آیین نکوداشت استاد پیشکسوت گروه علوم اجتماعی ، دکتر هما زنجانیزاده چهارشنبه 26 ام مهرماه 1396 با حضور ریاست دانشگاه ، ریاست دانشکده، معاون آموزش و تحصیلات تکمیلی دانشگاه و مدیران گروه آموزشی در تالار فردوسی دانشکدهی ادبیات و علوم انسانی دکتر علی شریعتی برگزار شد.
به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد ، دکتر هاشمی معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه ضمن تاکید بر جایگاه علمی دکتر زنجانی زاده بیان کرد: ایراد سخن در این رویداد برای من هم سخت است و هم آسان؛زیرا من شاگرد ایشان بودم. بایدگفت که ایشان همای جامعهشناسی ایران هستند.
وی اظهار کرد : از ویژگیهای ایشان، چند وجهی بودن است؛ ایشان در اکثر شاخههای هنر تسلطی کافی دارند و این دانش خود را علاوه بر جامعهشناسی به دانشجویان خود آموزش می دهند.
دکتر هاشمی ادامه داد : از ویژگی های ایشان رویکردی انتقادی به علم جامعهشناسی است و هیچگاه اجازه نمیدادند که دانشجویان مرعوب جامعهشناسی غرب شوند. ایشان نگاهی مردممدار به این دانش داشتهاند. تلاش ایشان برای تعالی جایگه زنان در جامعهی ایران ستودنی است.
دکتر احمدی ، رئیس بنیاد ملی نخبگان استان خراسان رضوی، ضمن تقدیر از زحمات مرکز آثار مفاخر و اسناد دانشگاه فردوسی بیانکرد : جامعهی امروز ما نیازمند شناسایی شخصیتهایی هویتساز به نسل جدید می باشد که برگزاری چنین مراسمی بسیار مثمر ثمر خواهد بود.
وی با بیان ویژگیهای استاد زنجانیزاده ادامه داد: عملکرد شما به خوبی نشان میدهد که توانستید میان جامعه و دانشگاه ارتباط برقرار کنید . شما نمونهای از بانوان موفق جامعهی ما و نیز الگویی شگرف برای بانوان هستید . امیدوارم که با کولهباری از تجربه به یاری و راهنمایی نسل جوان ما بشتابید.
در ادامه ی مراسم دکتر ساکت رئیس مرکز آثار مفاخر و اسناد دانشگاه با تاکید برجایگاه دانشکده ادبیات در دانشگاه فردوسی تصریح کرد: در میان دانشکده های دانشگاه فردوسی مشهد قطعاً دانشکده ادبیات و علوم انسانی درخششی چشم گیر دارد که می توان این درخشش را در اساتید درخشان این دانشکده به چشم دید. از جملهی این اساتید درخشان استاد زنجانیزاده که 40 سال به تدریس پرداخته اند و با جدیت،نظم و احترام همگان در قلوب یکایک دانشجویان خویش رخنه کرده است.
سپس دکتر سراج زاده، دبیر انجمن جامعهشناسی ایران با تاکید برجایگاه برگزاری مراسم نکوداشت اساتید برجسته اظهار داشت: چنین مراسمی بیشتر برای نسل آینده مفید فایده است که بشناسیم میراثدار چه کسانی هستیم. در سال 94 در تهران،توسط انجمن جامعهشناسی نیز از ایشان تقدیر به عمل امد و والاترین مقام علمی انجمن نیز به ایشان اهدا شد.
وی با بیان ویژگی های ممتازدکتر زنجانی زاده ادامه داد: ایشان فعالیت علمیشان را محدود به دانشگاه نکرده و به نیکی میدانستند که اجتماع در هر دانشی امری ضروری است. ایشان تنها زن عضو هیئت موسس انجمن بوده اند و دفتر انجمن در استان را افتتاح کردند و این دفتر هماکنون از فعالترین دفاتر انجمن در سراسر کشور میباشد.
ویافزود : دکتر زنجانی زاده با وجود محدودیتهای فراوان برای بانوان، به چنین مقامی دستیافته اند که این امر ناشی از تلاش و اهتمام و جدیت است. ایشان الگویی برای تمامی زنان ایران هستند که میتوانند کلیشههای جنسیتی موجود را ابطال سازند.
سپس دکتر میرزایی، مدیر گروه آموزشی علوم اجتماعی با تاکید بر تاثیر شگرفدکتر زنجانی زاده در دانش جامعهشناسی اظهار داشت: متاسفانه بنده نتوانستم افتخار شاگردی ایشان را داشته باشم اما همهی ما در جامعهشناسی مدیون تلاشهای ایشان هستیم. اگر اکنون شاهد حضور پررنگ زنان در میان قشر دانشگاهی هستیم، به یمن برکت ایشان است.
در پایان مراسم، دکتر زنجانیزاده استاد پیشکسوت گرئه علوم اجتماهی دانشگاه فردوسی مشهئ به بیان تجربیات خویش از دوران تحصیل و تدریس پرداخت و نکاتی شایان توجه را بیان کرد.
لازم به ذکر است که در پایان این مراسم از ویژهنامه نکوداشت که به همت مرکز آثار مفاخر و اسناد دانشگاه و انجمن جامعهشناسی ایران شاخهی خراسان تهیه شده است، رونمایی شد.هدایا و الواحی از سوی دکتر ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری، دکتر کافی رئیس دانشگاه فردوسی، دکتر حسینی معاون اجتماعی استاندار خراسان رضوی،دکتر ساکت رئیس مرکز مفاخر و اسناد دانشگاه، انجمن جامعهشناسی ایران، گروه پزشکی اجتماعی دانشگاه علومپزشکی مشهد، خانهی بانوان و خانوادهی استانداری، دانشکدهی ادبیات و علوم انسانی، گروه آموزشی علوم اجتماعی،دکتر محمدرضا راشد محصل،دکتر مشیر فراهی،خانم حسنزادگان، آقای حسینزاده، تنی چند نفر از شاگردان استاد اهدا شد.
باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد :علیرضا میردیده
نوشتن دیدگاه