senfi

دومین نشست خبری شورای صنفی دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد با حضور رسانه های مختلف دانشجویی و غیر دانشجویی برگزار شد.

به گرازش باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد؛ علیزاده ، مسئول روابط عمومی و سخنگوی شورای صنفی دانشجویان دانشگاه فردوسی گفت : مشکلات و مسائل صنفی شامل مسائل تغذیه، خوابگاه و کاهش سنوات است . شورای صنفی در عملکرد سه ماهه ای که داشته تلاش کرده تا برنامه های خود را در راستای افزایش تعامل مسئولین و دانشجویان سازمان بخشد که از جملهٔ این برنامه ها، اجرای تریبون آزاد است . وی در ادامه با اشاره به انتخابات آتی در سال ۹۷ گفت: ما گلایه داریم از مسئولینی که تلاش داشتند شورای صنفی فعلی در ۶ ماه تمام شود ولی در مقابل،  انتخابات یکی دیگر از تشکل ها را تمدید کردند و دورهٔ آن تشکل از یک سال به یک سال و نیم افزایش پیدا کرد. در مجموع نگاه جناحی به شورای صنفی فعلی وجود دارد اما ما هیچ وقت این نگاه را نپذیرفته ایم و قبول نداریم . ما درخواست کد اورژانس دادیم که اکنون محقق شده است و یک سرویس اورژانس در دانشگاه مستقر است . در کمیتهٔ محیط زیست پیشنهادی درمورد چمن های دانشگاه مطرح شد که درحال پیگیری است

