photo 2024 06 01 08 04 56

به گزارش‌ باشگاه‌ خبرنگاران‌ دانشگاه‌ فردوسی‌ مشهد، نشست‌ رویکردهای‌ نوین حوزه‌‌ی انرژی به‌همت انجمن‌ علمی‌ مهندسی دانشگاه‌ فردوسی در ۹ خردادماه در تالار خیام دانشکده مهندسی برگزار شد.
دکتر اخلاقی امیری، رییس‌دانشکده‌‌ی مهندسی، اظهار کرد: طرح عضو ‌هیئت‌ علمی‌ افتخاری را رقم زدیم که یکی از گزینه‌های آن، آقای‌دکتر اولیا است. همچنین تفاهم‌نامه‌‌ای با شرکت‌ نوآوری و توسعه‌‌ی فناوری بسته شد.
دکتراخلاقی‌ امیری افزود: جشن‌ پنجاهمین سالگرد دانشکده‌‌ی مهندسی در اسفندماه امسال همراه با ۲۰ هزار فارغ‌التحصیل‌ مهندسی و دکتر اولیا برگزار می‌شود.
دکتر اولیا، مدیرعامل‌ گروه‌ مپنا بیان کرد: شرکت‌ مپنا متشکل از ۲۷۵۰۰ نفر شاغل و ۷۵ شرکت زیرمجموعه است، شرکت‌ مپنا در حوزه‌های صنعت برق و گاز، بهداشت‌ و سلامت، آلومینیوم، حمل و نقل هوایی، پتروشیمی، نیروگاه‌های‌ سوخت، انرژی‌های‌ تجدیدپذیر، خودروهای‌ برقی و حول محور انرژی فعالیت می‌کند.
دکتر‌ اولیا افزود: سهام عمده‌ی مدیریت‌ توسعه‌ی پروژه‌های‌ هوایی ایران در سال‌های اول، دولتی بوده و به‌تدریج سهام آن تغییر کرد‌ه است و فقط ۲۰ درصد از سهام‌، دولتی است و بیشتر از شرکت‌ مادر یعنی استان‌ قدس‌ رضوی است.
دکتر اولیا ادامه داد: شرکت‌ مپنا از دهه‌ی ۸۰، تحت‌ لیسانس کار می‌کرد و وارد حمل و نقل‌ ریلی و نفت‌ و گاز شد. انواع‌ تجیهزات‌ اصلی‌ای که ساخته می‌شود، توربین‌های‌ گاز و بخار، ژنراتور، موتور‌ الکتریکی، لوکوموتیو و واگن، موتور دیزل، سیستم‌های‌ برق‌ کنترل و پره‌های‌ داغ‌ توربین‌ گاز است.
دکتر اولیا اظهارکرد: گروه‌ مپنا در پاییز ۱۴۰۲، رکورد ساخت ۵۰ هزار مگابایت در نیروگاه‌های حرارتی ثبت کرده‌ است، ۵۶۷ واحد نیروگاهی با ظرفیت ۷۰ هزار مگابایت و حدود ۱۰ هزار مگابایت در حال‌ احداث است. همچنین در چند سال اخیر به رتبه‌‌ی برتر صادرکننده نائل شده و در فضای بین‌الملل، شناخته‌شده است‌.
دکتر‌ اولیا خاطرنشان کرد:از دهه‌ی ۷۰ تاکنون، بخش عمده‌ی عملکردها، در احداث نیروگاه‌های‌ سوخت‌ گاز فسیلی و ترکیبی است.
خبرنگار باشگاه‌ خبرنگاران‌ دانشگاه‌ فردوسی‌ مشهد: ریحانه حجت‌پناه
دبیر‌ کارگروه‌ پوشش‌ خبری: اکرم هادی‌نیا