به پیشنهاد کنسولگری جمهوری لیتوانی در جمهوری اسلامی ایران و سفیر صلح جهانی و با همکاری مدیریت فرهنگی و فعالیت های داوطلبانه دانشگاه فردوسی مشهد، نخستین دوره جشنواره "ایده ها و فرصت ها" و " نمایشگاه محصولات مشترک دانشگاهی " با هدف انتخاب و ارزش گذاری طرح های مستعد سرمایه گذاری در تاریخ 14 اردیبهشت ماه 1398 برگزار می گردد.
این جشنواره در دو بخش 1- رویداد استارت آپی 2- نمایشگاه محصولات مشترک دانشگاهی (اسپین آف) آماده به عرضه، بدون محدودیت موضوعی  برگزار می شود.

در دنیای تجارت، Spin-off را تحت عنوان «محصول جانبی» و گاهی اوقات نیز «فرآیند جانبی» تعریف می-کنند. به این صورت که محصول اصلی یک شرکت مشخص است ولی یک محصول کوچک نیز در کنار آن تولید می کند و از آن محصول درآمد نیز داشته باشد.معمولاً «محصول جانی» نقش «محصول مکمل» را نیز ایفا خواهد نمود. این اصطلاح به هر نوع فعالیت جانبی نیز اطلاق می¬شود.
محصول مشترک دانشگاهی (اسپین آف): تبدیل تکنولوژی اختراعاتی است که از تحقیقات دانشگاهی توسعه یافته اند و به احتمال زیاد هنوز به بهره‌برداری نرسیده اند، برای مثال محصولات مشترک( اسپین آف)دانشگاهی زیرشاخه‌ای از تحقیقات اسپین-آف می‌باشند.
در برنامه های ارایه ی طرح و ایده، گاهی یک نمایشگاه از تولیدات ابتدایی نیز برگزار می گردد که به این نمایشگاه ها Spin-off می گویند. در این برنامه ی جانبی، طرح های مقدماتی و آنچه که بیش از طرح خام ابتدایی است ارایه خواهد شد.

نحوه برگزاری نخستین دوره جشنواره :
مرحله اول:
 دریافت چکیده ایده ها:
•علاقه مندان باید با مراجعه به سایت مدیریت فرهنگی وفعالیت های داوطلبانه دانشگاه نسبت به ثبت نام الکترونیکی در جشنواره اقدام کنند.
• شرکت کنندگان سایر اطلاعات تکمیلی احتمالی و مستندات ایده شامل متن، تصاویر، نقشه ها و… را می توانند در قالب Word و PDF از طریق ایمیل    به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند.
•مهلت پذیرش ایده ها:  تا  10 اردیبهشت ماه 1398  می باشد.

مرحله دوم:
ارزیابی اولیه ایده ها ( در دبیرخانه جشنواره)
•بررسی مقدماتی برروی ایده توسط کمیته علمی انجام شده و ایده ها، اختراعات و ابتکارات مناسب جهت شرکت و ارائه در جشنواره معرفی می گردند.
•داوری توسط یک گروه مشترک بین دانشگاه و کنسولگری لیتوانی صورت می گیرد و نتایج نهایی به دانشگاه ارایه می¬گردد.
•پس از مشخص شدن طرح های برگزیده، به صاحبان طرح اعلان و مقدمات حضور ایشان در جشنواره توسط دانشگاه تدارک دیده می شود.
•در روز نمایشگاه، داوران حضور یافته و با صاحبان طرح ها از نزدیک دیدار کرده و هر گروه ارایه دهنده، به مدت 10 دقیقه وقت ارایه ی طرح خواهند داشت.
•نظر نهایی داوران به سرعت به گروه ها اعلان شده و در نهایت، ده گروه برای دفاع نهایی انتخاب خواهند شد.
•در انتها، این ده گروه، هر کدام با حضور جناب آقای دکتر کریمی طبسی سفیر محترم جمهوری لیتوانی در ایران و سفیر صلح جهانی، 15 دقیقه وقت دفاع دارند.
•نظر تمام داوران برای انتخاب طرح های نهایی اجماع شده و با نظر سرمایه گذاران، نفرات انتخاب شده و روال اداری سرمایه گذاری به ایشان اعلان خواهد شد.

از دانشجویان خلاق و مستعد دعوت می شود ایده ها، اختراعات و ابتکارات خود را برابر فرم الکترونیکی ارائه ایده، تا 10 اردیبهشت ماه 1398 ، در سایت مدیریت فرهنگی و فعالیت های داوطلبانه دانشگاه ثبت کنند.
جهت کسب اطلاعات تکمیلی در خصوص جشنواره "ایده ها و فرصت ها" و "نمایشگاه محصولات مشترک دانشگاهی"  در کانال تلگرام @farhangifum عضو شوید.

دبیرخانه مسابقات :  پردیس دانشگاه فردوسی مشهد- بلوار دانش- ساختمان معاونت فرهنگی اجتماعی و دانشجویی – اتاق 9
 تلفن دبیرخانه : 05138806478

باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد