n83148470-72741547

همزمان با 'روز ملی ایمنی در برابر زلزله' در روز چهارشنبه 5 دی ماه 1397 مانور آمادگی در برابر زلزله در خوابگاه دانشجویی مصلی نژاد دانشگاه فردوسی مشهد، با حضور مهندس عسکری، مدیرکل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم برگزار شد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد؛ مانور بزرگ آمادگی در برابر زلزله با هدف افزایش تاب آوری، ارتقای دانش و مهارت دانشجویان و کاهش خسارات ناشی از زلزله با همکاری جمعیت هلال احمر مشهد، سازمان آتش نشانی و اورژانس مشهد و بخش های مختلف دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد.
در این مراسم، مهندس عسکری، ضمن تشکر از برگزاری مانور زلزله در دانشگاه فردوسی، عنوان کرد: واقعیت این است که امروز فضای جامعه به گونه ای رقم خورده که دیگر کسی نمی‌تواند به تنهایی نیازهای خود را برطرف کند و نیاز به مشارکت در فعالیت ها داریم . وجه غالبی که در کانون ها و انجمن های علمی و نشریات دانشجویی وجود دارد، وجه داوطلبانه آن است، چون اعتقاد داریم که این فعالیت ها میدانی برای تغییر و ممارست دانشجو می‌شود تا بتواند نیازهای جامعه را بشناسد و از طریق کمک به هم نوعان، ظرفیت‌های وجودی خود در حوزه ارتقا شخصیتی را بالا ببرد.
وی افزود: مشکلاتی که زلزله و بلایای طبیعی می توانند برای جامعه ایجاد کنند این است که تلنگر آن هنوز صورت نگرفته است و از دیدگاه من رسالتی بزرگ بر عهده جامعه دانشجویی است تا بتوانند این موارد را گزارش و گفتمان سازی کنند. مشارکت و فعالیت‌های داوطلبانه باعث می‌شود که ما شاهد ارتقای سرمایه اجتماعی و مولفه‌های اصلی آن یعنی مشارکت و اعتماد باشیم و امروز در شرایطی که دنیای استکبار جنگ اقتصادی را آغاز کرده است، نیاز داریم که این سرمایه اجتماعی افزایش پیدا کند.

دکتر طاهری، معاون فرهنگی، اجتماعی و دانشجویی دانشگاه، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره جان‌باختگان زلزله بم در سال 1382، در خصوص تبدیل شدن این روز نمادین به روز آگاهی‌بخشی و فرصتی برای توسعه و ارتقای آگاهی مردم در برابر خطرات غیر قابل پیش‌بینی، اظهار امیدواری کرد.
وی همچنین، از کانون هلال احمر دانشگاه فردوسی مشهد، مدیریت فرهنگی ، جمعیت هلال احمر استان، اورژانس و آتش نشانی استان و همه بخش های دست اندرکار این مانور در دانشگاه فردوسی، تشکر و قدردانی کرد.

در ادامه دکتر احمدی در خصوص تاثیر مانور زلزله اظهار کرد:امیدوارم این مانور که با همین نگاهِ ارزیابی آمادگی عملکرد دستگاه های عملیاتی و همچنین آموزش هایی که دانشجویان فرا می‌گیرند ایجاد شده، گام موثری برای ایجاد یک جامعه تاب‌آور در جوامع دانشجویی باشد.
وی در ادامه گفت: فقر، شهرنشینی، خصومت ها، عدم توزیع عادلانه ثروت و جامعه آماری نامناسب همه و همه از عوامل خطرپذیری و آسیب پذیری در مقابل حوادث و سوانح است و چاره ای جز آمادگی همیشگی نیست.

لازم به ذکر است در این مانور گروههای امداد هوایی، امداد و نجات کوهستان، حمل مصدوم، اسکان اضطراری و آنست (سگهای زنده یاب) جمعیت هلال احمر خراسان رضوی حضور داشتند.
گنجایش خوابگاه دانشجویی محل اجرای مانور زلزله 205 نفر بود که عملیات امداد و نجات و تخلیه اضطراری از ارتفاع با راپل، تخلیه اضطراری ساختمان به همراه آموزش پناهگیری وخروج ایمن در این محل برگزار شد.
یک فروند بالگرد و یک دستگاه آمبولانس، یک دستگاه اتومبیل فرماندهی، یک دستگاه خودروی ست نجات، یک دستگاه خودرو ارتباطات تی.آر.یو، یک دستگاه خودرو کمکدار نیسان پیکاپ و یک دستگاه خودرو آرگو در این مانور بکار گرفته شدند.

باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد: مریم فرشچی