دبیر انجمن علمی مهندسی صنایع دانشگاه فردوسی گفت: در جامعه امروز، داشتن مهارت بیان و ارائه مناسب یک طرح یا ایده، برای همه نهتنها در حوزههای تحصیلی و کاری، بلکه در زندگی شخصی و اجتماعی نیز حائز اهمیت است. به طور کلی هدف از این مسابقه، ایجاد مهارتهای سخنوری و ارائه در دانشجویان است.
مهدی تقوی در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد اظهار کرد: متاسفانه یکی از مشکلات بزرگ دانشجویان، ضعف در اعتماد به نفس است. این مسئله نه تنها در دوره کارشناسی، بلکه در سطح ارشد و دکتری نیز دیده میشود. به همین سبب، انجمن علمی مهندسی صنایع دانشگاه فردوسی مشهد این مسابقه را چندین سال است که برگزار میکند تا بتوانیم با ایجاد یک محیط رقابتی، این مهارت را در دانشجویان افزایش دهیم.
وی ادامه داد: این مسابقه، پنجمین دوره از مسابقات ارائه برتر است که در سطح استانی برگزار میشوند. مسابقه در دو بخش مقدماتی و نهایی برگزار میگردد که در مرحله مقدماتی، تمامی شرکتکنندگان در طی چند روز موضوعات خود را ارائه میدهند و مورد داوری قرار میگیرند. در نهایت پنج نفر اول انتخاب میشوند تا در بخش نهایی با هم مسابقه دهند. هر تیم، دو ارائه با موضوع اختصاصی خود و موضوع عمومی که برای همه تیمهای شرکتکننده مشترک است، به نمایش میگذارد. به این صورت نفرات برتر مشخص میگردند.
دبیر انجمن علمی مهندسی صنایع دانشگاه فردوسی خاطرنشان کرد: دوره مقدماتی مسابقه، در آذرماه سال 98 برگزار شد. اما فینال مسابقه که قرار بود در اسفندماه همان سال برگزار شود، به علت شیوع ویروس کرونا و تعطیلی فیزیکی دانشگاه تعلیق گردید و امسال در بهمنماه سال 99، به همت انجمن علمی مهندسی صنایع برگزار میگردد.
وی افزود: در این دوره از مسابقه، 13 تیم شرکت کننده شامل 20 نفر در مسابقه شرکت کردند. شرکت کنندگان از دانشگاههای مختلف سطح استان از جمله فردوسی، گناباد، صنعتی قوچان، دانشگاه آزاد مشهد، حکمت رضوی و غیره هستند که برای این سطح از مسابقه، میزان مشارکت بسیار خوبی دیده میشود.
تقوی درخصوص رشته تحصیلی شرکتکنندگان بیان کرد: شرکتکنندگان از رشتههای مختلف مانند مهندسی، روانشناسی، علوم سیاسی و اقتصاد در این مسابقه شرکت کردهاند و تنوع میان رشتههای شرکتکنندگان بسیار زیاد است. به همین علت سطح اطلاعات در زمینههای مختلف نیز متفاوت میباشد.
دبیر انجمن علمی مهندسی صنایع در رابطه با داوران مسابقه اظهار نمود: مسابقه دارای چهار داور از اساتید دانشگاه فردوسی است. دکتر کیمیا نارنجانی عضو گروه ریاضی، دکتر فرزاد دهقانیان عضو هیئت علمی گروه مهندسی صنایع، دکتر مصطفی میرجلیلی عضو هیئت علمی گروه مهندسی مواد و متالوژی و مدیر شهاب دانشگاه فردوسی و دکتر علیرضا سلیمی عضو هیئت علمی گروه شیمی دانشکده علوم داوران این مسابقه هستند.
وی افزود: ارائه شرکتکنندگان از منظرهای مختلفی همچون مدیریت زمان، تازگی مطالب، بیان علمی، استدلال منطقی، کاربردی بودن مطالب، پیوستگی و انسجام، نوآوری در ارائه و کیفیت ابزارهای ارائه بررسی و داوری میگردد. تمام این شاخصها در جهت اهداف اصلی مسابقه میباشند.
مهدی تقوی درخصوص آییننامه مسابقه گفت: در این مسابقه همچون سایر مسابقات، آییننامهای تدوین شده که در اختیار شرکتکنندگان نیز قرار گرفته است. مسابقه تا حد امکان مطابق با آییننامه برگزار شده خواهد شد اما تیم برگزار کننده مطابق آییننامه و اختیاراتی که دارد، میتواند قوانین مسابقه را بنا به شرایط خاص تغییر دهد.
خبرنگار باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد: فاطمه معماریان
نوشتن دیدگاه