به همت کانون سبز اندیشان  دانشگاه فردوسی مشهد،  نشست تخصصی"نجات زمین"در سالن آمفی تئاتر دانشکده محیط زیست و منابع طبیعی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد، چهارشنبه ۳ آبان ماه در محل آمفی تئاتر دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست با حضور دکتر علیزاده، دکتر نورایی و دکتر سمیعی و تعدادی از دانشجویان برگزار شد.

در جریان این همایش دکتر علیزاده چهار راهکار اصلی نجات زمین را تثبیت جمعیت،از بین بردن فقر،احیای سیستم های حمایتی طبیعی کره زمین و تثبیت آب و هوا برشمرد و افزود:در بحث تحصیلات یکی از مباحثی که افراد مربوط به محیط زیست را به خود مشغول می کند مساله کشاورزی  و سطح سواد افراد در آن است.کشاورزی که آشنایی اولیه با مفاهیم کشاورزی را داشته باشد می داند کود و سم را چگونه بهتر استفاده کند.

وی تصریح کرد:صرفا اینکه ما فردا را وارد مدرسه کنیم کافی نیست و لازم است که فرد در مدرسه بماند.شاید برای قشر متوسط زیاد قابل درک نباشد ولی در کشور های خارجی در مدرسه هنگام ظهر دانش آموزان نهار را در مدرسه صرف میکنند و این باعث می شود که افراد به مدرسه بیایند چون ممکن است تنها وعده غذایی کامل اینگونه افراد باشد.

دکتر علیزاده ضمن اشاره به کمک های بهداشتی_درمانی تاکید کرد:اگر به واکسیناسیون افراد در رابطه با این بیماری کمک کنیم در این صورت هزینه واکسیناسیون از هزینه های درمان این بیماری بسیار کمتر است.

دکتر علیزاده در رابطه با تنظیم خانواده و خدمات درمانی فراگیر اظهار کرد:در مناطقی که فقر شدید است بهداشت هم بسیار کم است می توان با آموزش مناسب در مدارس هزینه درمان را کاهش و بهبود کیفیت زندگی افراد را افزایش داد.

دکتر علیزاده در خصوص  تغییر فرهنگ گفت:طرز  تفکر جوانان امروز تفاوت بسیاری با نسل گذشته دارد که می توان دلایل آن را کتاب ها و آموزش آکادمیک عنوان کرد.قشر دانشجو تحت تاثیر فضا به طور مستقل رفتار می کند.وی ادامع داد : در رابطه با رشد جمعیت در ایران وقتی یک زوج تشکیل خانواده می دهند اگر به تعداد خودشان صاحب فرزند شوند نرخ جمعیت ثابت می ماند.در حال حاضر با روندی که خانواده ها طی می کنند در آینده با کاهش جمعیت مواجه خواهیم بود.

دکتر علیزاده میزان بازدهی درخت را از میزان هزینه آن بیشتر دانست و تاکید کرد:محافظت از درختان دو محور اصلی دارد.محور اول این است که کمتر درختان را قطع کنیم و محور دوم این است که بییشتر درخت بکاریم.در کشور های در حال توسعه قطع درختان به منظور تولید کاغذ و سوخت است.بهبود وضعیت فعلی برای این معضل میتواند مفید باشد.


در ادامه نشست دکتر نورایی در خصوص شاخص های بررسی کارایی انرژی در سطح کلان سخن گفت: در این مورد  تعریفی که می توانیم از بهره وری انرژی داشته باشیم برابر با تولید نفت و میزان تولید ناخالص ملی آن است.ایران از نظر انرژی در دنیا یکی از جایگاه های برتر است.سهم ایران در تولید نفت در سطح جهانی 5 و نیم درصد و در تولید گاز 3 دهم درصد است.اما متاسفانه به دلیل شدت انرژی مصرفی در داخل کشور و همچنین بالا بودن تراز انرژی و تقاضا هدررفت انرژی بسیار زیاد است و میزان بهره وری آن بسیار کم.