در ادامه سید محمد حسینی، دبیر شورای صنفی دانشجویان دانشگاه فردوسی ادامه داد: موضوع اخیر بحث سنوات آموزشی است که به دلیل اینکه کاهش یافته، مورد انتقاد و اعتراض قرار گرفته است. قبل از این، سنوات دورهٔ کارشناسی ده ترم بود که این سنوات به هشت ترم کاهش پیدا کرده است و دانشجو باید در ازای ترم های بعد از هشت ترم، هزینه پرداخت کند و با توجه به اینکه ۳۰ تا ۴۰ درصد از دانشجویان در دانشگاه فردوسی به خاطر عدم تمکن مالی، دانشگاه دولتی را انتخاب کرده‌اند باید گفت این‌چنین تصمیماتی شایستهٔ دانشگاه های دولتی نیست. و این تصمیم در حالی است که چارت آموزشی بعضی از رشته ها در ۹ ترم برنامه ریزی شده است. در پی این اعتراض، تجمع خودجوشی توسط دانشجویان شکل گرفت که ما از این تجمع حمایت کردیم چراکه مطالبات بر حقی داشتند. در حال حاضر راهکاری که پیشنهاد شده این است که با توجه به اینکه آیین نامه یا بخشنامهٔ جدید به دانشگاه استقلال داده است و تصمیم گیری در مورد سنوات آموزشی را بر عهدهٔ خود دانشگاه گذاشته است، مدیریت آموزشی دانشگاه میزان سنوات هر رشته را میانگین فارغ التحصیلی در آن رشته قرار دهد.
حسینی با تأکید بر حمایت جدی شورای صنفی دربارهٔ اعتراض دانشجویان به کاهش سنوات آموزشی گفت: ما شورای صنفی «دانشجویان» هستیم نه چیز دیگر و در مورد مسائل غیر دانشجویی و غیر دانشگاهی که در بیرون از دانشگاه برای دانشجویان اتفاق می‌افتد ، دخالت حامیانه ای نداریم .
وی در ادامه به منحل شدن شورای صنفی دانشجویان دانشگاه فردوسی در سال ۹۰ اشاره کرد و گفت : این دومین دورهٔ شورای صنفی است که بعد از آذرماه سال ۹۵ به درخواست دانشجویان تشکیل شد و با تغییراتی که در سال ۹۵ در اساسنامه ایجاد شد، اختیارات شورای صنفی بیشتر شد، چرا که این اختیارات از اختیارات نظارت بر آموزش به نظارت بر خدمات آموزشی تقلیل یافته بود و خدمات آموزشی صرفا شامل سالن مطالعه ، انتخاب واحد و این قبیل مسائل بود
دبیر شورای صنفی دانشجویان دانشگاه فردوسی در جواب پرسش حاشیه ای یکی از خبرنگاران گفت
اعضای شورای صنفی ۹۶ نفر هستند که در بخش های مختلف فعالیت می کنند یکی از این بخش ها فراکسیون بانوان است که با توجه به اینکه ۷۰ درصد دانشجویان این دانشگاه بانوان هستند این فراکسیون تشکیل شده است
پس از پاسخ خبرنگار ادامهٔ سخنان خود را در مورد نظارت بر آموزش اینگونه پی گرفت: اگر ما اساتید دانشکدهٔ علوم ریاضی را مورد پوشش نظارتی قرار دهیم که قرار است این امر محقق شود ، شامل پوشش ۲۵ درصد اساتید می شود چرا که این اساتید در دانشکده های دیگر مثل مهندسی نیز تدریس می کنند .
وی در مورد برنامهٔ تریبون آزاد گفت: سال گذشته تریبون آزاد در محیط بسته برگزار شد که مورد نقد ما بود و چند تایی برگزار شد اما به علت فضای انتخاباتی موجود به کل تشکل ها مجوز داده نمی شد اما امسال در دانشکده های اداری، ادبیات و چند دانشکدهٔ دیگر و در محیط باز برگزار شد.
حسینی دربارهٔ شرکت های خصوصی اینگونه تذکر داد: شرکت خصوصی مشخصی در حال آسیب زدن به محیط دانشجویی است و توجهی به نظارت نمی شود و ما بارها به دانشگاه گفتیم سیستم نظارتی شما اشتباه یا ضعیف است .
وی دربارهٔ مطالباتی که شورای صنفی از حجة الاسلام رئیسی ، تولیت آستان قدس رضوی داشت از عده ای که به شورای صنفی اتهام جناحی عمل کردن زده بودند گلایه کرد و گفت: ما از تولیت آستان قدس مطالبهٔ خوابگاه داشتیم چرا که ما در خوابگاه ها کف خواب داریم به علت اینکه ظرفیت خوابگاه ها کافی نیست و آستان قدس می تواند در این زمینه کمک رسان دانشگاه باشد
وی با اشاره به جلسه ای که با وزیر علوم داشتند ، سخنان خود را ادامه داد : وزیر علوم در این جلسه گفتند که از سال آینده دیگر خوابگاه درجه ۳ و ۴ نداریم و همهٔ خوابگاه ها ی کشور به درجه ۱ و ۲ تبدیل می شوند .
