر شد.

دوازدهمین مسابقه ملی فناوری نانو تابستان ۱۴۰۲ با ثبت نام ۵۳۹۵ داوطلب و طی سه مرحله برگزار شد.
مرحله اول به صورت آنلاین در روزهای یکم الی سوم تیرماه از طریق سایت آموزش فناوری نانو برگزار شد ۳۱۶۸ نفر در این مرحله به رقابت پرداختند و از این میان ۳۰۹ نفر به مرحله دوم راه پیدا کردند. مرحله دوم دوازدهمین مسابقه ملی فناوری نانو در تاریخ ۳۰ تیرماه از ساعت ۱۰:۰۰ الی ۱۲:۰۰ در ۲۲ حوزه امتحانی در سراسر کشور برگزار شد.
۱۵ نفر برگزیده از مقطع کارشناسی و ۱۵ نفر از مقطع تحصیلات تکمیلی به مرحله نهایی مسابقه راه پیدا کردند.
در مرحله سوم که به صورت یک کمپ علمی عملی از ۶ تا ۱۰‌ شهریورماه در پردیس بین‌الملل دانشگاه علوم پزشکی تهران در کیش برگزار شد. و انجمن علمی نانو دانشگاه فردوسی مشهد موفق به کسب رتبه سوم در میان نهادهای ترویجی فناوری نانو شد. 