وی در ادامه اظهار کرد:از راهکار های افزایش بهره وری انرژی می توان نصب عایق های بهتر،لوازم با بهره وری انرژی بالاتر که میزان مصرف انرژی را20 تا 50 درصد کاهش میدهد.ما با انجام این کارها و کارهایی شبیه به آن می توانیم یک چهارم از میزان گازهای گلخانه ای مثل دی اکسید کربن را کاهش دهیم که با اینکار به طور قابل توجهی از دمای زمین کاسته می شود.
دکتر نورایی اظهار کرد:مشاهده شده است که شهرهایی که بر مترو و بی آر تی تمرکز بیشتری دارند از محیط امن تر و فضای بهتری برخوردارند.حمل و نقل ریلی باعث کاهش مسافرت های مردم به وسیله هواپیما و خودرو های شخصی شده است.حمل و نقل برقی مصرف نفت را به شدت کاهش داده است.استفاده از انرژی های تجدید پذیر موجب کاهش میزان تولید و مصرف انرژی شده است.انرژی در بحث حمل و نقل در خیلی از کشورها  بحث مطرح روز است و استفاده از لامپ های کم مصرف و استانداردهای جدید طبق پیش بینی،250 تا 300 دلار صرفه جویی خواهد داشت.
وی در ادامه بیان کرد : در بحث جایگزینی اقدامات بهره وری انرژی بهبود عایق ساختمان،بهبود بهره وری روشنایی،بهبود کارایی دستگاه ها و صنعت و همچنین بازسازی سیستم حمل و نقل موجب افزایش راندمان انرژی و کاهش میزان مصرف انرژی شده است.

در ادامه آقای سمیعی در خصوص راهکار های مقابله با مشکلات محیط زیست بیان کرد:ما برای نجات زمین دارای 3شاخص کلان هستیم.اولین شاخص این است که رویکرد اقتصادی مان را به عوض کنیم و تعریف دوباره ای از اقتصاد داشته باشیم و این بستگی به یک تعریف نو از حیات دارد.
وی گفت:در کشور ما و در دیگر کشور ها اصلاح اقتصاد از سیاست های کلان کشور هاست.در حال حاضر اقتصاد یک اقتصاد دروغگو است


به این معنا که فقط قیمت تولید کننده و مصرف کننده را در نظر میگیرد و اثر و تخریب آن بر محیط زیست در نظر گرفته نمی شود.

وی خاطر نشان کرد:اگر منابعی که اقتصاد به آن ها وابسته است را نابود کنیم تمدن بشری نابود می شود و این موضوع این مطلب را می رساند که ما از ذخیره گاههایمان سال به سال بیشتر استفاده میکنیم و شاهد وقوع خشکسالی در همه نقاط جهان هستیم.

سمیعی اضافه کرد:اقتصاد باید شفاف شود و شاخص درست محیط زیستی برای قیمت ها داده بشود.باید روی مصرف انرژی مالیات مناسبی گذاشته شود و شاخص های محیط زیست برای تولید همه کالاها لحاظ شود و از تولید کالاهای غیر ضروری کاسته شود.

وی در رابطه با تعریف دوباره از مفهوم امنیت گفت:امنیت دارای ابعاد بسیار زیادی است.اگر بخواهیم امنیت پایدار داشته باشیم باید در ابعد اقتصادی،فرهنگی و محیط زیستی به سطح خوبی برسیم.مشروعیت یک حکومت به این نلاک ها بستگی دارد.اگر امنیت زیست محیطی نداشته باشیم خیلی دچار بحران در دیگر مواردی که به امنیت مربوط اند می شویم.
وی در پایان تصربح کرد :اگر ما غذا و انرژی داشته باشیم اقتصاد خوبی خواهیم داشت. امنیت محیط زیستی با امنیت فرهنگی ارتباط تنگاتنگی دارد و به حفظ محیط زیست کمک می کند.همه کشورها باید یکپارچه شوند و امنیت خود را در حفاظت از منابع محیط زیست ببینند.

 

باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوس مشهد : فاطمه حسینی

 

 

photo 2017-10-27 15-14-15

نوشتن دیدگاه

ارسال