mirzakhany

دکتر محمدفرهادی ، وزیر علوم ، تحقیقات و فناوری در پیامی درگذشت دکتر مریم میرزا خانی را تسلیت گفت.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی معاونت فرهنگی و اجتماعی، به نقل از روابط عمومی وزارت علوم، متن پیام به این شرح است:

در شرایطی که جامعه علمی و دانشگاهی و آحاد مردم علم دوست و فرهیخته کشور در سوگ از دست دادن بانوی عالم و دانشمند، دانش آموخته دانشگاه صنعتی شریف و استاد دانشگاه استانفورد، سرکار دکتر مریم میرزاخانی نشسته‌اند، برخود فرض می‌دانم مراتب تسلیت و همدردی خود را با استادان، همکاران، دوستداران و خانواده محترم ایشان اعلام کنم.

از درگاه خداوند منان برای آن بانوی گرامی که با گرفتن یکی از معتبرترین جایزه های جهانی، نام ایران و ایرانی را در جهان پرآوازه ساخت، رحمت واسعه الهی و برای همکاران، خانواده محترم ایشان و همه سوگواران در این فقدان اندوهناک، صبر و اجر آرزو می‌کنم.


پیام تسلیت دانشگاه فردوسی مشهد در پی درگذشت دکتر مریم میرزاخانی

دانشگاه فردوسی مشهد ضمن پاس داشت خدمات ارزشمند و بی بدیل علمی دانشمند و فرهیخته ایرانی، دکتر مریم میرزاخانی، درگذشت این بانوی افتخارآفرین را به خانواده ایشان و جامعه دانشگاهی خصوصا جامعه ریاضی دانان تسلیت عرض نموده و برای ایشان غفران و رحمت الهی و برای بازماندگان ایشان صبر و شکیبایی را از درگاه ایزد متعال خواستار است.

روابط عمومی دانشگاه فردوسی مشهد

 مرحومه دکتر مریم میرزاخانی ریاضیدان نابغه ایرانی و استاد دانشگاه استانفورد متولد ۱۳ اردیبهشت ۱۳۵۶در شهر تهران بود.
وی در سال‌های ۱۳۷۳ و ۱۳۷۴در زمان تحصیل در دبیرستان با کسب مدال طلای المپیاد ریاضی کشوری به المپیاد جهانی ریاضیات در هنگ کنگ و کانادا اعزام شد که در المپیاد ۱۹۹۵ کانادا علاوه بر کسب مدال طلا، حائز بالاترین امتیاز در بین دانش آموزان جهان شد. وی پس از اتمام تحصیلات متوسطه در دبیرستان فرزانگان تهران، تحصیلات کارشناسی خود را در رشته ریاضی در دانشگاه صنعتی شریف به پایان برد.
میرزاخانی پس از پایان دوره کارشناسی برای ادامه تحصیل به دانشگاه هاروارد آمریکا رفت. وی در سال ۱۹۹۹ میلادی زمانی که در دانشگاه «پرینستون» به تحقیق و تدریس اشتغال داشت موفق شد راه‌حلی برای یک مشکل ریاضی پیدا کند.
ریاضیدانان مدت‌های طولانی بود که به دنبال یافتن راه عملی برای محاسبه حجم رمزهای جایگزین فرم‌های هندسی هذلولی بودند و در این میان مریم میرزاخانی جوان در دانشگاه «پرینستون» نشان داد که با استفاده از ریاضیات شاید بتوان بهترین راه را به سوی دست یافتن به راه‌حلی روشن در اختیار داشت.
وی در سال ۲۰۱۴ به خاطر کار بر «دینامیک و هندسه سطوح ریمانی و فضاهای پیمانه‌ ای آنها» برنده مدال فیلدز شد که بالاترین جایزه در ریاضیات است. وی نخستین زن و نخستین ایرانی برنده مدال فیلدز است.
میرزاخانی به دلیل بیماری سرطان در یکی از بیمارستان های آمریکا درگذشت.

یاد و نامش گرامی باد

نوشتن دیدگاه

ارسال