عضو هیئت علمی گروه علوم سیاسی گفت: فیلم لنین نقش تعیین کنند‌ه‌ای را به تلویزیون و اخبار اختصاص می‌دهد و در آن تلویزیون و رسانه ابزار قدرت هستند.
به گزارش باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد، انجمن علمی علوم سیاسی به گفتگو با روح‌الله اسلامی، عضو هیئت علمی گروه علوم سیاسی دانشگاه فردوسی در ارتباط موضوع تحلیل فیلم خداحافظ لنین در تاریخ ۲۹ آبان ۱۳۹۹ پرداخت.
روح الله اسلامی اظهار کرد: رسانه انحصار است. زیرا یک طرفه جریان دارد و هر آنچه را که بخواهد، می‌تواند به مردم القا کند. مانند فیلم لنین که مردمانش را طوری نشان می‌داد که همه‌چیز در کشورشان خوب و عالی است و آن کشورهای دیگر هستند که ایراد دارند و عقب افتاده هستند و این را مرتب به مردم منتقل می‌کرد.
وی ادامه داد: اندیشه‌هایی که در این جوامع تولید می‌شوند، توانایی تبدیل شدن به نظام توتالیتر را دارند. این مسئله برای مارکسیسم در قرن ۲۰ در کشور‌های مارکسیستی اتفاق افتاد. در آن برهه زمانی تمامی افراد و ذی‌نفعان از حقوق برابر سخن به میان آوردند. آنها خواستار این شدند که امکانات رفاهی برای دیگر افراد نیز عادلانه و برابر باشد.
این عضو هیئت علمی گروه علوم سیاسی دانشگاه فردوسی افزود: مارکسیستی که در این فیلم رواج دارد، تنها چیزی را که باعث عقب افتادگی جوامع می‌شود سرمایه‌داری می‌داند. رقابت و بازار آزاد را حذف می‌کند و بعد از انقلابی که به راه می‌اندازد، قدرت را به دست می‌گیرد. در جامعه مارکسیستی، فرار نخبگان بسیار رایج است. زیرا دولت تفاوتی بین آنان و مردم عادی قائل نمی‌شود و آنان را ناچار به فرار از سرزمین خود می‌کند.
در پایان اسلامی اشاره کرد: هنگامی که زندگی انسان‌ها را از گذشته تا به امروز دنبال می‌کنیم، متوجه خواهیم شد که انسان‌ها موجوداتی هستند که به طور مداوم در حال خلق تکنولوژی‌هایی هستند. آن تکنولوژی‌ها سبب می‌شوند تا افراد به محیط فائق شوند و آن را کنترل کنند و هرگونه مقاوت در برابر این فضا به شکست می‌انجامد.

 

خبرنگار باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد: فاطمه عباس زاده

نوشتن دیدگاه

ارسال