باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد؛ در گفت و گو با سرکار خانم غیور، مسئول امور بانوان اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس، به بررسی نقش های مختلف بانوان در دوران دفاع مقدس پرداخت.
خانم غیور در پاسخ به پرسش علت برگزاری نمایشگاه دفاع مقدس و استقبال عمومی بیان کرد: امسال به مناسبت چهلمین سالگرد دفاع مقدس و آنچه که از تهران به ما ابلاغ شد، این نمایشگاه ملی را برگزار کردیم. با توجه به شرایط بیماری کرونا میزان بازدیدهای عمومی بسیار کاهش پیدا کرده است و اغلب بازدیدها از طریق فضای مجازی انجام شد. ما تورهای مجازی نمایشگاه را داریم تا افراد بتوانند از منزل خود نمایشگاه‌ گردی کنند. به طور کلی مخاطبی که باید جذب می شد جذب نشده است؛ ولی باز هم استقبال به خصوص در بین دغدغه‌مندان این عرصه خوب بود.
وی ادامه داد: کارهای فرهنگی و آشنایی نسل جوان با اقداماتی که در زمان دفاع مقدس انجام شده، بسیار در شناخت آنها از این دوران موثر است. به عنوان مثال ما در اینجا غرفه زنان را داریم که بسیار برای جوانان جذاب است و موجب آشنایی افراد با حضور زنان و نقش هایی که در دفاع مقدس داشتند شده است. نقش زنان تنها فراهم کردن تدارکات و پشتیبانی نبود. آنها ستون‌های خانواده را محکم می کردند. حمایت عاطفی و استقامت زنان که باعث می‌شد مردان با خیال راحت‌تری به جبهه‌های جنگ بروند، بسیار اهمیت دارد.
مسئول امور بانوان اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس در پایان درباره اقدامات انجام شده در این غرفه تصریح کرد: با توجه به نقشی که بنده در این اداره دارم، تصمیم گرفتیم نقش‌های مختلف بانوان همچون پشتیبانی، بدرقه و دفاع مادران از فرزندان رزمنده‌شان، زنانی که هنوز در خط مقدم در حال جنگ هستند، زنانی که از جانبازان نگهداری می کنند و دیگر نقش ها را در دفاع مقدس نشان دهیم. ما با طراحی تندیس زن شهید و قرار دادن نقاشی هایی در این غرفه که زنانی را در حال خدمت به دفاع مقدس نشان می دهد، تلاش کردیم که با زبان هنر نیز ارزش های دفاع مقدس را به مخاطبان منتقل کنیم.

photo ۲۰۲۰-۰۹-۲۷ ۲۳-۲۲-۰۲

مصاحبه کننده: یگانه تقی زاده

 

{jcomments on}

نوشتن دیدگاه

ارسال