دبیر اجرایی همایش ملی روز جهانی خاک گفت: در سطح دانشگاه، حمایت زیادی از دانشجوها وجود دارد و بستر مناسبی برای حمایت از خاک داریم. البته ارگانهای دیگر هم ما را حمایت میکنند.
فاطمه شبانی در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد درخصوص تاریخچه روز جهانی خاک اظهار کرد: تاریخچه اصلی نامگذاری این روز به سال ۲۰۰۲ برمیگردد. علت این که ۵ دسامبر برای این نامگذاری انتخاب شد، این است که یکی از پادشاهان تایلند که در زمینه خاک فعالیت داشته و تلاش زیادی را در این زمینه انجام داده، در این روز متولد شده است. بنابراین ۵ دسامبر که روز تولد این پادشاه است، از سال ۲۰۰۲ توسط اتحادیه علوم خاک، به این نام ثبت شده است.
وی ادامه داد: متاسفانه هنوز بسیاری از مردم از اهمیت خاک اطلاعی ندارند و باعث آلودگی خاک میشوند. با توجه به اکوسیستم طبیعت، ضرر و زیان این آلودگی خاک به خود انسان برمیگردد. پس با در نظرگرفتن همیت خاک، صدا و سیما باید روی این موضوع بیشتر کار کند تا مردم آگاه شوند که خاک هم یک موجود زنده است.
فاطمه شبانی درخصوص شیوههای آگاهیبخشی تصریح کرد: بیشتر آگاهیبخشیها از طریق رسانه انجام میشود. میتوان از طریق کانالهای تلگرام و صفحات اینستاگرام برای حمایت از خاک دست به کار شد؛ یا از طریق تبلیغات تلویزیون از خاک حمایت شود؛ یا بنرهای حمایت از خاک در سراسر شهر منتشر و نصب شود.
وی افزود: همانطور که الان اعضای انجمن علمی در حد توان برای حمایت از خاک در سطح دانشگاه دست به کار شدهاند و با تولید محتوا و کلیپهای چند دقیقهای، تا حدودی به آگاهی بخشی میپردازند. همچنین ما با همکاری سازمانهای دیگر مانند جهاد کشاورزی، این فعالیتها را در سطح شهر دنبال میکنیم.
دبیر اجرایی همایش ملی روز جهانی خاک بیان کرد: همایش روز جهانی خاک هشت سال است که توسط انجمن علمی خاک انجام میشود. اما امسال با توجه به شرایط شیوع بیماری کرونا ما نتوانستیم این برنامه را به صورت حضوری برگزار کنیم. اما توانستیم از افرادی که اطلاعات خوبی دارند و خبره هستند دعوت کنیم؛ و گروههایی که تحت عنوان نجات خاک داریم، کارگروههای اطلاعاتیای را به وجود آوردهاند که مسئولین استانی و حتی کشوری هم در آن عضو هستند. در این گروهها به صورت پرسش و پاسخ تبادل اطلاعات انجام میگیرد و پاسخگوی اصلی مدیران و رئیس اداره امور خاک هستند.
شبانی درخصوص تصویب قانون حفاظت از خاک گفت: ما قانونی به نام قانون حفاظت از خاک داریم که ده سال پیش در مجلس تصویب شد و تا پارسال بلاتکلیف مانده بود؛ اما سال ۹۸ به طور کامل تصویب و برای تخریب خاک مجازات تعیین شد.
خبرنگار باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد: فائزه زاهدی
نوشتن دیدگاه