حمدرضا معاونیان، دبیر انجمن علمی نانو دانشگاه فردوسی مشهد، در مصاحبه با خبرنگار باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد گفت: ستاد ویژهٔ توسعهٔ فناوری نانو، یکی از ستادهای توسعهٔ فناوری زیرمجموعهٔ معاونت علمی ریاست‌جمهوری است که از اوایل دهه ۸۰ تشکیل شده و کار خود را آغاز کرده است.
دبیر انجمن علمی نانوفناوری دانشگاه فردوسی مشهد ادامه داد: تمام سیاست‌گذاری‌ها و برنامه‌ریزی‌های حوزهٔ نهاد فناوری در کشور مطابق مصوباتی که در شورای عالی انقلاب فرهنگی بوده، توسط ستاد نانو انجام می‌شود. در ستاد نانو یک‌سری بخش‌ها و معاونت‌هایی وجود دارد که یکی از این زیرمجموعه‌ها معاونت فرهنگ‌سازی است. این معاونت وظیفهٔ ترویج علم نانو بین عموم مردم، دانش‌آموزان، دانشگاهیان و... را دارد.
وی افزود: یکی از شاخه‌های فعالیت کارگروه ترویج فرهنگ‌سازی، بحث ترویج دانشجویی استط بحث ترویج دانشجویی در ستاد نانو توسط بنیاد آموزش فناوری نانو برگزار و اجرا می‌شود که این جشنواره‌ای که برگزار شد، جشنوارهٔ سالانهٔ بنیاد آموزش فناوری نانو بوده است.
معاونیان در خصوص فعالیت‌هایی که بنیاد انجام می‌دهد، توضیح داد: فعالیت‌های این ستاد در چند بخش خلاصه می‌شود که عبارتند از:
۱. مسابقهٔ ملی فناوری نانو نوعی المپیاد دانشجویی است و جزو مسابقات و آزمون‌های مورد تأیید بنیاد نخبگان است و برنده‌های این مسابقه امتیازات مربوط به نخبگی را از بنیاد ملی نخبگان دریافت می‌کنند و یک‌سری جوایز نقدی و غیرنقدی نیز دارد.
۲. دومین شاخهٔ فعالیت بنیاد آموزش، بحث‌ نهادهای ترویجی است. ستاد نانو یک‌سری نهادهای ترویجی را برای خود تعریف کرده که تمام گروه‌های دانشجویی متشکل از انجمن‌های علمی سایر تشکل‌ها یا شرکت‌های خصوصی که در بحث ترویج و فرهنگ‌سازی نانو خصوصاً در حوزه دانشجویی فعالیت می‌کنند، به نوعی زیرشاخهٔ خود می‌داند.
وی تأکید کرد: انجمن‌ علمی نانوی دانشگاه فردوسی مشهد هم به عنوان یکی از همین نهادهای ترویجی فعال در سال‌های اخیر شناخته شده است و مقام سومی که این انجمن کسب کرد، در همین زمینه به دست آمده است. انجمن علمی نانو دانشگاه فردوسی مشهد به عنوان یکی از سه نهاد اول ترویجی برتر کشور توسط ستاد نانو معرفی شده‌‌ است و مقام‌های اول و دوم به نهادهای دانشگا‌ه‌های علم صنعت تهران و دانشگاه تهران تخصیص یافت.
معاونیان دربارهٔ سایر حوزه‌های فعالیت ستاد در بحث فعالیت‌های دانشجویی افزود: سایر فعالیت‌های این نهاد شامل حوزه‌های شبکهٔ مدرسان مورد تأیید ستاد نانو و بحث‌های ترویجی که شامل یک‌سری برنامه‌های خاص هستند، می‌شود.
دبیر انجمن علمی نانوفناوری دانشگاه فردوسی مشهد در خصوص نانواستارت‌آپ‌ها گفت: حوزهٔ نانواستارت‌آپ شامل همین تیم‌های دانشجویی و افرادی است که توانستند در نهادهای ترویجی یا در قالب مسابقات ملی فعالیت کنند و یک استارت‌آپ در حوزهٔ علم و فناوری برقرار کنند.
وی دربارهٔ هدف از برگزاری این جشنواره توضیح داد: این جشنواره به فعالیت‌های سالانه افراد در بخش‌های مختلف می‌پردازد و از نفرات برتر تقدیر به عمل می‌آید‌. در همین برنامه‌ای که در دانشگاه تهران برگزار شد، دانشکدهٔ داروسازی هم به عنوان افراد برگزیده مسابقه ملی نانو شناخته شدند و از آن‌ها تقدیر به عمل آمد و مدال و تندیس به آن‌ها اعطا شد. دو نفر از دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد جزو این افراد بودند.
معاونیان افزود: در ذیل این جشنواره به تقدیر از نهادهای ترویجی برتر و شبکهٔ مدرسین و نانواستارت‌آپ‌ها پرداخته و از آن‌ها نیز تقدیر شد.
دبیر انجمن علمی نانوفناوری دانشگاه فردوسی مشهد بیان کرد: پارامترهای ارزیابی در حوزهٔ نهادهای ترویجی عبارتند از‌ تنوع فعالیت‌هایی که انجام شده، اثرگذاری این فعالیت‌ها در طی سال اخیر و خصوصاً برنامه‌هایی که نهادهای مختلف در هفته نانو برگزار کرده‌اند.
وی افزود: اوایل امسال دومین نمایشگاه ارائهٔ دستاوردهای فناوری نانو با حضور دکتر احمدوند، دبیر ستاد نانو، به همراه یک همایش در دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد.

خبرنگار باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد: حنانه واسعی
دبیر کارگروه پوشش خبری: یگانه تقی‌زاده

photo ۲۰۲۲-۰۵-۲۸ ۰۴-۴۸-۵۳

به گزارش باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد، همایش بانوان در صنعت به‌همت انجمن‌های علمی مهندسی مکانیک، علوم اجتماعی و روان‌شناسی در تاریخ 5 خردادماه 1401، در تالار رودکی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد.

