دانشجو دکتری روان‌شناسی دانشگاه فردوسی گفت: بسیاری از افراد فکر می‌کنند تنظیم هیجان فقط برای هیجانات منفی مثل ترس، خشم، اضطراب و از این قبیل است. در حالی که هیجانات مثبت هم به مدیریت و تنظیم شدن نیاز دارند.
به گزارش باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد، پنجمین نشست ژورنال کلاب به همت انجمن علمی علوم شناختی در تاریخ ۱۱ آبان ۹۹ برگزار شد.
انسیه برزویی اظهار کرد: گراس معتقد است تنظیم هیجان، فرایندی است که از طریق آن سعی می‌کنیم روی آن تاثیر بگذاریم. این فرایند تنظیمی می‌تواند اتومات یا کاملا کنترل شده، هوشیار و یا غیر هوشیار باشد. هر کدام از این‌ها اثرات مختلفی روی ما خواهد داشت.
وی ادامه داد: هیجان‌ها برای ما به شکل منفعالانه اتفاق نمی‌افتند. می‌توانیم فعالانه روی هیجانات، شدت و پاسخ به آن‌ها اثر بگذاریم. یک مسیر ابتدایی یا زیر قشری داریم که باعث پاسخ‌های بلافاصله و بدون پردازش می‌شود. اگر همیشه این طور پاسخ دهیم، دچار مشکل می‌شویم. پس نیاز داریم از این مسیر اولیه یک سطح بالاتر بیاییم. در واقع هیجانات را پردازش کنیم و بعد پاسخ دهیم.
این دانشجو دکتری روانشناسی بیان کرد: راه‌های مختلفی برای تنظیم هیجان وجود دارد؛ مانند انتخاب موقعیت، تغییر توجه یا حواس‌پرتی، ارزیابی مجدد و سرکوب کردن که یکی از پرکاربردترین راه‌ها است.
برزویی همچنین افزود: شکاف بزرگی بین چیزی که قصد داریم و چیزی که در عمل انجام می‌دهیم وجود دارد. یکی از راه‌هایی که می‌تواند احتمال انجام چیزی که از قبل قصدش را داریم افزایش دهد، تعیین اهداف اجرا است. به این‌ها تصمیم‌های از پیش تعیین شده نیز می‌گویند.
وی خاطر نشان کرد: این راه موثری است که هم باعث ذخیره منابع شناختی و هم باعث هیجانی عمل نکردن در موقعیت‌های مختلف می‌شود.
انسیه برزویی تصریح کرد: تنظیم هیجان به شکل آشکار و یا ضمنی، یک پدیده صفر و صدی نیست. شاید بهتر باشد ببینیم که چه زمان‌هایی، به چه روش‌هایی و به چه مقداری از روش تنظیمی آشکار یا ضمنی می توانیم استفاده کنیم.

خبرنگار باشگاه خبرنگاران دانشگاع فردوسی مشهد: فاطمه مقیمی