student thesis

مقدمه

گروه مطالعات و برنامهریزی فرهنگی-اجتماعی معاونت فرهنگی-اجتماعی و دانشجویی (که از این پس به اختصار "گروه مطالعات" نامیده می‌شود) با هماهنگی معاونت پژوهشی به منظور بهره ‏گیری از توان و ظرفیت بالقوه دانشجویان تحصیلات تکمیلی در انجام تحقیقات و پروژه‏ های کاربردی مورد نیاز حوزه معاونت فرهنگی-اجتماعی و دانشجویی (که از این پس به اختصار "معاونت فاد" نامیده می‌شود)، از پایان ‏نامه‏ های دانشجویان دکتری و کارشناسی‏ ارشد حمایت به‌عمل می‏آورد.

هدف این طرح، انگیزش و استفاده از تخصص اساتید و دانشجویان مستعد و علاق‏مند، توسعه و جهت‌ دهی همکاری‏های علمی و پژوهشی و همچنین هدایت و بهره ‏برداری از پایان ‏نامه ‏های تحصیلات تکمیلی دانشگاه فردوسی مشهد در راستای حل مسائل حوزه فرهنگی-اجتماعی موجود در دانشگاه می‏باشد.

1. شرایط پیشنهاد دهنده رساله/پایان ‏نامه

دانشجویان مقاطع دكتری و كارشناسی ارشد دانشگاه فردوسی مشهد که واحدهای درسی خود را به پایان رسانده باشند یا در آخرین ترمی باشند که واحد درسی دارند.

تبصره 1: حمایت از پایان‌نامه‌های دانشجویی شامل تمامی رساله‌ها و پایان‌نامه‌هایی خواهد بود که منطبق با مسایل و اولویت‌های معاونت فاد باشند و به نحوی به حل یا پیشبرد آن‌ها کمک نمایند.

2. شرایط انتخاب موضوع تحقیق

2-1) انتخاب موضوع از میان محور‏های تحقیقاتی و مطالعاتی اعلام شده با توجه به نیازهای معاونت فاد و تصویب آن درگروه مطالعات.

2-2) تکراری نبودن موضوع رساله/پایان ‏نامه.

3. معیارهای مزیت‌ ساز

3-1) موضوع کاربردی باشد و نتایج آن برای حل مسایل حوزه فرهنگی-اجتماعی و دانشجویی دانشگاه فردوسی مشهد قابل استفاده باشد.

3-2) به دور از کلی نگری باشد و بتواند نتایج و راهحلهای دقیق و ملموسی ارائه نماید.

3-3) تحقیق به شکل تطبیقی (با نگاه ویژه به تجربیات دانشگاه‌های بزرگ داخلی و خارجی) انجام شود.

4. مراحل پذیرش و تصویب طرح پژوهشی/رساله/پایان‌نامه

4-1) پروپوزال (Proposal) رساله/پایان‌نامه توسط دانشجو تهیه می‌گردد.

تبصره 1: لازم است پروپوزال رساله/پایان‌نامه در قالب فرم‌ پروپوزال مصوب دانشگاه فردوسی مشهد در همان مقطع تحصیلی تهیه شود.

4-2) پس از تصویب پروپوزال در گروه آموزشی، اسکن پروپوزال به همراه اسکن حکم تصویب رساله/پایان‏ نامه در ایمیلی با موضوع «حمایت از رساله‌ها و پایان ‏نامه ‏های تحصیلات تکمیلی» به ایمیل گروه مطالعات به آدرس ارسال می‌گردد.

تبصره 2: پروژه ‏هایی كه قبلا به تصویب دانشگاه رسیده است نیز می ‏تواند همین مسیر را طی كند، به شرطی كه بیش از 3 ماه از تصویب آن نگذشته باشد.

4-3) پس از دریافت پروپوزال (که در ایمیلی در پاسخ به ایمیل دریافت شده به اطلاع فرستنده خواهد رسید)، موضوع تحقیق پیشنهادی، حداكثر ظرف مدت یك ماه توسط گروه مطالعات مورد بررسی قرار می‏گیرد.

4-4) در این مرحله رساله/ پایان‌نامه‌های تایید شده توسط کارشناسان گروه مطالعات جهت بررسی نهایی در کارگروه داخلی مرتبط با دعوت از مدیر حوزه مرتبط مطرح می‌گردد و پس از تصویب نهایی قابلیت اجرا پیدا می‌کند.

