عضو هیئت علمی گروه علوم سیاسی دانشگاه فردوسی مشهد بیان کرد: فضای تکنولوژی اطلاعات، امکان کنشگری زنان، محیط زیست‌گرایان و جنبش‌های دموکراسی‌ خواه را افزایش داد.
به گزارش باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد، دکتر روح‌الله اسلامی در نشست بررسی «انقلاب چهارم صنعتی و تحول حکومتمندی» که به همت انجمن علمی علوم سیاسی دانشگاه فردوسی مشهد با همکاری دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) در تاریخ 4 آذر ماه 1399 برگزار شد؛ در خصوص موضوع تکنولوژی اطلاعات اظهار کرد: عصر جدیدی که به آن وارد شده‌ایم، حکومت‌ها را تغییر می‌دهد و چیزی که ما تحت عنوان فرایندهای سیاست‌گذاری می‌دانستیم، با انقلاب مواجه خواهد شد.
وی در خصوص توجه سیاستمداران به انقلاب چهارم صنعتی گفت: اگر آن‌ها این انقلاب را جدی بگیرند و بتوانند والاترین لایحه تصمیم‌گیری را که لایحه حکومتی است وارد فرایندهای حکومت‌مندی کنند، می‌توانند سرنوشت کشور را تغییر دهند.
اسلامی خاطرنشان کرد: به علت فراهم بودن امکان مطالعه و دسترسی به تکنولوژی و رسانه‌های مختلف برای شهروندان که موجب ایجاد فضای باز شده‌اند. مفهومی تحت عنوان نمایندگی از کار خواهد افتاد و شاهد نمایندگی مستقیم خواهیم بود. درواقع، تکنولوژی روند حکومت‌مندی را تغییر می‌دهد.
وی ادامه داد: تغییرات حاصل شده امکاناتی را فراهم کرد که نقش مردم را در دیپلماسی افزایش و شکل جنبش های جهانی را تغییر داد.
این عضو هیئت علمی گروه علوم سیاسی دانشگاه فردوسی در خصوص این‌ که چطور می‌توانیم دولتی آگاه داشته باشیم اظهار کرد: نیروی جوان ایران یک شاخص عالی برای رفتن به سمت تکنولوژی اطلاعات است. آن‌ها شرکت‌ها و نرم افزار‌های خوبی را طراحی کردند و من نگاه خوش بینانه‌ای به این موضوع دارم. جنبه منفی آن، نگاه محافظه کارانه‌ای است که نسبت به سنت و مذهب داریم.
عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد تصریح کرد: چند اندیشه در تخریب فرایند‌های سیاست‌گذاری و عدم تطبیق با تکنولوژی نقش اساسی دارند که یکی از آنها عینک مارکسیستی است. نگاه مارکسیستی جامعه را نابود می‌کند و خطرناک است. نگاه پدیدار شناسانه ضد توسعه، عقلانیت و ضد تکنولوژی است. هیچ کشوری با پست مدرنیسم توسعه پیدا نکرده است.

 

 

خبرنگار باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد: زهره محسنی

نوشتن دیدگاه

ارسال