نشست علمی «نقش دین در سیاست در جمهوری چک، و ظهور اسلامهراسی» برگزار شد.
به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی، نشست علمی «نقش دین در سیاست در جمهوری چک، و ظهور اسلامهراسی» در روز دوشنبه اول آبان در دانشکده الهیات برگزار شد.
در این نشست دکتر جوزف کراوس پژوهشگر علوم سیاسی دانشگاه ماساریک جمهوری چک به ارائه نکاتی در رابطه با موضوع نقش دین در سیاست در جمهوری چک، و ظهور اسلام هراسی نشست پرداخت. وی در این خصوص اظهار کرد : در کشور چک، دین اهمیت بسیار کمی در فضای سیاسی دارد بنحوی که مردم، سیاستمداران و احزاب چندان توجهی به این مبحث ندارند. اکثر مردم در علایق و هویت خود نامی از دین و ایمان نمیآورند؛ اما این به آن معنا نیست که آنها به خدا ایمان ندارند و قضاوت در این باره دشوار است.
وی افزود: جریانهای سنتی و راستگرای افراطی که به تازگی در کشور چک ایجاد شدهاند دو حالت دارند. بعضی از آنها بطور کلی مدافع ارزشهای دموکراتیک و اروپاییاند و معتقدند دین هم میتواند در این چارچوب عمل کند. بعضی دیگر هم دین را تهدید تلقی کرده و خصوصاً اسلام را در تعارض با ارزشهای دموکراتیک برمیشمارند.
دکتر کراوس در پایان این نشست علمی اظهار کرد : ما در سالهای گذشته با ظهور و گسترش اسلام هراسی و پوپولیسم در عرصه سیاسی مواجه بوده ایم و انتخابات هفته گذشته در این کشور گویای همین مطلب است. جریان های اسلامی در کشور چک نسبت به جریان های ضداسلامی کاملا نامنسجم و حتی منفعل عمل کرده اند.
باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد : فاطمه کمیلی
نوشتن دیدگاه