مراسم نخستین دوره اعطای جایزه ادبی "استاد محمد قهرمان" با حضور خانواده استاد، و به همت مرکز آثار و مفاخر دانشگاه فردوسی و گروه زبان و ادبیات فارسی، در روز دوشنبه 31 اردیبهشت 97 در دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه فردوسی، برگزار شد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد؛ در این مراسم دکتر سلمان ساکت، عضو هیئت علمی گروه زبان و ادبیات فارسی و نیز دبیر نختسین دوره اعطای جایزه ادبی قهرمان، در ابتدا در ارتباط با چگونگی ایجاد ایده برای تشکیل این مراسم و همچنین متولیان آن سخن گفت. سپس عنوان کرد که از 20 اثر ارسال شده به دبیرخانه، 14 اثر شایستگی داوری را پیدا کردند که از بین آن‌ها یک اثر بعنوان اثر منتخب اعلام شد.

وی در پایان استاد قهرمان را شخصی معرفی کرد که تاثیر وی در عرصه پژوهش بعنوان یک کارمند در کتابخانه دانشکده ادبیات، به اندازه ده‌ها استاد بوده و امید است که این پرچم همچنان برافراشته بماند.

دکتر محمود فتوحی، عضو هیئت علمی گروه زبان و ادبیات فارسی و از داوران این دوره، پس از گدامیداشت یاد و نام استاد قهرمان، پیرامون علل تمرکز بر دوره صفویه در جذب آثار، عنوان کرد: این دوره بر خلاف آنچه بسیاری از افراد، آن را دوره انحطاط ادبیات می‌دانند، دوره امپراتوری فرهنگی، تنوع افق‌های فکری، فلسفی و زیبایی شناختی است. دوره ای است که با انبوه منابع ادبی مواجهیم. دوره صفویه دوره شکل گیری دولت ملی در ایران است که شناخت ساختار سیاسی کنونی بدون بررسی ساختار سیاسی آن دوره امکان پذیر نیست لذا بسیاری از محققان، آن دوره را دوره رنساس ایرانی می‌دانند.

دکتر فتوحی همچنین گفت: دانشجویان باید دوره های ناشناخته‌تر ادبی و دوره صفویه را بررسی کنند و امیدواریم در قدم‌ها و قلم‌های ما، همت بالا، جاری و ساری شود تا آنچه وجهه همت استاد قهرمان بود استمرار یابد.

دکتر محمد جعفر یاحقی، عضو هیئت علمی گروه زبان و ادبیات فارسی و از دیگر داوران این دوره، به تلاش استاد قهرمان در پرداختن به دیوان اشعار شعرای ناشناخته تر و تصحیح آن‌ها اشاره کرده و این کار را از حلقه‌های مفقوده در ادبیات کشور دانست.

وی تصریح کرد: ما طبق سنت، همیشه به شخصیت های بزرگ ادبی توجه داریم و نسبت به دوره صفویه و سبک هندی بی مهری شده است که البته این سنت غلطی است. هر نسل باید سنگر خود را بسازد و دستاوردهای خودش را داشته باشد.

در ادامه مراسم، برنده جایزه ادبی استاد قهرمان معرفی شد و این جایزه به دکتر سعید شفیعیون، عضو هیئت علمی دانشگاه اصفهان و رئیس کتابخانه مرکزی دانشگاه اصفهان به خاطر اثر پژوهشی "تصحیح تذکره نفایس المآثر" تعلق گرفت.

خبرنگار: زهرا سادات موسوی

mafakherce2

 mafakherc1

ggghhh

{jcomments on}

نوشتن دیدگاه

ارسال