4-5) پس از تصویب نهایی و یا در صورت عدم تصویب پروپوزال، نتیجه توسط کارشناس مربوط به دانشجو اعلام می‏شود.

تبصره 3: مدت زمان مورد نیاز از زمان دریافت پروپوزال رساله/ پایان‌نامه‌ها تا اعلام نتیجه حداکثر دو ماه خواهد بود.

4-6) پس از طی مراحل و در صورت تصویب رساله/ پایان‌نامه، دانشجو (به همراه استاد راهنما) دعوت شده و قرارداد حمایت از رساله/ پایان‌نامه منعقد می‌گردد.

تبصره 4: لازم است دانشجو گزارش روند پیشرفت تحقیق را هر سه ماه یکبار و به صورت كتبی به گروه ارائه نموده و در صورت نیاز، در جلسات بررسی، گزارش مذكور را ارائه نماید.

5. امتیازات و حمایت مالی

5-1) محدوده مبلغ حمایت مالی از رسالهها/پایان‏ نامه ‏های دانشجویی به شرح جدول ذیل می‏باشد:

مقطع تحصیلی

مبلغ (میلیون ریال)

میزان سهم دانشجو

میزان سهم استاد راهنما

دکتری

60  تا 100

کارشناسی ارشد

25 تا 50

تبصره 1: مبلغ قابل تخصیص به هر رساله/ پایان‌نامه، بسته به مقطع تحصیلی، اهمیت موضوع برای دانشگاه، میزان کاربردی بودن و مراحل تحقیق به تشخیص گروه مطالعات و برنامهریزی فرهنگی-اجتماعی تعیین می‏شود.

5-2) پایان‌نامه‌های پذیرفته‌شده علاوه بر حمایت مالی، امتیاز ماده 1 (فرهنگی) را برای استاد راهنما به همراه خواهند داشت.

5-3) میزان حمایت از طرح‌های پژوهشی بنا به آنالیز هزینه پروپوزال ارسال شده و پس از تایید گروه مطالعات تعیین خواهد شد.

6. نحوه پرداخت

قسط اول: 10% پیش پرداخت (در صورت درخواست مجری تحقیق)

قسط دوم: معادل30% از حمایت مالی تصویب شده پس از ارائه اولین گزارش 4 ماهه به گروه مطالعات و كسب تاییدیه لازم.

قسط سوم: معادل30% از حمایت مالی تصویب شده پس از ارائه دومین گزارش 4 ماهه به گروه مطالعات و كسب تاییدیه لازم.

قسط چهارم و نهایی: معادل30% از حمایت مالی تصویب شده پس از دریافت و تأیید گزارش نهایی و مستندات پایان ‏نامه توسط گروه مطالعات.

7. سایر موارد

7-1) شروع كار و انجام اقدامات لازم پس از انتخاب موضوع در چارچوب ضوابط و مقررات دانشگاه (زیر نظر استاد راهنما) خواهد بود.

7-2) درج مشخصات گروه مطالعات به عنوان حمایت‏ كننده در رساله/ پایان‌نامه و مقاله‌های منتج از آن الزامی است.

7-3) لازم است دانشجو پس از برگزاری جلسه دفاع از طرح پژوهشی/ پایان‏نامه و نهایی شدن تحقیق، موارد زیر را در اختیار گروه مطالعات و برنامهریزی قرار دهد:

* دو نسخه از پایان‏نامه (صحافی شده) به همراه CD متن كامل تایپ شده با فرمت Word و PDF.

7-4) لازم است نتایج رساله/پایان‏ نامه در جلسات مورد درخواست گروه مطالعات، ارایه شود.

تبصره 1: دفاع از پایان‌نامه‌ها به روال معمول و در گروه‌های آموزشی انجام می‌پذیرد.

7-5) لازم است پس از برگزاری جلسه دفاع و انجام اصلاحات احتمالی، گزارش مدیریتی مشتمل بر خلاصه‌ای از تحقیق در قالب 20 صفحه تهیه و به صورت پرینت رنگی و با جلد سخت (صحافی شده) در اختیار گروه مطالعات قرار گیرد.

مراحل پذیرش و تصویب رساله/پایان‌نامه در گروه مطالعات

steps