Cp DSC054801

به گزارش باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد، همایش‌های انتخاب آگاهانه به همت انجمن‌های علمی دانشجویی دانشگاه فردوسی مشهد در تاریخ 16، 17 و 18 مردادماه 1402 برگزار شد. این همایش‌ها ویژۀ پذیرفته‌شدگان کنکور سراسری 1402 و در راستای تحقق عدالت آموزشی به صورت حضوری و رایگان برگزار شد تا دانش‌آموزان بتوانند تصمیم‌گیری بهتری در فرایند انتخاب رشتۀ دانشگاهی داشته باشند.
در همایش‌های انتخاب آگاهانه، رشته‌های دانشگاهی به صورت واقع‌بینانه و کاربردی توسط اعضای هیئت‌علمی و دانش‌آموختگان برتر هر رشته توضیح داده شد که اسامی این رشته‌ها به شرح زیر است:
1. جغرافیا
2. جامعه‌شناسی و علوم ارتباطات
3. مددکاری اجتماعی
4. علوم قرآن و حدیث
5. فقه و مبانی حقوق اسلامی
6. فلسفه و حکمت اسلامی
7. تاریخ و تمدن اسلامی
8. زبان فرانسه
9. زبان روسی
10. زبان انگلیسی
11. زبان عرب
12. زبان فارسی
13. تاریخ
14. حقوق
15. اقتصاد
16. حسابداری
17. مدیریت آموزشی
18. روان‌شناسی
19. علوم تربیتی
20. مدیریت
21. علم اطلاعات و دانش‌شناسی
22. صنایع غذایی
23. مرتع و آبخیزداری
24. علوم و مهندسی آب
25. اقتصاد کشاورزی
26. محیط زیست
27. فضای سبز
28. اگروتکنولوژی
29. مهندسی مکانیک بیوسیستم
30. ریاضی
31. زیست‌شناسی
32. علوم کامپیوتر
33. فیزیک
34. آمار
35. شیمی
36. زمین‌شناسی
37. علوم آزمایشگاهی دام‌پزشکی
38. آشنایی با قوانین در رشته‌های علوم پزشکی
39. مسیر شغلی بیوتکنولوژی
شایان ذکر است که برنامۀ بازدید از اماکن آموزشی، پژوهشی و فرهنگی دانشگاه فردوسی مشهد، ویژۀ داوطلبان کنکور رشته‌های علوم ریاضی، تجربی و علوم انسانی 1402 در تاریخ شنبه 21 مردادماه 1402 از ساعت 9 الی 13 برگزار می‌شود. این تور بازدید در دو مسیر و با هدف آشنایی بیشتر داوطلبان با محیط و اماکن دانشگاه فردوسی مشهد در نظر گرفته شده است.
علاقه‌مندان می‌توانند برای ثبت‌نام در این تور بازدید از طریق لینک https://evnd.co/Alki0 اقدام کنند.

خبرنگار باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد: یگانه تقی‌زاده

Cp DSC052551

Cp DSC053851

 

