آکادمی مطالعات بین‌الملل اسلامی، متعلق به دانشجویان و پژوهشگران سراسر جهان است و با وجود اینکه میزبان فصل اول آکادمی مطالعات بین‌الملل اسلامی دانشگاه فردوسی مشهد است؛ اما این آکادمی تعلق به هیچ دانشگاه خاصی ندارد و با رویکرد ارائه خدمات آموزشی به دانشجویان، فعالیت‌هایش را آغاز کرده و متعلق به تمامی پژوهشگران و دانشجویان سراسر جهان است.
در این خصوص، یکی از اعضای آکادمی مطالعات بین الملل اسلامی در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد اظهار کرد: آکادمی مطالعات بین‌الملل اسلامی در نظر دارد کارگاه‌ها و نشست‌های علمی آنلاین در زمینه حقوق بین‌الملل و علوم استراتژیک برگزار و مسائل و حوادث مهم را به صورت دقیق تبیین نماید؛ تا پس از ارائه آموزش‌های لازم به دانشجویان و شرکت‌کنندگان، بتوانند با نگاهی نو به بررسی و پژوهش در این مسائل بپردازند.
علی خوش منظر ادامه داد: ایده‌پردازی اولیه این طرح، توسط جمعی از دانشجویان رشته فقه و مبانی حقوق اسلامی انجام شد. پس از جلسات هماهنگی با انجمن علمی حقوق و بسیج دانشجویی، آکادمی مطالعات بین‌الملل اسلامی تاسیس شد. راهنمایی‌های اساتید از جمله سرکار خانم دکتر امینی، دکتر ساداتی، دکتر فخلعی و‌ دکتر سلطانی نقش اساسی در تشکیل و رشد این طرح داشت.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۲۰ انجمن علمی حقوق، فقه و مبانی حقوق‌ و علوم سیاسی دانشگاه‌های دولتی کشور به عضویت این آکادمی درآمده‌اند. همچنین پس از مذاکره با سرکنسولگری کشورهای ترکیه، سوریه، عراق، افغانستان و پاکستان ضمن استقبال از این طرح بر مشارکت و تعامل علمی هرچه بیشتر تاکید داشتند.
خوش‌منظر درخصوص برگزاری فصل اول برنامه این آکادمی تصریح کرد: فصل اول برنامه آکادمی مطالعات بین‌الملل، از ۱۳ الی ۱۸ دی ماه برگزار خواهد شد که با سالگرد شهادت سردار سلیمانی و ابوالمهدی المهندس مناسبت دارد. قرار است در این فصل، چهار نشست علمی به دور از هرگونه جهت‌گیری سیاسی برگزار شود. نشست اول درمورد بررسی ترور سردار سلیمانی و شهید فخری‌زاده  از منظر حقوق بین الملل و نشست دوم در مورد آشنایی با مسئله ترور‌های هدفمند است.
وی افزود: نشست سوم، با حضور دکتر Josef Kraus از دانشگاه ماساریک جمهوری چک برگزار خواهد شد. نشست چهارم هم در مورد محکومیت اقدامات متخلفانه اسرائیل در سرزمین‌های اشغالی فلسطین از سوی دیوان دادگستری اتحادیه اروپا است. فصل اول آکادمی مطالعات بین‌الملل اسلامی، به میزبانی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار خواهد شد و توافقات لازم برای میزبانی سازمان ملل متحد در فصل دوم حاصل شده است.
علی خوش‌منظر درخصوص دلیل انتخاب مبحث ترورهای هدفمند گفت: انتخاب مبحث ترورهای هدفمند برای فصل اول این آکادمی، به جهت جایگاه بالایی است که در مطالعات حقوق بین‌الملل دارد. این دست از اقدامات دشمن برای توقف پیشرفت‌های جمهوری اسلامی نه تنها بی‌فایده است، بلکه چهره واقعی و ضدبشری‌شان در عرصه بین‌الملل نمایان می‌شود و به تبع آن، انزجار و نفرت به آنان افزایش می‌یابد.
وی درباره اهمیت برگزاری این برنامه بیان کرد: مطالعات بین‌الملل پیرامون مسائل و حوادث اتفاق افتاده، دارای اهمیت و جایگاه والایی است. با توجه به اهداف تعیین شده و اتحاد و هماهنگی میان انجمن‌های علمی دانشگاه‌های کشور که در نوع خود بی‌نظیر و بی‌سابقه است، به دستاورد‌های مهمی خواهیم رسید. برای برگزاری این فصل، از بهترین اساتید و متخصصان حقوق بین‌الملل دعوت به عمل آمده تا به بهترین نحو آموزش‌های لازم به دانشجویان و شرکت‌کنندگان ارائه شود.
شایان ذکر است، تمامی پژوهشگران و علاقه‌مندان به مباحث مطالعات بین‌الملل، می‌توانند با تکمیل فرم زیر در این برنامه ثبت‌نام نمایند.


https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd8Uvo5oJnxKBxluJWEDSHYt6CMXvuMNGtUi9Fz99m8BWJcKQ/viewform?usp=sf_link
 

خبرنگار باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد: فائزه زاهدی

نوشتن دیدگاه

ارسال