دکتر کرمانی، مدیر فرهنگی و فعالیتهای داوطلبانه دانشگاه فردوسی مشهد: با توجه به شرایط خاص پیش آمده، بخش آموزشی بستر متناسب با کار خود را پیدا کرده است؛ اما بخش فرهنگی باید ظرفیت های متفاوتی را ایجاد کند.
به گزارش باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد، نشست هماندیشی مدیریت فرهنگی و فعالیت های داوطلبانه دانشگاه فردوسی با دبیران تشکلهای دانشجویی با موضوع استقبال از دانشجویان نوورود در محل تالار گفتوگو ساختمان معاونت فرهنگی، اجتماعی و دانشجویی برگزار شد.
در ابتدای جلسه دکتر کرمانی، مدیر فرهنگی و فعالیتهای داوطلبانه دانشگاه گفت: ادامه حیات فعالیتهای فرهنگی و داوطلبانه مستلزم به کارگیری بسترهای متفاوتی هم به شکل حضوری و هم به شکل غیرحضوری است. ایشان افزود: باید به شکلی هوشمندانه امکان حضور و مشارکت در فعالیتهای داوطلبانه و فرهنگی را به صورت عینی نیز دید. البته باید براساس قاعدهها و مصوبههای ابلاغی مراجع ذی صلاح برای برگزاری برنامههایی که ضرورت اجرا به شکل حضوری دارند، چارهاندیشی کنیم.
وی خاطر نشان کرد: مدیریت فرهنگی و فعالیتهای داوطلبانه سعی خواهد داشت تا با رایزنیهای لازم و اقناع مراجع ذی ربط، شرایطی همچون برگزاری دروس عملی را برای فعالیتهای واحدهای فرهنگی دانشگاه که نیاز به برگزاری به صورت حضوری دارند، فراهم آورد.
در ادامه دبیران تشکلهای دانشجویی حاضر در جلسه به بیان نقطه نظرات و پیشنهادهایشان پرداختند.
آقای هاشمیان، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه بیان داشت: اگر برای دانشگاه اهمیت دارد که مبانی و رکنهای اصلی دانشگاه همچون مدیریت یا معاونت فرهنگی حفظ شود، باید هزینههایی را صرف حفظ آنها نماید. وی ادامه داد: اساس ارتباط و تعامل بر پایه ارتباط حضوری است که ابتدای هرسال ایجاد میشد و اگر وجود نداشته باشد، ارتباطات سست میشود. اگر چه نیاز به رعایت پروتکلهای بهداشتی میباشد، اما نگاه صرف مجازی به انجام فعالیتهای فرهنگی، پاسخگو نیست.
سپس حسین مهدویان، دبیر انجمن اسلامی دانشجویان نواندیش اظهار نمود: اگر نیاز به جذب مخاطبین برای ادامه فعالیتهایمان داریم، حتما باید این حلقه اصلی، یعنی ارتباط حضوری وجود داشته باشد و شرایط حال حاضر به گونهای نباشد که رعایت پروتکلها سبب حذف کامل ارتباطات حضوری شود. بلکه ارتباط حضوری و رعایت پروتکلها همراه هم وجود داشته باشد.
رها حلمزاده؛ دبیر شورای هماهنگی کانونهای فرهنگی-هنری گفت: قسمتهایی از برخی برنامهها باید حضوری برگزار گردد تا ارتباط بین دانشجو و دانشگاه حفظ شود و حتی حضور دانشجو در دانشگاه ایجاد انگیزه کند. اما با توجه به اینکه درصد زیادی از دانشجویان ساکن شهرستان هستند، به همان میزان باید در حوزه فضای مجازی قوی کار کرد. پس ساختار فرهنگی دانشگاه نیاز به ایجاد پتانسیلهایی دارد تا نیروهایی را تربیت کند که در فضای مجازی قوی حاضر شود.
در ادامه نشست، وحید کیخامقدم، دبیر شورای هماهنگی انجمنهای علمی دانشگاه بیان کرد: در طی جلسات متعددی که در ارتباط با فعالیتهای فرهنگی شکل گرفته است، برآیند کلی این بوده که در زمان ثبت نام دانشجویان نوورود نگاه ویژهای به تشکلها وجود داشته باشد. در این راستا، دبیران تشکلها آماده همکاری و به کارگیری خلاقیتهای گوناگون و همکاری با دانشگاه هستند. وی ادامه داد: یکی از مسائلی که در ارتباط با نوورودها وجود دارد، این است که این دانشجویان آشنایی کافی از خود دانشگاه هم ندارند. بنابراین تنها مواجهه دانشجو با تشکلها نهایتا همان کانالها و صفحات موجود در فضای مجازی است. از طرفی ما با قشری رو به رو خواهیم بود که به شدت با فضای مجازی درگیر بوده و به موضوعات چندرسانه ای علاقه مند میباشد؛ پس می توان از این بستر برای معرفی تشکلها در زمان ثبت نام دانشجویان استفاده کرد.