Cp DSC054141

Cp DSC055291

Cp DSC054631

عکاسان: ایلیا غلامی/ مصطفی مهدوی

photo 2023 07 24 07 03 21

دبیر انجمن علمی هوافضا دانشگاه فردوسی مشهد گفت: انجمن ما دارای دو تیم در مسابقات کن‌ست و کیوب‌ست است و پیش‌بینی می‌کنیم که امسال در مسابقات جهانی APSCO (سازمان فضایی آسیا و اقیانوسيه) هم شرکت خواهیم کرد، ولی این امر نیازمند حمایت است.
امیررضا حسین‌زاده در مصاحبه با خبرنگار باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد اظهار کرد: دو سال پیش، اوایل کرونا، سازمان فضایی مسابقاتی را با عنوان کیوب‌ست راه‌اندازی کرد. کیوب به معنای مکعب و ست مخفف ماهواره است. کیوب‌ست‌ها مکعب های ده در ده در ده سانت هستند که در دستۀ پیکوماهواره‌ها قرار می‌گیرند و مانند ماهوارۀ بزرگ، قابلیت تزریق به مدار را دارند و می‌توانند اطلاعات جمع کنند.
وی ادامه داد: تیم ما در مسابقات سال اول شرکت کرد، درحالی‌که دانشکدۀ مهندسی اصلاً در رشتۀ هوافضا گرایش فضایی ندارد. تیم، دو سال پیش شروع به شرکت در مسابقات کرد و از بین 30 تیم، مقام سیزدهم را به دست آورد. سال بعد، به علت تجربه‌ای از سال قبل داشت، تا مرحلۀ سوم رفتیم و جزو هشت تیم قرار گرفتیم، ولی هم کرونا و هم حمایت نشدن، باعث منحل شدن تیم شد و در نهایت، تیم انصراف داد.
دبیر انجمن علمی هوافضا دانشگاه فردوسی مشهد عنوان کرد: امسال برای بار سوم در این مسابقات شرکت کردیم و در مرحلۀ اول، از بین 39 تیم به جمع 13 تیم رسیدیم. در مرحلۀ دوم، بعد از ارسال طراحی اولیه، منتظر اعلام نتایج هستیم تا تیم طراحی دقیق خود را شروع کند. پارسال برای اولین بار در دور نهم مسابقات بین‌المللی کن‌ست ایران شرکت کردیم. در واقع، کن‌ست یک ماهوارۀ شبیه‌سازی‌شده به ابعاد یک قوطی نوشابه است. با وجود حمایت نشدن، تیم را جلو بردیم. بهمن پارسال از بین حدود 70 تیم، جزو ده تیم برتر قرار گرفتیم و مدل مهندسی را در روز مسابقه در تهران تست کردیم، ولی هنوز منتظر اعلام نتایج هستیم. بعد از اینکه نتایج اعلام شود، برنامه داریم در دوره دهم این مسابقات هم شرکت کنیم.
حسین‌زاده دربارۀ هدف از تشکیل این دو تیم گفت: چیزی که در جهان درحال رخ دادن است، پیشرفت علم فضایی است. در کشور ما، این پیشرفت بسیار کم است و اگر پیشرفتی هم باشد، در تهران است و در مشهد اصلاً بخش فضایی فعال نیست.
وی افزود: در انجمن با صحبت‌هایی که با گروه داشتیم، تلاش شد درس‌هایی با گرایش فضایی اضافه شود و هم‌زمان با شرکت در مسابقات، دانشجوها با علم فضایی آشنا شوند و افراد علاقه‌مند در بخش علم فضایی شرکت کنند. کار سختی بود، ولی تا حدودی اهداف پیش برده شد.
دبیر انجمن علمی هوافضا دانشگاه فردوسی مشهد خاطرنشان کرد: مسابقات مراحلی دارند؛ یک بخش طراحی اولیه که طرح اولیه و مرحلۀ بعد، طراحی دقیق است. بعد از آن، یک مدل مهندسی و در انتها تست و پرتاب است. در هردو مسابقات کیوب‌ست و کن‌ست این مراحل را داریم، فقط شیوۀ انجام مراحل کمی متفاوت است.
وی درخصوص حمایت‌های لازم اذعان کرد: طرح‌هایی که انجام می‌شود، در زمینۀ پژوهشی است و نیاز به حمایت معاونت پژوهشی داریم. اما تیم ما در این چند سال حمایت نشد، پارسال برای کن‌ست تا مرحلۀ ساخت مدل مهندسی رفت و تیم نیازمند بودجه بود که کم‌وبیش از سمت گروه مکانیک و هوافضا تامین شد.
حسین‌زاده بیان کرد: امسال تیم ما در مسابقات کیوب‌ست شرکت می‌کند و تا بعد از اعلام نتایج، برای طراحی دقیق آماده می‌شویم. برای مسابقات کن‌ست که دور دهم آن از اواخر مردادماه شروع می‌شود، شرکت خواهیم کرد و امیدواریم امسال حمایت شویم.

خبرنگار باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد: فاطمه گلی
دبیر کارگروه پوشش خبری: یگانه تقی‌زاده

