دبیر فستیوال ملی زمین‌شناسان جوان ایران گفت: برنامه‌ای که بخواهد با همکاری تعدادی از انجمن‌های علمی برگزار شود، باید به اندازه بزرگ بودن این تشکل‌ها کیفیت داشته باشد. این فستیوال، چهارگوشه نقشه ایران را گره زده و به صورت یک برنامه جامع درآورده است.

سعید نجاتی در مصاحبه با خبرنگار باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد اظهار کرد: اولین فستیوال ملی زمین‌شناسان جوان ایران، در حقیقت بزرگ‌ترین و کامل‌ترین همکاری بین ۱۵ انجمن‌های علمی از دانشگا‌ه‌های مختلف کشور است.

وی ادامه داد: این برنامه ابتدا با مسابقه شروع می‌شود. 

طبق برنامه‌ریزی ما، مسابقه از روز ۱۵ فروردین مصادف با روز زمین‌شناس شروع شده است. اختتامیه آن سوم اردیبهشت ماه، روز کره زمین خواهد بود.

دبیر فستیوال ملی زمین‌شناسان جوان ایران درخصوص موضوع مسابقه عکاسی خاطرنشان کرد: به علت گستره مباحث زمین‌شناسی، ما برای مسابقه عکاسی، موضوع علوم زمین را انتخاب کردیم.

وی افزود: داوری این مسابقه در دو بخش انجام می‌شود. داوری اولیه که هدف آن دسته‌بندی آثار است و توسط شورای انتخاب آثار موضوعات به طور کلی طبقه‌بندی می‌شود. مرحله دوم مهم‌ترین بخش داوری است.‌ پنج داور اصلی ما روی آثار نظر می‌دهند و داوری می‌کنند. دو داور را برای بخش عکاسی و ارزیابی معیارهای تخصص عکاسی در نظر گرفتیم. به این ترتیب داوران از لحاظ تخصصی و هنری می‌توانند به طور کامل بخش داوری را تکمیل کنند.

نجاتی درباره انتشار آثار پس از اتمام مسابقه بیان کرد: این فستیوال با کسب اجازه از افراد شرکت کننده، عکس‌ها را در اولین کتابچه علمی زمین‌شناسان جوان به چاپ می‌رساند. همچنین در نمایشگاه‌های مختلف چه به صورت مجازی و چه حضوری که احتمالا بعد از خاتمه فستیوال برگزار می‌شوند، با ذکر نام اثر و صاحب آن ارائه خواهند شد.

وی تصریح کرد: کلیه برنامه‌های این فستیوال به صورت مجازی است. برنامه‌ها و سخنرانی‌هایی خواهیم داشت که من فکر می‌کنم با ارائه آنها، شگفتی ایجاد خواهد شد.

سعید نجاتی درخصوص اهداف این فستیوال گفت: اولین هدف ما، بزرگداشت روز زمین‌شناس و روز کره زمین بود که به ترتیب، ۱۵ فروردین و ۳ اردیبهشت هستند. دومین هدف، ایجاد اتحاد بین انجمن‌های علمی برای برگزاری برنامه‌های بهتر و جامع‌تر پس از این فستیوال است. همچنین ایجاد فضایی که دانشجویان بتوانند در یک محیط صمیمانه و نه صرفا کلاسیک، بیشتر با رشته‌شان آشنا شوند. چهارمین هدف، معرفی و توجه علمی و هنری به جذابیت‌های زمین‌شناسی‌ است که در ایران وجود دارد. بسیاری از این جذابیت‌ها همچنان ناشناخته هستند.

وی درباره معیارهای داوری آثار اظهار نمود: کیفیت عکس، جنبه زمین‌شناسی و علمی آن و میزان همبستگی بین متن علمی و عکس ارسال شده از اهمیت خاصی برخوردار است. به عبارت دیگر هم جنبه علمی کار و هم نگاه هنری به جذابیت‌های زمین شناسی اهمیت دارد.

 

 

خبرنگار باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد: فاطمه مقیمی 

نوشتن دیدگاه

ارسال