دبیر اجرایی همایش ملی سیره حضرت زهرا (س) گفت: اکثر ما به واسطه شرکت در مجالس مذهبی، تا حدودی با حوادث مشهور تاریخ و زندگی ائمه معصومین آشنایی داریم؛ اما یکی از اهداف برگزاری این همایش، ایجاد رویکردی آکادمیک و علمی به سوی شخصیت و زندگانی حضرت زهرا سلام الله علیها است، تا بتوانیم به این واسطه از تحریفات جلوگیری کنیم.
سجاد واعظ در مصاحبه با خبرنگار باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد اظهار کرد: یکی از دلایل انتخاب عنوان همایش، بررسی ابعاد مختلف شخصیت دینی، اجتماعی علمی حضرت زهرا (س) است که در حوزه تخصصی تاریخ اسلام جای می‌گیرد. تاریخ تشیع به واسطه اعیاد و سوگواری اهل‌ بیت همواره بخشی از تاریخ شفاهی و در بطن زندگی مردم است.
وی ادامه داد: رسالت رشته تاریخ و تمدن ملل اسلامی این است که حوادث و وقایع تاریخی را با استدلال‌های تاریخی و مستند تبیین و بررسی کند تا مطالب به دور از تحریفات معمول به جامعه منتقل شود.
دبیر اجرایی همایش ملی سیره حضرت زهرا (س) درخصوص لزوم الگوبرداری بانوان از حضرت زهرا (س) تصریح کرد: با توجه به جامعه امروز و حضور خانم‌ها در جامعه و نقش آن‌ها، نیاز به الگو داریم و چه الگویی بهتر از حضرت زهرا (س). در این همایش سعی کرده‌ایم تا به نقش و جایگاه اجتماعی حضرت زهرا (س) بپردازیم. ایشان می‌توانند برترین الگو در زمینه‌های دینی، اجتماعی، علمی و غیره برای بانوان امروز باشند.
وی افزود: ایده برگزاری این همایش از مسابقه بزرگ از غدیر تا الغدیر گرفته شده است. در این برنامه، کتاب عظیم الغدیر که شامل ١١ جلد است، در ١١ قسمت و به صورت پادکست‌هایی منتشر شد. این حرکت مشوق برنامه‌های بعدی انجمن علمی تاریخ و تمدن ملل اسلامی در حوزه تاریخ تشیع بود.
واعظ درخصوص تاثیر شیوع بیماری کرونا بر فعالیت‌های انجمن علمی خاطرنشان کرد: آغاز همه‌گیری ویروس کرونا که موجب تعطیلی دانشگاه و کلاس‌های درس شد، فعالیت‌های انجمن علمی را نیز تا حدودی تحت تاثیر قرار داد و موجب توقفی کوتاه در روند رو به رشد آن شد؛ اما انجمن علمی تاریخ و تمدن ملل اسلامی توانست خود را با شرایط موجود تطبیق دهد و برنامه‌های متعددی را برگزار نماید.
شایان ذکر است، محورها و برنامه نشست‌های همایش ملی حضرت زهرا (س) به شرح زیر می‌باشد:

روز اول:

چهارشنبه ١۵ بهمن ماه
دکتر سعید طاووسی، عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبائی تهران
جایگاه دعا در سیره حضرت زهرا (س) و بررسی ادعیه منقول از آن حضرت
دکتر محسن الویری، عضو هیئت علمی دانشگاه باقرالعلوم قم
ارائه مقاله فرانقش اجتماعی حضرت زهرا (س)

روز دوم:
پنجشنبه ١۶ بهمن ماه
دکتر ندا گلیجانی مقدم، عضو هیئت علمی دانشگاه الزهرا تهران
سیر تحول حضور اجتماعی زنان از جاهلیت تا جامعه نبوی
نشست دوم | ساعت ٢٠ الی ٢١:٣٠