IMG 8151 Copy

به گزارش باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد، اختتامیۀ مسابقۀ هفت‌خوان فردوسی به همت انجمن علمی گیم دانشگاه فردوسی مشهد در تاریخ 10 خردادماه 1402 برگزار شد.
حامد دوستی، دبیر انجمن علمی گیم، در این برنامه اظهار کرد: برای برگزاری اتاق فرار 1، بازخورد مثبتی گرفتیم و بسیار استقبال شد. به همین دلیل برای اتاق فرار 2، پیشنهاد برگزاری را از سوی معاونت دریافت کردیم.
وی ادامه داد: در این مسابقه، اپلیکیشن نشان را به عنوان اسپانسر داشتیم. طبق آماری که گرفتیم، در طول مسابقه حدود 200 نفر به آمار نصب‌کنندگان نشان افزوده شد. در روز اول برگزاری نیز حدود 100 نفر شرکت‌کننده در موزه داشتیم.
سعید طالبی‌زاده، یکی از اعضای تیم طراحی مسابقه اتاق فرار 2، بیان کرد: ما مسابقه را طوری روایت کردیم که شخصی اسکیزوفرنیا دارد و با حل کردن معماهایی کمک می‌کنیم تا ذهن پریشانش آرام شود.
در ادامه مراسم، ضمن تقدیر از تیم های شرکت کننده، نتایج این دوره از مسابقات اعلام شد:
تیم اول: سینا سخدری، محمد توکلی، میلاد نیازی
تیم دوم: صبا کاربخش، ندا ضمیری، هانیه استثنائی
تیم سوم: حامد محمدی، محمد صادق، امیرحسین وحیدی نیا
شایان ذکر است که انجمن علمی گیم قصد دارد به زودی جلساتی را با عنوان «آنباند» برای علاقه‌مندان به حوزۀ بازی‌سازی برگزار کند. از سایر برنامه‌های این انجمن نیز می‌توان به تحلیل فیلم‌هایی اشاره کرد که براساس بازی‌ها ساخته شده‌اند. هدف از برگزاری این جلسات، شبکه‌سازی و کمک به تشکیل تیم و پیشرفت علاقه‌مندان است.

 

خبرنگار باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد: سحر کارگر
دبیر کارگروه پوشش خبری: یگانه تقی‌زاده

IMG 8166 Copy

IMG 8154 Copy

عکاس: غزاله عرفانیان- مصطفی مهدوی

IMG 7956 Copy

اكران فيلم سينمايی «بدون قرار قبلي» و جلسه نقد جنبه های معمارانه آن با حضور بهروز شعيبی، كارگردان اثر و جمعی از اعضای هیات علمی و دانشجویان معماری دانشگاه فردوسی و دیگر دانشگاه ها در روز چهارشنبه ۱۰ خردادماه ۱۴۰۲ در محل تالار رودکی دانشگاه فردوسی به همت انجمن علمی معماری برگزار شد.
به گزارش باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد، در این برنامه، پس از اكران فيلم، جلسه نقد معماري با پرسش و پاسخ دانشجويان پيرو جنبه‌هاي معماری بارگاه حريم رضوی، معماری بومی خراسان شامل روستاي كنگ و نشتيفان، مسائل بافت تاريخی مشهد و موضوع «معماری مسكن» از موضوعات معماری نهفته در لايه‌هاي فيلم ادامه یافت.

گفتنی است که؛ فيلم‌برداری فیلم سینمایی «بدون قرار قبلي» در سال‌هاي ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ در آلمان و ايران صورت گرفته که به مدت سه ماه از دوره فيلم‌برداري در شهر مشهد پیگیری شده است. اين فيلم در چهلمين دوره جشنواره بین اللملی فجر، برنده سيمرغ بلورین بهترين صداگذاری و سیمرغ زرین بهترین فيلم از نگاه ملي شد و جوايزي چون فيلم شهر، فيلم منتخب يونسكو ايران و برترين فيلم فستيوال فيلم مسكو را در كارنامه دارد.

شایان ذکر است که، اين رویداد، به عنوان نخستين جلسه نقد معماري فيلم با حضور كارگردان اثر در دانشگاه فردوسي مشهد، مورد تقدير مديريت فرهنگي و فعاليت هاي داوطلبانه دانشگاه قرار گرفت.

 

DSC 1212 Copy

به گزارش باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد؛ همایش میانبر (از دانشگاه تا صنعت) با حضور مهندس سجاد احمدنیا، مدرس دانشگاه های فردوسی و سجاد و مدیر تحقیق و توسعه طلیعه شرق، مهندس ابراهیم امینیان، مدیرعامل شرکت آرتا صنعت فردادتوس، مهندس غلامحسین سامی، مدیر و موسس آموزشگاه ادیسون مشهد در تاریخ 9 خردادماه 1402 در محل تالار خیام دانشکده مهندسی به همت انجمن علمی رباتیک برگزار شد. 

DSC 1205 Copy

IMG 20230531 070914 005 Copy

DSC 1209 Copy

عکاس باشگاه خبرنگاران: علی قادی پاشا