دبیر اجرایی رویداد ملی آب مشهد گفت: در طی سال‌های گذشته هم در بعد سیاست‌گذاری و هم در بعد فناوری، تجربه‌های خوبی برای ما اتفاق افتاده است که می‌توانیم نتیجه بگیریم همایش‌های ما در حوزه آب، مفید بوده‌اند. ما فقط به مباحث تئوریک نپرداختیم، بلکه سعی کردیم دانشگاه‌ها را با مسائل فناوری و واقعی در حوزه سیاست‌گذاری درگیر کنیم.

کامران داوری در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد بیان کرد: مشکلات آب کشور بر کسی پوشیده نیست. این مشکلات دو سو دارند؛ در یک سمت عمل و اجرا و در سمتی دیگر، علم و سیاست‌گذاری قرار دارد. اساس این نشست ها بر این است که وارسی کنیم، نیازها را بیابیم و در قالب گفتگوهای نخبگانی مشخص کنیم باید چه مسیری را ادامه دهیم تا این مشکلات را برطرف نماییم.

وی ادامه داد: رویداد ملی آب مشهد، دارای چهار برنامه است که شامل یک جشنواره و سه کنفرانس علمی می‌شود. محوری که برگزاری آن را جدی گرفتیم، سومین جشنواره فناوری‌های نوین آب، خشکسالی، فرسایش و محیط زیست است. سایر همایش‌ها عبارتند از نخستین همایش ملی کم‌ آبیاری و استفاده از آب‌های نامتعارف، نوزدهمین کنفرانس هیدرولیک ایران و هشتمین کنفرانس مدیریت منابع آب ایران.

دبیر اجرایی رویداد ملی آب مشهد درخصوص لزوم برگزاری این همایش‌ها اظهار کرد: در شهر مشهد، ما با پایین رفتن منابع آب مواجه هستیم. یعنی آب‌های زیرزمینی نشست می‌کنند و شور می‌شوند. میزان برداشت ما از میزان تجدیدپذیری منابع بیشتر شده است. این شرایط ورشکستگی و زوال است و اگر جلویش را نگیریم، به تدریج اضمحلال می‌یابیم. ما باید به صورت جدی این مسئله را بزرگ و توجه‌ها را جلب کنیم تا هرچه زودتر جلوی این روند اشتباه را بگیریم.

داوری درباره تاثیر برگزاری این همایش‌ها بر ایجاد تغییر در جامعه تصریح کرد: علاوه بر کنفرانس‌های علمی، همواره نشست‌های تخصصی با افرادی از رسته‌های دولتی، اجرایی، خصوصی و دانشگاهی داشتیم. در این جلسات اندیشه می‌شد که چه باید کرد. بسیاری از این‌ها باعث تغییر و تحولاتی در کشور شده است. مثلا فردی در جشنواره سال‌های قبل توسط پارک علم و فناوری به عنوان واحد فناور، شناسایی و جذب شد و توانست در همین دو سال به خوبی رشد کند. دو هفته پیش به ما خبر دادند که ایشان کارش به عنوان کار دانش بنیان شناخته شده و توانسته نمونه صنعتی تولید کند.

وی افزود: پشتیبانان و همراهانی داریم که در همه نوبت‌ها با ما همکاری خوبی داشتند. خوشحالم که با همه ریسک‌ها و فشارهای پیش رو، با کمال میل و علاقه وارد این حوزه شدم و به کارم ادامه می‌دهم. همچنین ما در دانشگاه از پشتیبانی بسیارعالی برخوردار بودیم. همواره در برگزاری رویدادها همکاری خوبی با دانشگاه داشتیم و این مایه خرسندی و دلگرمی ما بوده است.

این عضو هیئت علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی خاطرنشان کرد: در شرایط کرونا همایش‌ها مجازی برگزار می‌شوند. اگر اجازه داده شود، نمایشگاه برای بخش جشنواره ممکن است نیمه حضوری باشد. یعنی غرفه‌ها حضوری تشکیل شود و داوران تشریف بیاورند ولی بازدیدکنندگان، به صورت مجازی از غرفه ها بازدید کنند. اگر هم اجازه به ما داده نشود، زیرساخت‌هایی برای تشکیل غرفه‌های مجازی فراهم شده است.

کامران داوری درخصوص همکاری سایر نهادها برای برگزاری این رویداد ملی گفت: این رویداد با همکاری انجمن‌ علمی هیدرولیک ایران، انجمن علمی مدیریت منابع آب و قطب کم آبیاری و مدیریت آب‌های نامتعارف دانشگاه فردوسی برگزار می‌شود. در حوزه جشنواره پشتیبانان اصلی ما، معاونت علمی ریاست جمهوری، ستاد فناوری آب و انرژی و ذیل آن کارگروه آب، خشکسالی، فرسایش و محیط زیست هستند. ریاست جشنواره به عهده جناب آقای دکتر قنبری است که رئیس پارک علم و فناوری استان هستند. همچنین دبیر علمی جشنواره جناب آقای دکتر اسلامی از مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی هستند. در همایش‌های دیگر هم روسای کنفرانس‌ها، همان روسای انجمن‌های علمی و قطب علمی هستند.

 

خبرنگار باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد: یگانه تقی زاده

 

نوشتن دیدگاه

ارسال