photo 2023 07 24 07 03 21

دبیر انجمن علمی هوافضا دانشگاه فردوسی مشهد گفت: انجمن ما دارای دو تیم در مسابقات کن‌ست و کیوب‌ست است و پیش‌بینی می‌کنیم که امسال در مسابقات جهانی APSCO (سازمان فضایی آسیا و اقیانوسيه) هم شرکت خواهیم کرد، ولی این امر نیازمند حمایت است.
امیررضا حسین‌زاده در مصاحبه با خبرنگار باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد اظهار کرد: دو سال پیش، اوایل کرونا، سازمان فضایی مسابقاتی را با عنوان کیوب‌ست راه‌اندازی کرد. کیوب به معنای مکعب و ست مخفف ماهواره است. کیوب‌ست‌ها مکعب های ده در ده در ده سانت هستند که در دستۀ پیکوماهواره‌ها قرار می‌گیرند و مانند ماهوارۀ بزرگ، قابلیت تزریق به مدار را دارند و می‌توانند اطلاعات جمع کنند.
وی ادامه داد: تیم ما در مسابقات سال اول شرکت کرد، درحالی‌که دانشکدۀ مهندسی اصلاً در رشتۀ هوافضا گرایش فضایی ندارد. تیم، دو سال پیش شروع به شرکت در مسابقات کرد و از بین 30 تیم، مقام سیزدهم را به دست آورد. سال بعد، به علت تجربه‌ای از سال قبل داشت، تا مرحلۀ سوم رفتیم و جزو هشت تیم قرار گرفتیم، ولی هم کرونا و هم حمایت نشدن، باعث منحل شدن تیم شد و در نهایت، تیم انصراف داد.
دبیر انجمن علمی هوافضا دانشگاه فردوسی مشهد عنوان کرد: امسال برای بار سوم در این مسابقات شرکت کردیم و در مرحلۀ اول، از بین 39 تیم به جمع 13 تیم رسیدیم. در مرحلۀ دوم، بعد از ارسال طراحی اولیه، منتظر اعلام نتایج هستیم تا تیم طراحی دقیق خود را شروع کند. پارسال برای اولین بار در دور نهم مسابقات بین‌المللی کن‌ست ایران شرکت کردیم. در واقع، کن‌ست یک ماهوارۀ شبیه‌سازی‌شده به ابعاد یک قوطی نوشابه است. با وجود حمایت نشدن، تیم را جلو بردیم. بهمن پارسال از بین حدود 70 تیم، جزو ده تیم برتر قرار گرفتیم و مدل مهندسی را در روز مسابقه در تهران تست کردیم، ولی هنوز منتظر اعلام نتایج هستیم. بعد از اینکه نتایج اعلام شود، برنامه داریم در دوره دهم این مسابقات هم شرکت کنیم.
حسین‌زاده دربارۀ هدف از تشکیل این دو تیم گفت: چیزی که در جهان درحال رخ دادن است، پیشرفت علم فضایی است. در کشور ما، این پیشرفت بسیار کم است و اگر پیشرفتی هم باشد، در تهران است و در مشهد اصلاً بخش فضایی فعال نیست.
وی افزود: در انجمن با صحبت‌هایی که با گروه داشتیم، تلاش شد درس‌هایی با گرایش فضایی اضافه شود و هم‌زمان با شرکت در مسابقات، دانشجوها با علم فضایی آشنا شوند و افراد علاقه‌مند در بخش علم فضایی شرکت کنند. کار سختی بود، ولی تا حدودی اهداف پیش برده شد.
دبیر انجمن علمی هوافضا دانشگاه فردوسی مشهد خاطرنشان کرد: مسابقات مراحلی دارند؛ یک بخش طراحی اولیه که طرح اولیه و مرحلۀ بعد، طراحی دقیق است. بعد از آن، یک مدل مهندسی و در انتها تست و پرتاب است. در هردو مسابقات کیوب‌ست و کن‌ست این مراحل را داریم، فقط شیوۀ انجام مراحل کمی متفاوت است.
وی درخصوص حمایت‌های لازم اذعان کرد: طرح‌هایی که انجام می‌شود، در زمینۀ پژوهشی است و نیاز به حمایت معاونت پژوهشی داریم. اما تیم ما در این چند سال حمایت نشد، پارسال برای کن‌ست تا مرحلۀ ساخت مدل مهندسی رفت و تیم نیازمند بودجه بود که کم‌وبیش از سمت گروه مکانیک و هوافضا تامین شد.
حسین‌زاده بیان کرد: امسال تیم ما در مسابقات کیوب‌ست شرکت می‌کند و تا بعد از اعلام نتایج، برای طراحی دقیق آماده می‌شویم. برای مسابقات کن‌ست که دور دهم آن از اواخر مردادماه شروع می‌شود، شرکت خواهیم کرد و امیدواریم امسال حمایت شویم.

خبرنگار باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد: فاطمه گلی
دبیر کارگروه پوشش خبری: یگانه تقی‌زاده

نوشتن دیدگاه

ارسال