مدیرعامل شرکت دایان گفت: دانشگاه یک ابزار برای کسب مهارت است و خود دانشگاه، مدرک لیسانس، فوقلیسانس یا دکترا هدف نیست.
به گزارش باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد، گفتگوی صمیمانه با نوآوران زیستبوم کسبوکارهای خلاق کشاورزی در دو مقیاس ملی و دانشگاهی ویژۀ دانشجویان دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی در تاریخ دوم دیماه 1400 برگزار شد.
آرمین اسکوییان در این رویداد اظهار کرد: دانشگاه و استاد به شما مهارتی نمیدهند، بلکه شما باید به دنبال کسب مهارت بروید و آن را بیاموزید.
وی ادامه داد: از بخش خدمات در کشاورزی غافل نشوید. در این بخش بسیار نیازمند نیرو هستیم. اگر ذهنهای خود را در محور خدمات بهکار بگیرید، نتیجه خوبی خواهید داشت.
مدیرعامل شرکت دایان خاطرنشان کرد: ما در حال اضافه کردن نیرو به شرکتمان در شهرک صنعتی توس هستیم و بهدنبال افرادی هستیم که از همین ابتدا کار را شروع و تجربه کسب کنند تا بتوانند کارآفرینی کنند. کارآفرینی تنها به معنای خلق کار نیست، بلکه ادامه دادن و ترقی همان کار نیز هست. ما راههای ارتباطی با شما را پیدا میکنیم و اگر کمی صبر کنید، همهچیز درست میشود.
یاسر نیکپرست، مدیرعامل شرکت سرمایه نوآوری احیا، درخصوص نحوۀ برقراری ارتباط با سرمایهگذارها و استارتآپها عنوان کرد: در مورد آینده و کارهایی که میخواهید انجام دهید فکر کنید، آنها را یادداشت کنید و روی آن کار کنید. دلیل شکست بسیاری از استارتآپها ممکن است واضح نبودن طرح اولیه باشد.
وی تاکید کرد: برای خود شریک پیدا کنید و ایده خود را ثبت کنید تا بتوانید در آینده از آن استفاده کنید. داشتن ایده به تنهایی در جذب سرمایهگذار تاثیری ندارد و باید مدل کسبوکار را نیز مشخص کنید.
سپس مصطفی مرتضوی، مدیر مرکز نوآوری روستای خلاق خراسانشمالی، گفت: در بخش کشاورزی گستردگی و نیازهای بسیاری وجود دارد که بتوان به آنها ورود کرد. اگر در فرایند کسبوکار که فرآیندی نسبتاً طولانی است بتوان موفق بود، در حوزۀ کشاورزی کارهای فراوانی هست که میتوان انجام داد. کشاورزی یک دانش پولساز است؛ بهشرط آنکه بتوانیم بهخوبی فکر کنیم تا از آن پول بسازیم.
محمد طلعتی، فارغالتحصیل مهندسی آب، در ارتباط با تفکر نقادانه بیان کرد: تفکر مایه حیات است. ما بیش از آنکه بتوانیم از تجربیات دیگران استفاده کنیم، باید یاد بگیریم چگونه تجربه کنیم و یاد بگیریم.
وی افزود: تفکر نقادانه پیشنیاز بقا، رشد و رقابت است و مهمترین مهارتی است که انسانها از سال ۲۰۰۰ به بعد باید یاد بگیرند.
در ادامه، مرضیه سنوئی محصل، مدیرعامل شرکت داروسازی اکسیر گلسرخ، اظهار کرد: تمام دورههای کاریام را در کارخانههایی کار کردم که دورههای گیاهی داشتند.
وی در پاسخ به سوال «چگونه به سمت مسیر کارآفرینی روی آوردید» تصریح کرد: یک دنیا تجربه داشتم و بسیار تلاش کردم. با وجود این که یک خانم بودم و فرزند داشتم، گاهی اوقات تا 48 ساعت در کارخانه میماندم تا کارها را به اتمام برسانم. ما با بودجه کمی که داشتیم، توانستیم اعتماد جلب کنیم و موردتوجه ادارهها و کارخانهها قرار بگیریم. ما با تلاش زیاد به این مرحله رسیدیم و پس از آن کارخانهای دیگر تاسیس کردیم که به صورت خصوصی اعضای خانوادهام در آن مشغول به کار هستند.
سپس محمدجواد بخشی، کارشناسارشد باغبانی، گفت: کارشناسیارشد را که شروع کردم، همزمان با آن در گلخانهای مشغول به کار شدم و تجربه کسب کردم و در همین حوزه به فعالیت ادامه دادم.
بیژن صبوری، کشاورز نمونه، عنوان کرد: کشاورزی شغل خانوادگی ماست و من از بچگی به این کار مشغول بودم. هنگام انتخاب رشته در ابتدا رشته داروسازی میخواستم، اما در این رشته تحصیل کردم و موفق شدم.
در ادامه، عماد پورفتحالله، مدیرعامل لوپنتو، گفت: دوره کارشناسی خود را در رشتۀ شهرسازی تحصیل کردم و در همان زمان با یکی از دوستانم مشغول مطالعه در رشته کشاورزی بودیم و شغل خود را در این حیطه انتخاب کردم.
وی ادامه داد: کارآفرینی در ایران و حتی کشورهای خارج از ایران سخت است، زیرا کارآفرین در ابتدا تنها است و حتی حداقل تا دو سال هیچ حقوقی ندارد و همۀ کارها با خودش است.
خبرنگاران باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد: حانیه ظریف و سحر کارگر
دبیر کارگروه پوشش خبری: یگانه تقیزاده
نوشتن دیدگاه