رضا مهدوی، استاد نگارگری و دارای مدرک درجه دو هنر از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: دانشگاه به تنهایی نمی‌تواند کاری کند و نیاز است که سیاست هایی کلان از آموزش و پرورش شروع شود و وزارتخانه‌هایی که درگیر بحث هنر هستند نیز این سیاست ها را دنبال کنند.

به گزارش باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد، بیست و سومین نشست ایده دانشگاه با حضور رضا مهدوی، استاد نگارگری و دارای مدرک درجه دو هنر از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در تاریخ هشت آبان ۱۳۹۹ برگزار شد.
رضا مهدوی در خصوص جایگاه هنر در دانشگاه اظهار کرد: دانشگاه هرچه‌قدر هم خوب عمل کند، وقتی زیرساخت‌های هنر در جامعه فراهم نباشد، به تنهایی نمی‌تواند موفق شود.
وی ادامه داد: با برگزاری دوره‌های کارآفرینی، هنرمند یاد می‌گیرد چگونه از هنرش برای کسب درآمد استفاده کند و اگر این کارآفرینی انجام شود، راهگشای اقتصاد است.
این استاد نگارگری خاطرنشان کرد: اگر سیستم آموزشی تقویت شود و به دنبال آن دانشجویان با هنر و مصادیق هنر آشنا شوند، اقتصاد هنر متحول می شود.
رضا مهدوی در رابطه با جایگاه هنر در کشورهای پیشرفته گفت: بخش زیادی از آموزش هنر در مقاطع پیش از ابتدایی تا مقاطع آخر دانشگاه در موزه‌ها انجام می‌شود. آنها طوری روی نسل آینده‌شان کار می‌کنند که اگر هنرمند نشوند، درک هنری پیدا خواهند کرد.
وی افزود: اگر بخواهیم کاربردی‌تر درباره هنر صحبت کنیم، در مقایسه با کشورهای جهان اول ما چندان بحث کارآفرینی در هنر نداریم و صنایع دستی‌مان رو به افول است. اگر صنعت توریسم ما قوی باشد، تولیدات هنری افزایش می‌یابد.
رضا مهدوی در پاسخ به این‌که وجود هنر در دانشگاه چه مزیتی می‌تواند داشته باشد بیان کرد: اگر اساتید هنر در دانشگاه حضور یابند و دانشجویان بتوانند به آنها مراجعه کنند و فعالیت‌های ارزنده‌ای انجام دهند، شاهد تعامل هنر با رشته‌های دانشگاهی خواهیم بود.
وی تصریح کرد: با حمایت‌های جزئی می‌شود هنر را در مشهد گسترش داد. یکی از تاثیرات هنر، کاهش آسیب‌های اجتماعی و فرهنگ‌سازی و ارتقا فرهنگی است. از عواملی که باعث می‌شود توسعه اقتصادی خوب پیش نرود، وجود مشکلات فرهنگی است. اول باید به توسعه فرهنگی و سپس به توسعه اقتصادی و اجتماعی برسیم.

خبرنگار باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد: زهره محسنی