دبیر انجمن‌های علمی دانشجویی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: ما در دانشگاه، دانشجویان مستعدی داریم که قابلیت ایده‌پردازی و نوآوری‌های بسیاری دارند. باید بتوانیم فضایی را ایجاد کنیم که در این فضا، دانشجویان استعداد و توانمندی‌هایشان را شکوفا کنند؛ زیرا ممکن است سیستم دانشگاه نتواند موجب بروز همه این توانمندی‌ها شود.

امیر حجتی در مصاحبه با خبرنگار باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد اظهار کرد: دانشجویان تک‌بعدی، قابلیت ایجاد اشتغال و کارایی کافی را در جامعه ندارند. باید مهارت‌هایی به آنان آموخته شود که بتوانند از این مهارت‌ها در قالب ارتباط، کارتیمی و مهارت‌افزایی با دیگران استفاده کنند. پرداختن به نوآوری مزایای بسیاری دارد؛ از جمله رشد اقتصادی، افزایش مهارت‌های فردی، افزایش بهره‌وری و تمرین یا زمینه‌سازی ایجاد اشتغال.

وی ادامه داد: لیگ نوآوری از سه سال گذشته در طرحی مشترک از سوی انجمن‌های علمی دانشجویی دانشگاه فردوسی مشهد و معاونت پژوهش و فناوری، فعالیت خود را آغاز کرده است. ایجاد بستری برای فعال‌سازی استعدادها و توانمندی‌های دانشجویان در حوزه‌های مختلف و آموزش و هدایت دانشجویان به سمت مسیر کارآفرینی، از جمله اهداف اولیه این لیگ هستند. در دو دوره نخست، این لیگ به صورت درون دانشگاهی برگزار می‌شده است. امسال این لیگ به صورت ملی برگزار می‌شود و تمامی گروه‌های سنی از جمله دانش‌آموزان، دانشجویان و دانشجویان فارغ التحصیل می‌توانند شرکت کنند.

دبیر انجمن‌های علمی دانشجویی دانشگاه فردوسی مشهد درخصوص نحوه اجرای این لیگ تصریح کرد: جلب مشارکت شتاب‌دهنده‌ها به عنوان اعضای فعالی که در زیست‌بوم نوآوری امسال در حال مشارکت هستند، فعالیتی است که در لیگ نوآوری امسال انجام خواهد شد. در این دوره پس از داوری و غربالگری اولیه، تیم‌هایی که از حداقل‌های لازم برخوردار باشند، وارد دوره پیش شتاب‌دهی می‌شوند و در این مرحله، پیش شتاب‌دهی تیم‌ها به صورت اصولی انجام می‌گیرد که در نهایت پس از این دوره، تیم‌ها باید ارائه نهایی داشته باشند. در این ارائه، داوری نهایی صورت خواهد گرفت. به چهار تیم برتر از طرف دانشگاه فردوسی مشهد، اعتباری به ارزش سی میلیون تومان تعلق می‌گیرد.

همچنین هر یک از شتابدهنده‌های همکار در طرح نیز حمایتی معادل سی تا پنجاه میلیون تومان از تیم‌های برتر در حوزه فعالیت خود خواهند داشت‌.

وی افزود: مهم‌ترین مزیت شرکت در لیگ نوآوری این است که افراد می‌توانند آموزش‌های لازم را در حوزه کار‌آفرینی، مهارت‌افزایی و تیم‌سازی فراگیرند. همچنین آموزش‌هایی هم در مرحله پیش شتاب‌دهی به تیم‌ها داده می‌شود. امکانات آزمایشگاهی و کارگاهی نیز در صورت امکان در اختیار تیم‌های برگزیده دانشگاهی قرار خواهد گرفت.

حجتی درخصوص اهمیت سومین دوره لیگ نوآوری گفت: لیگ نوآوری یک اتفاق بسیار مهم در سطح دانشگاه فردوسی مشهد بوده که نشان‌دهنده نگاه ویژه مدیران و مسئولان ویژه دانشگاهی به حوزه نوآوری و کارآفرینی است. هر ساله تعداد مخاطبان شرکت کننده در آن رو به افزایش است و ما امیدواریم که بتوانیم این فعالیت‌ها را گسترش داده و اتفاقات مثبت بیشتری برای دانشجویان رقم بخورد.

وی خاطرنشان کرد: دانشجویان زیادی هرساله به دانشگاه وارد و در نهایت فارغ‌التحصیل می‌شوند و تعدادشان قابل توجه است. ما باید ظرفیتی را ایجاد کنیم که از آنچه آموخته‌اند، بتوانند استفاده کنند تا بدین گونه قابلیت تاثیرگذاری در اجتماع را داشته باشند.

 

 

 

خبرنگار باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد: زهرا سادات داودی مقدم

نوشتن دیدگاه

ارسال