دانشجو دارای رتبه اول مسابقات انتخابی تیم ملی شطرنج دانشجویان اظهار کرد: خوشبختانه دانشگاه به شدت بهتر از فدراسیون عمل کرده است. با وجود این‌که مسابقات جهانی جایگاه بالاتری نسبت به مسابقات دانشجویی دارد، اما انگیزه‌ها، به لطف حمایت‌های روحی و مالی برابر است. به تمامی درخواست‌ها پاسخ و امکانات کمّی را در اختیار دانشجویان قرار داده‌اند.
مرصاد خداشناس در گفتگو با باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی گفت: از سن ۴-۵ سالگی با تشویق و حمایت خانواده شطرنج را شروع کردم.
وی ادامه داد: من در مسابقات استانی، کشوری، آسیایی و جهانی شرکت کرده‌ام و موفق به کسب مقام اول آسیا در دو دوره، چند دوره قهرمانی سریع آسیا، مقام سوم کشوری بزرگسالان و مقام‌های بین المللی دیگر در کشورهایی همچون روسیه، ویتنام، کره جنوبی، یونان، ترکیه، لبنان، هند و غیره شده‌ام. در حال حاضر به خاطر شرایط کرونا، مسابقات لیگ کنسل شده است و هم‌اکنون عضو تیمی در داخل کشور نیستم.
خداشناس در ارتباط با نحوه برگزاری مسابقات گفت: مسابقات معمولا به دو شکل برگزار می‌شود. یک روش، روش سوئیسی است که عموم مسابقات به همین روش است. به این صورت که در جدول تعداد بازیکنان به ترتیب ریتینگ نوشته می‌شوند و سپس جدول شکسته می‌شود و هم امتیازها با هم بازی می‌کنند. روش دوم، روش دوره‌ای است که مطابق بازی‌های دیگر و کاملا برابر است.
وی افزود: اولین هدف من، استادی بزرگ است که تنها ۴۰ ریتینگ با آن فاصله دارم و‌ نیازمند مسابقات رو در رو است که کرونا مانع آن شده است. پس از آن، هدفم افزایش درجات بین‌المللی است تا بتوانم به صفحه یک جهانی دست پیدا کنم.
مرصاد خداشناس در خصوص مشکل مدیریتی در سطح شطرنج عنوان کرد: ضعف مدیریتی باعث می‌شود که استعدادهای پرورش یافته، نگه داشته نشوند. بهتر است در هر رشته‌ای، بازیکنان و افراد همان رشته نقش بیشتری در تصمیم گیری‌ها داشته باشند.
وی خاطرنشان کرد: در رشته شطرنج، خانواده نقش مهمی دارد و بار مالی بر خلاف ظاهر، بیشتر بر دوش خانواده است. اگر فدراسیون و بقیه ارگان‌ها حمایت‌هایی مانند برگزاری مسابقات با هزینه کمتر داشته باشند، طبیعتا تعداد بازیکن‌ها افزایش می‌یابد و استعدادها راحت‌تر شکوفا می‌شوند.
این قهرمان مسابقات انتخابی تیم ملی شطرنج گفت: اگر به گذشته بازگردم، به احتمال زیاد باز هم همین راه را انتخاب خواهم کرد. هر چند در تصمیم گیری رشته چندان دخیل نبودم اما خوشحالم. شطرنج به شدت چه در زندگی و چه در اجتماع، کمک کننده و مفید است.
خداشناس در آخر به هم‌دانشگاهیان خود توصیه کرد: امیدوارم برای فرزندان خود در سنین پایین استعدادیابی کنند و به استعدادهایشان بها بدهند. چه بسا در صورت بها دادن، مسیر راحت‌تری نسبت به طی کردن مدارج درسی با استرس بالا مثل کنکور بپیمایند و بتوانند نتیجه بهتری به دست آورند و آینده روشن‌تری داشته باشند.

 

خبرنگار باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد: فاطمه معماریان

نوشتن دیدگاه

ارسال