نرگس خنده‌رو، رئیس ادارۀ توسعۀ مراکز فناوری و ارتباط با دانشگاه پارک علم و فناوری خراسان، در این نشست اظهار کرد: مأموریت پارک علم و فناوری فراهم‌کردن بستر زمینۀ تجاری‌سازی دستاوردهای پژوهشی و تحقیقاتی است و اینکه با توجه به تحصیلات فارغ‌التحصیلان دانشگاه، کدام مشکل جامعه حل می‌شود.

photo ۲۰۲۲-۰۵-۲۸ ۰۴-۵۱-۴۳

وی ادامه داد: مهم‌ترین ویژگی‌های پارک‌های علم و فناوری، ارائۀ آموزش‌ها و مشاوره‌های تخصصی، حدس‌زدن مشکل، در اختیار گذاشتن فضای استقرار، حمایت‌های مالی و وام و گرنت است. هدف ما این است که از هستۀ فناور به یک شرکت بالغ برسید.

خنده‌رو عنوان کرد: وزارت علوم طرح گرنت فناوری را از سال 99 اجرا کرده است و هدف آن هدایت و حمایت مالی پایان‌نامه‌های ارشد و رساله‌های دکترایی است که به بازار منجر می‌شوند. همچنین طرح دستیار فناوری را داریم که مخاطب آن، همۀ دانشجویان هستند و هدف این طرح، حضور آنان در صنعت و کارآموزی همراه با کسب درآمد و دریافت گواهی پایان دوره است.

در ادامه، مریم اسلامی، مدیرعامل شرکت کیهان کاوان کوشا، بیان کرد: دانشجویان سعی کنند پیش از فارغ‌التحصیلی هدفمند شوند و مسیر شغلی خود را پیدا کنند. چالش نسل امروز در یافتن مسیر شغلی، رشد سریع تکنولوژی و اطلاعات و فضای مجازی است.

وی افزود: مهم‌ترین چالش زنان در ورود به اجتماع، نداشتن اعتمادبه‌نفس است که در نتیجۀ فضای فرهنگی خانواده، نظام آموزشی و مواجه با جو رقابتی با مردان ایجاد شده است.

photo ۲۰۲۲-۰۵-۲۸ ۰۴-۴۹-۱۱

سپس، فرخ سادات کلالی، مدیر و کارآفرین برتر، اظهار کرد: خانم‌ها می‌توانند در هر برهه‌ای و هر زمانی در حوزۀ مدنظر خود فعالیت داشته باشند. به خود اعتماد و باور داشته باشیم و با تلاش و پشتکار، حصار امن خود را بشکنیم و تجربه به دست آوریم. همۀ ما می‌توانیم در اصلاح و بهبود شرایط فعلی نقش داشته باشیم.

وی ادامه داد: با کمک دانشگاه در دوره‌های آموزشی و کارآموزی شرکت کنید تا به یک ایدۀ جدید که می‌تواند محصول و بنگاه اقتصادی جدیدی را ایجاد کند برسید و رزومه و ارتباطات خود را تقویت کنید. حفظ‌کردن ارتباطات یکی از مهم‌ترین ویژگی‌ها در رفتار سازمانی است.

دکتر مجید فولادیان، عضو هیئت‌علمی گروه علوم اجتماعی دانشگاه فردوسی مشهد، گفت: زنان در صنعت به‌خاطر تحمل نابرابری‌ها بی‌نظیرند. مسیر یک زن در صنعت نسبت به یک مرد متفاوت است و موانعی برای خانم‌ها وجود دارد که برای آقایان اصلاً مطرح نیست.

وی ادامه داد: یکی از انواع تجلی نابرابری ساختاری، واردشدن پسران به حوزۀ صنعت و دختران به حوزۀ علوم انسانی است. وظیفۀ جامعه‌شناسی عیان و بیان‌کردن این نابرابری‌ها در همۀ ابعاد است.

