دبیر اجرایی مسابقه دادگاه مجازی گفت: این مسابقه به منظور ترویج و گسترش مطالعات حقوقی برگزار میشود؛ تا با ایجاد یک فضای آموزشی عملی، به شبیهسازی دادگاههای کیفری اقدام کنیم. به نحوی که شرکتکنندگان بتوانند با تمرین عملی دفاع شفاهی در دادگاه، خود را برای قرار گرفتن در مقام وکیل یا دادستان در چنین محاکمی در آینده مهیا نمایند.
صابر سیاری در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد اظهار کرد: هدف از برگزاری این رقابت دانشجویی، آموزش جنبه عملی رشته حقوق در حوزه حقوق اداری، تمرین مهارت وکالت و فن دفاع از حقوق موکل؛ به چالش کشیدن سواد حقوقی، فن بیان و اعتماد به نفس با حضور و سخنوری در جلسات نمایشی دیوان؛ تقویت روحیه مبارزه، سخت کوشی و رقابت با دانشجویان سراسر کشور و نیز تقویت روحیه کار جمعی و مشارکت گروهی دانشجویان است.
وی ادامه داد: مرحله اول مسابقه، آزمون علمی تخصصی است. این مرحله شامل آزمون تشریحی و شفاهی بود که توسط قضات دادگستری به انجام رسید.
مرحله دوم، لایحه نویسی است. به تیمهای صعودکننده از مرحله اول پروندهای کیفری داده خواهد شد تا توانایی تیمی خود را در تنظیم یک لایحه دفاعیه و ارائهی آن به نمایش بگذارند.
دبیر اجرایی مسابقه دادگاه مجازی افزود: مرحله سوم فینال است. در این مرحله تیمهای صعودکننده به فینال، در نقشهای وکیل متهم، وکیل مقتول و قضات دادگاه ظاهر شده و به تحلیل پرونده کیفری خواهند پرداخت.
سیاری درخصوص تیمهای شرکت کننده و داوران خاطرنشان کرد: ۱۰ تیم در این دوره از مسابقات شرکت کردند که اکثر آن ها از مقطع کارشناسی بودند. داوران نیز سه تن از قضات دادگستری کل استان هستند که به علت آشنایی این بزرگواران با چگونگی مسابقه و تجربه بسیار بالا انتخاب شدهاند. نتایج هر مرحله از مسابقات در کانال انجمن علمی حقوق گزارش داده میشود.
خبرنگار باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد: بهاره حامد
نوشتن دیدگاه