حسینی در ادامهٔ سخنان خود نکته ای در مورد دانشجویان بین الملل اضافه کرد: هم اکنون ۲۵۰۰۰ دانشجوی بین الملل داریم که قرار است این رقم به ۷۵۰۰۰ دانشجو افزایش پیدا کند، مطالبهٔ ما این است که تا زمانی که زیرساخت ها در دانشگاه فراهم نشود نباید این اتفاق بیفتد چرا که سبب بروز مشکلاتی می شود که ما در آخر به اهدافی که از جذب داشجوی بین الملل داریم نرسیم. وی در این خصوص افزود: موضوعی که وجود دارد این است که ما نگاه تبعیض آمیز را به دانشجوی بین الملل نمی پذیریم .ما به عقیدهٔ دانشجویان بین الملل احترام میگذاریم اما مسئله ای مثل برخورد با سیگار کشیدن، درمورد دانشجوی داخلی کمیتهٔ انضباطی و غیره است درحالی که هیچ برخوردی با دانشجوی بین الملل نمی شود و ما خواستاریم که نگاه مسئولین در این باره اصلاح شود .
وی سخنانش را در موضوع خوابگاه ادامه داد: پیروی جلسه با وزیر علوم، ما با مدیر صندوق رفاه کشور نیز جلسه داشتیم و از ایشان قول خوابگاه گرفتیم. اما از آنجا که باید راهکار میان مدت هم برای کف خواب ها داشته باشیم ، قرار بر این شد که از آن ها هزینهٔ صد در صد گرفته نشود . وی در مثال کف خواب ها در خوابگاه ها گفت : در خوابگاه فجر ۵ ، اتاق ها همه دارای ظرفیت ۴ نفره اند اما همهٔ اتاق ها ۵ نفره بسته شدند .
در ادامه خبرنگار ایسنا چهار پرسش خود را اینگونه مطرح کرد : ۱. در بحث سنوات آموزشی معاون وزیر علوم گفت اساسنامهٔ جدید هیچ تغییری نمی کند با این حال استقلال دانشگاه چگونه ممکن است ؟
۲. پردیس ۵ تحت ادارهٔ شرکت خصوصی است و گفته می شود که برخورد ناصحیح و توهین آمیزی با دانشجو شده است، در این مورد سیاست شما چیست ؟
۳. در بحث تغذیه معضلات پی در پی ای بود که حال حاضر این مشکلات کمتر شده ، در این مورد چه سیاستی دارید؟
۴. در مورد عدم برگزاری انتخابات در اردیبهشت ۹۶ و تأثیر تاریخ برگزاری این انتخابات در دانشگاه های دیگر توضیح دهید .
حسینی در پاسخ گفت : هماهنگی ای در انتخابات ها در کشور نیست و هر دانشگاه در تاریخ خاص خود انتخابات را برگزار می‌کند و ما اصرار داشتیم انتخابات در اردیبهشت برگزار شود و در جلسه ای معایب و مزایای برگزاری انتخابات در آبان و اردیبهشت را گفتیم اما دانشگاه نظرش این بود که چون مشکلات در مهرماه زیادتر است از جمله مسائل دانشجویان جدید الورود، شورای صنفی باید مجرب باشد تا بتواند مسائل را سریعاً حل کند.
در مسئلهٔ تغذیه هم ما بحث نظارت را افزایش دادیم تا حدی که ما ۷۰ ناظر داریم که حق کار به آن ها تعلق می گیرد. در مورد پردیس ۵ هم اطلاعات خیلی جزئی و دقیقی داریم که تذکر های فراوانی دادیم و به نظر ما اگر مسئول و نمایندهٔ این شرکت خصوصی عوض شود مشکل حل خواهد شد چراکه این مسئول نگاه خوبی به دانشگاه ندارد. در بحث استقلال دانشگاه در سنوات آموزشی هم ، در اساسنامه ای که معاون وزیر به آن اشاره کردند ، استقلال دانشگاه وجود دارد و از این جهت تغییری در اساسنامه نیست اما خود این اساسنامه به دانشگاه استقلال داده است .
خبرنگار دیگر دربارهٔ وضعیت خوابگاه های متأهلی پرسید و حسینی در پاسخ گفت : دو خوابگاه یکی ۶۵ و دیگری ۳۵ نفره است که با وجود ۴۰۰۰ دانشجوی متأهل در دانشگاه فردوسی این تعداد به حساب نمی آید . اما قرار است با کمک های آستان قدس، به زودی بیرون از دانشگاه خوابگاه هایی برای متأهلین ساخته شود .
در پرسش آخر، پویش دانشجویی در مورد نیم بها کردن هزینهٔ حمل و نقل عمومی برای دانشجویان و نتیجهٔ حاصل از آن مطرح شد که دبیر شورای صنفی اینگونه پاسخ داد: در رسانه ها نوشتند که این پویش کاملا شکست خورده است، مسئله این است که اگر وارد فضای احساسی شویم ، مطالبات حیف می شوند . نباید درمورد مطالبات احساسی عمل کرد بلکه باید با منطق جلو رفت که در این مورد ما بستهٔ پیشنهادی خود را با شورای شهر در میان گذاشته ایم و پیگیر آن هستیم .

خبرنگار: هاشمی

{jcomments on}

نوشتن دیدگاه

ارسال