دکتر فولادیان تصریح کرد: زنان موفق در صنعت در خانواده‌هایی بزرگ شده‌اند که پدرانشان از آن‌ها حمایت کرده بودند یا همسرانشان این کار را انجام داده بودند.

photo ۲۰۲۲-۰۵-۲۸ ۰۴-۴۸-۳۳

 

در ادامه، دکتر عباس فیروزآبادی، عضو هیئت‌علمی گروه روان‌شناسی دانشگاه فردوسی مشهد اظهار کرد: برای آمادگی ورود به بازار که دغدغۀ بزرگی برای جوانان این زمانه است، آموزش بسیار مهم و قابل‌توجه است. اکثر دانشجویان دانشگاه ما از رشته‌های نظری به دانشگاه آمده‌اند و تلاش برای مهارت‌افزایی در زمینۀ کاری بسیار مهم است.

وی ادامه داد: البته دانشگاه‌ها تا حدودی به سمت عمل‌گرایی رفته‌اند، مثلاً مرکز مشاوره که فقط برای مشاوره به دانشجویان خدمات می‌داد، اکنون بخش توانمندسازی و کلاس‌هایی را برای ارتقای مهارتی دانشجویان اضافه کرده‌ است.

دکتر فیروزآبادی تصریح کرد: در دوران دانشجویی وظیفۀ مهمی که باید دنبال کنید، کسب مهارت است. حتی اگر در رشتۀ شما مباحث نظری بیشترند، باز هم مهارت‌هایتان را ارتقا دهید، مثلاً کارگاه‌هایی را که در دانشگاه برگزار می‌شوند جدی بگیرید.

photo ۲۰۲۲-۰۵-۲۸ ۰۴-۴۸-۱۲

وی افزود: نسبت به گذشته، شاهد رشد زیادی در زمینۀ اعتماد‌به‌نفس خانم‌ها هستیم. اعتمادبه‌نفس ارتباط مستقیم با افزایش و ارتقای مهارت‌هایتان دارد و مطمئن باشید با افزایش مهارت‌‌ها، احساس خوبتان را نسبت به خود تقویت می‌کنید.

این عضو هیئت‌علمی گروه روان‌شناسی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: خانم‌ها در فضای شغلی با یک‌سری مطالبات شغلی پنهان و مطالباتی از سمت خانه و خانواده روبه‌رو هستند که انرژی زیادی می‌گیرد و به آن‌ها فشار بیشتری وارد می‌کند و موجب فرسودگی شغلی می‌شود. یکی از اولین سیاست‌هایی که لازم است تغییر کند، در نظر گرفتن شرایط خاص برای خانم‌ها در دوران بارداری و شیردهی است.

 photo ۲۰۲۲-۰۵-۲۸ ۰۴-۴۷-۵۱

 

خبرنگاران باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد: یگانه تقی‌زاده و فاطمه مقیمی

عکاس: سعیده دلدار

Cp DSC 0665 Copy

به گزارش باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد، اختتامیه چهارمین دوره مسابقات ملی ستون ماکارونی با حضور دکتر مهدی بادپا، مدیر کل پشتیبانی امور فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به صورت ویدئو کنفرانس، دکتر علی‌اکبر هاشمی جواهری، مدیرکل ادارۀ ورزش و جوانان خراسان رضوی، حجت الاسلام و المسلمین علی احدی، مدیرکل دفتر امور فرهنگی وزارت ورزش و جوانان،دکتر مسعود میرزایی شهرابی، رئیس پارک علم و فناوری خراسان رضوی، دکتر ابوالفضل غفاری، معاون فرهنگی دانشگاه فردوسی مشهد، دکتر سید محسن اصغری نکاح، مدیر فرهنگی و فعالیت های داوطلبانه دانشگاه، دکتر علیرضا فتحی، معاون گروه مهندسی مکانیک، دکتر هادی صدوقی یزدی، معاون پژوهش و فناوری دانشکده مهندسی، دکتر امیررضا مسعودی، مدیر پژوهشی دانشکده مهندسی و جمعی از دانشجویان و شرکت کنندگان به همت انجمن علمی مهندسی مکانیک دانشگاه فردوسی مشهد در تاریخ 25 اسفندماه 1401 برگزار شد.

