دبیر انجمن علمی مهندسی مکانیک گفت: جهان به سمتی میرود که افراد توانمندی که مهارتهای خاصی دارند، در رفع مشکلی توانا هستند و همچنین شبکهسازیهای گسترده دارند، بتوانند موفق شوند. سلسله جلسات ما، از شناسایی و شناخت نیازهای دانشجویان تا یادگیری مهارت و شبکهسازی با افراد توانمند صنعتی، آنان را همراهی میکند.
محمد قربانی فارمد در مصاحبه با خبرنگار باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد بیان کرد: ایده برگزاری این سلسله وبینارها بر اساس تجربه یک ساله ما در انجمن علمی مهندسی مکانیک و همچنین بر اساس نظرسنجیهای متعدد از دانشجویان شکل گرفت. از نظرات اساتید و اعضای هیئت علمی که با آنها در ارتباطیم نیز استفاده کردیم.
وی ادامه داد: به صورت کلی برنامه یک ساله ما به این شکل بود که برای رسیدن به هدف و رسیدن به خروجی مشخص، برای برگزاری وبینارها سه فاز را برنامهریزی کردیم. سعی کردیم با نقشه راه مشخصی که داشتیم، هدفگذاری کنیم و سلسله وبینارهایی که ایجاد کردیم، آوردهای برای خودمان و شرکتکنندگان داشته باشد.
قربانی فارمد درخصوص سنجش نیازهای دانشجویان پیش از شروع برنامهها تصریح کرد: قطعا یک سری نیازهایی در دانشجوها وجود دارد که برای اول کار، باید حداقل به کسی دسترسی باشد تا به آنها راهبرد چگونگی کار را بگوید؛ مانند دغدغه اشتغال، مهاجرت، تحصیل در مقطع ارشد، فعالیت در صنعت و هیئت علمی شدن.
وی افزود: اولین برنامهمان را با جناب دکتر افشارفرد تحت عنوان سلسله جلسات «چیزهایی که در دانشکده مهندسی به شما نمی گویند» داشتیم. در این جلسات میخواستیم از تجربیات اساتید برجسته که در کلاس درس بیان نمیشود، استفاده کنیم و اساتید بتوانند به راحتی و فارغ از هر گونه محدودیت زمانی تجربیات مفیدشان را در اختیار دانشجویان علاقهمند قرار دهند.
دبیر انجمن علمی مهندسی مکانیک درباره فاز دوم این سلسله جلسات خاطرنشان کرد: بعد از این مرحله و ایجاد احساس نیاز در دانشجو، بلافاصله یک سری وبینارهای توسعه فردی برای آنها تدارک دیدیم. هدف از سلسله جلسات فاز دوم، برطرف کردن نیازهای ایجاد شده در دانشجویان بود.
وی اظهار نمود: ما در فاز دوم با استارت سلسله جلسات «چگونه یک فارغ التحصیل بیکار نباشیم؟» و با دعوت مدرسین مختلف و با تجربه، در حوزههای مختلف جلساتی را برگزار کردیم و روی مهارتهایی که دانشجو نیاز دارد یاد بگیرد کار کردیم؛ مانند مهارت کار گروهی، حل مسئله، خلاقیت، فن بیان و سخنوری و اعتماد به نفس.
محمد قربانی فارمد درخصوص فاز سوم این سلسله جلسات گفت: در فاز سوم، بستری را برای دانشجو فراهم کردیم که بتواند از آن برای شبکهسازی گسترده و به وجود آوردن پل ارتباطی بین دانشگاه، صنعت و جامعه استفاده کند. برنامههای مختلفی را تشکیل دادیم؛ از قبیل برنامه Mechtalk که دانشجوها با افراد صنعتگر تعامل داشتند. همچنین برنامه استارتینو را داشتیم که افراد علاقهمند به مباحث کارآفرینی از آن استفاده کردند.
وی اضافه کرد: در برنامه «دانشجویان دیروز مهندسین امروز»، از افرادی دعوت کردیم که همگی از دانشجویان گذشته دانشگاه فردوسی بودند و چندین سال در دانشکده مهندسی درس خوانده و الان وارد بازار کار شدهاند. به طور کلی در این سلسله جلسات، حدود ۶۰۰ شرکت کننده از سراسر ایران داشتیم.
این دانشجوی مهندسی مکانیک دانشگاه فردوسی گفت: اکنون در انتهای این هدف یک ساله هستیم و وبینارهایی که در حال حاضر تدارک میبینیم، برای این است که دانشجو بتواند با دید بازتری وارد صنعت یا بخش موردعلاقه خود شود. معمولا پس از هر برنامه، راههای ارتباطی با سخنرانها را در اختیار دانشجویان قرار میدهیم. دانشجویان از آنها مشاوره میگیرند و به عنوان کارآموز و حتی به طور دائم از طریق برنامههای ما مشغول به کار میشوند.
قربانی فارمد درخصوص میزان استقبال از این سلسله جلسات بیان کرد: استقبال از برنامههای ما خیلی عالی بود و ما از سراسر کشور مخاطب داشتیم. همچنین، دانشجوهای مختلف بسیار پیگیر ادامه جلسات بودند.
شایان ذکر است، تمامی جلسات برگزار شده در کانال انجمن علمی مهندسی مکانیک به نشانی @anjmech موجود است و علاقهمندان میتوانند از آنها استفاده کنند.
خبرنگار باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد: فاطمه مقیمی
نوشتن دیدگاه