سبحان گوهری، نماینده سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی در دانشگاه فردوسی، ضمن تاکید بر نیاز به حضور فیزیکی دانشجویان، اشاره کرد: اگر بخواهیم از بستر فضای مجازی استفاده کنیم، برگزاری دوره های آموزشی تولید محتوا و تقویت بسترهای فضای مجازی بسیار اهمیت پیدا میکند.
مهندس هادی اکرمی، کارشناس حوزه مدیریت فرهنگی بیان کرد: تجربههای متفاوتی از گذشته در ارتباط با استقبال از دانشجویان نوورود در مقاطع تحصیلی مختلف در ایام عزاداریها و جشنها وجود دارد. امروزه نیز با شرایط خاصی یعنی وجود کرونا رو به رو هستیم. با توجه به اینکه حضور دانشجویان را در سطح پردیس نخواهیم داشت، باید یک فضای عینی برای دانشجویان به وجود بیاید. بر این اساس باید پیشنهادها و سناریوهایی برای ارتباط با دانشجویان به شکل حضوری، مجازی و تلفیقی ارائه شود.
در ادامه مهندس برفرازی، معاون مدیر فرهنگی و فعالیت های داوطلبانه گفت: در سالهای نه چندان دور، تجربه بهرهمندی از سایتها برای اطلاع رسانیها و معرفیها وجود داشته است و بازخورد خوبی هم گرفتیم. شاید دوباره باید به تجربههای گذشته بازگردیم و از همان امکانات و بسترها استفاده کنیم و تمرکز خود را بر روی تولید محتوا در فضای مجازی قرار دهیم. وی تصریح کرد: در ارتباط با این فضا درخواستی مبنی بر وجود سایتی برای اطلاعرسانی رویدادها به مرکز فاوا ارسال شده است. می توان از ستاد استقبال از دانشجویان تقاضا داشت که تمامی اطلاعات خود را در این سامانه ثبت کنند و حتی ثبت نام دانشجویان نیز در این سامانه انجام گیرد. در این شرایط با درنظر گرفتن این که ثبت نام دانشجویان برای آنها اولویت دارد، تلاش میشود از همان سامانه برای معرفی تشکل ها استفاده گردد.
مریم طلوع شیخ زاده، کارشناس کانونهای فرهنگی-هنری دانشگاه فردوسی مشهد بیان کرد: کرونا تهدیدی جدی است و ما شاهد ریزش مخاطبین در برنامههای گوناگون هستیم. باید از فضای مجازی به گونهای بهره ببریم که این تهدید را به فرصت تبدیل کنیم. اما تمام تلاشهای انجام گرفته نتوانسته مخاطب را به خود جذب کند؛ پس باید به سراغ شیوههای جذابتری رفت.
زهرا سالاری، کارشناس خانه نشریات دانشگاه فردوسی مشهد گفت: با توجه به اینکه فضای مدنظر ما برای اطلاعرسانی به دانشجویان فضای مجازی میباشد، بهتر است این معرفی در یک فضای یکپارچه انجام بگیرد و مخاطب را با حجم زیادی از اطلاعات رو به رو نکنیم تا یک هویت شکل گرفته و تاثیرگذاری بیشتری داشته باشد.
زهرا باغبان، دبیر باشگاه خبرنگاران اظهار کرد: ما شاهد این هستیم که تشکلها تلاشهای زیادی را برای برگزاری برنامهها متحمل می شوند؛ اما مخاطب ما با این که تمایل زیادی به شرکت در برنامهها دارد، امکان بهرهمندی از موضوعات برنامهها را ندارد. چرا که شرایط همه دانشجویان با یکدیگر برابر نیست و ممکن است دانشجویی در منطقهای زندگی کند که دسترسی به اینترنت نداشته باشد یا اگر در مشهد ساکن است، شرایط به گونهای است که ترجیح میدهد هزینهای که برای اینترنت خود صرف میکند، صرفا برای بحث آموزش خود به کار گیرد. بدین صورت نمیتواند از برنامههای فرهنگی دانشگاه استفاده کند. در نتیجه این که چه نوع بستری برای برگزاری برنامهها انتخاب میشود، بر محتوای برنامهها تقدم دارد.
در ادامه رضا رزاقی، نماینده انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد، ضمن تاکید بر این نکته که نیاز به اطلاعات و دادههایی کاربردی برای سنجش و جذب دانشجویان وجود دارد، بیان کرد: شاید لازم باشد گزینههایی به سامانه ثبت نام دانشجویان اضافه شود که به ما در دریافت اطلاعات کمک کند. همچنین نیاز به وجود یک برنامه ثابت برای دانشجویان نوورود که نقش فراگیری در جذب دانشجویان داشته باشد، احساس میشود.
در نهایت دکتر کرمانی در خصوص وجود سناریوهای متفاوت برای برگزاری جشن استقبال از نوورودها تاکید کرد: تمامی سناریوهای ممکن با در نظر گرفتن اقتضائات خاص هر تشکل، به صورت مکتوب توسط دبیران تشکلها پیشنهاد و ارائه شود تا در جلسات آتی مورد بررسی قرار بگیرد.
خبرنگار: زهرا باغبان
عکاس: فاطمه عباس زاده
{jcomments on}
نوشتن دیدگاه