در ابتدای این مراسم، هر یک از تیم های شرکت کننده، به ارائه توضیحاتی درباره سازه خود پرداختند و سپس شکست سازه ها و ارزیابی آنان توسط داوران انجام گرفت.

دکتر علیرضا فتحی، معاون گروه مهندسی مکانیک و داور این دوره از مسابقات، جزئیات آیین نامه چهارمین دوره مسابقات ملی ستون ماکارونی را شرح داد.

در ادامه، دکتر مهدی بادپا، مدیر کل پشتیبانی امور فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، در این مراسم اظهار کرد: اینکه در هفتۀ آخر سال با شور و اشتیاق مشغول برگزاری چنین همایشی هستید، جای تقدیر و تشکر دارد. مسابقۀ ملی ستون ماکارونی یکی از همایش‌های مسئله‌محور است که برای برقراری ارتباط دانشگاه با صنعت برگزار می‌شود.

وی ادامه داد: بیش از 10هزار انجمن علمی در دانشگاه‌های مختلف کشور و در 40 اتحادیۀ انجمن علمی مشغول به فعالیت هستند. این انجمن‌ها به طور رسمی از سال 1378 تاسیس شدند و شروع به کار کردند.

دکتر بادپا درخصوص تشکیل کارگروه انجمن‌های علمی گفت: انجمن‌های علمی باید محل چالش، رقابت، نوآوری و فعالیت‌های فناورانه باشند. برای رسیدن به این هدف، کارگروه انجمن‌های علمی را در معاونت‌های فرهنگی دانشگاه‌ها راه‌اندازی کردیم.

وی افزود: در نشستی که ماه پیش در مشهد داشتیم، حدود 10 چالش را در انجمن‌های علمی شناسایی کردیم که در دستور کار کارگروه انجمن‌های علمی قرار دارد و قصد داریم در چند جلسه به حل این مشکلات بپردازیم.

دکتر مهدی بادپا دربارۀ امتیازات اساتید مشاور انجمن‌های علمی تصریح کرد: امتیازهایی که برای اساتید مشاور انجمن‌های علمی لحاظ شده است، چیزی نیست که آن‌ها را تشویق به مشارکت کند. بازنگری امتیازات اساتید مشاور را در دستور کار داریم و به دنبال در نظر گرفتن امتیازات پژوهشی برای آن‌ها هستیم.

دکتر علی‌اکبر هاشمی جواهری، مدیرکل ادارۀ ورزش و جوانان خراسان رضوی، در مراسم اختتامیه اظهار کرد: ادارۀ ورزش و جوانان تنها دستگاه رسمی و دولتی متولی امور جوانان است. ادغام سازمان تربیت بدنی با جوانان چندان صحیح نبود، اما بالاخره این کار انجام شد و ورزش و جوانان در کنار هم قرار گرفتند.

وی ادامه داد: مرکز خلاقیت و نوآوری در ورزش اواسط بهمن‌ماه افتتاح شد و نویدبخش خوبی برای جوانان است. این مرکز قصد دارد تفکرات و ایده‌های جوانان را تبدیل به خدمات و کالا کرده و مسیر حل مشکلات را تسهیل کند.

دکتر هاشمی جواهری در ادامه افزود: ما مجموعۀ خوبی را برای انجام این کار تاسیس کرده‌ایم و همکاری‌های خوبی با پارک علم و فناوری داشته‌ایم. از جامعۀ نخبۀ دانشگاهی تقاضا دارم که با ایده‌های خود، برای رشد این مجموعه به ما کمک کنند.

حجت الاسلام و المسلمین علی احدی، مدیرکل دفتر امور فرهنگی وزارت ورزش و جوانان، در اختتامیه چهارمین مسابقه ملی ستون ماکارونی بیان کرد: حضور یافتن در جمع نخبگان دانشگاهی و کسانی که تلاش می‌کنند دست به ابتکار بزنند، یک تجربۀ شیرین است.

وی ادامه داد: اگر کسی ایده‌ای در کشور ما داشته باشد، فضاها و دستگاه‌های متعددی وجود دارند که حاضرند ایده را به یک پروژۀ بزرگ اقتصادی تبدیل کنند و منافعی برای دیگران رقم بزنند. به شخصه حاضرم از تمام ارتباطاتم استفاده کنم تا ایده‌های شما به پروژه‌های عملیاتی تبدیل شوند.

دکتر مسعود میرزایی شهرابی، رئیس پارک علم و فناوری خراسان رضوی، در این مراسم تصریح کرد: در پارک علم و فناوری خراسان آسیب‌شناسی انجام دادیم و دیدیم که بیش از 90 درصد پارک‌های علم و فناوری در کشور درگیر کارهای لوکس و غیرضروری هستند. درصد اقتصاد دانش‌بنیان در ایران 0.3 درصد است.

وی ادامه داد: در استان خراسان رضوی، با 42 چالش در حوزه‌های مختلف از جمله کشاورزی، فرهنگی، معدنی و صنایع خلاق مواجه شدیم و در حال ورود این حوزه‌ها هستیم. بهترین عرصه برای ثروت‌آفرینی مادی و معنوی، صنایع خلاق هستند.

دکتر میرزایی در خصوص لزوم مصرف علم گفت: ما در تولید و ذخیرۀ علم به خوبی عمل می‌کنیم، اما در مصرف علم نیاز به تلاش بیشتری داریم. دانشجویان باید آنچه را که در کشور در راستای علم تولید می‌شود، به ثروت تبدیل کنند.

وی افزود: سعی کردیم در پارک علم و فناوری خراسان، بستر مناسبی را برای شنیدن ایده‌ها و مطالبات شما فراهم کنیم. ما پذیرا و حامی ایده‌های شما هستیم و پنج میلیارد از درآمد خالص پارک را به حمایت از ایده‌ها اختصاص داده‌ایم.

رئیس پارک علم و فناوری خراسان رضوی خاطرنشان کرد: باید این فرهنگ در جامعه جا بیفتد که نیمی از دانشجویان به سمت پاسداری از مرزهای علم و گذراندن مقاطع تحصیلی بروند و نیمی دیگر به سمت فناوری بیایند و مصرف علم را در جامعه ترویج کنند.

اسامی برگزیدگان چهارمین دوره مسابقات ملی ماکارونی به شرح زیر است:

مقام اول:

محمدعماد بذرفروش

امیررضا صبوری معمار

مقام دوم:

یاسمن مرتضوی

نازنین مرتضوی

فاطمه بابازاده

مقام سوم:

مصطفی جهان‌شهیری

محمدامین رضوی

ارائه برتر:

امیرحسام فعله‌گری

سیدعلی هژبرالساداتی

رسول هاشم‌زئی

عباس مظلوم

 

خبرنگار باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد: یگانه تقی‌زاده

 

Cp DSC 0142

Cp DSC 0184

Cp DSC 0282

Cp DSC 0654

Cp DSC 0700

Cp DSC 0753

Cp DSC 0791 Copy

Cp DSC 0817

Cp DSC 0821

Cp DSC 0827

Cp DSC 0812

عکاس باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد: علی قادی پاشا

 

 به گزارش باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد، جلسات کتابخوانی کتاب" بهارخاموش" اثر ریچل کارسون با موضوع چگونگی اغاز جنبش زیست محیطی در آمریکا  از سلسله جلسات کتابخوانی، شنبه ها ساعت 12 درمحل اتاق انجمن های علمی دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست برگزار خواهدشد.

گفتنی است این کتاب به فارسی ترجمه شده است و  علاقه مندان می توانند با مراجعه به کتابخانه مرکزی دانشگاه این کتاب را تهیه کنند.

باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد: یعقوب پور

6143ca6e28-5c6bc4b37a1ed808f58b8502