دانشجوی نمونه کشوری سال 97 گفت: جشنواره دانشجوی نمونه کشوری، هر ساله برگزار می‌‌شود و دو مرحله‌ی داوری دارد. یک مرحله در داخل دانشگاه است و هر فردی که امتیاز بالای ۷۰ کسب کند، وارد مرحله‌ی کشوری می‌شود. اکثر این دانشجویان نمونه، دارای معدل بالای 18 هستند.

به گزارش باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد، منصور فیلی‌زاده در همایش «چگونه دانشجوی نمونه کشوری شویم؟» که به همت انجمن‌های علمی دانشجویی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، اظهار کرد: پس از این که داوطلبان مدارک آموزشی، پژوهشی و فرهنگی خود را در وب‌سایت دانشجوی نمونه آپلود کردند، نفرات برتر به کمیته انتخاب دانشجوی نمونه در وزارت علوم معرفی می‌شوند. داوطلبین باید دقت داشته باشند که مدارک آپلود شده‌ آن‌ها، باید مربوط به همان مقطعی باشد که در حال حاضر در حال گذراندن هستند.

وی ادامه داد: در وزارت علوم، مدارک افراد در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد، دکتری‌ حرفه‌ای، تخصصی و دکتری پیوسته در گروه‌های علوم پایه، کشاورزی، دامپزشکی، علوم انسانی، هنر و فنی و مهندسی بررسی می‌شود. این جشنواره، سالانه یک بار برگزار می‌شود. استثنائا امسال جشنواره برگزار نشد؛ اما در سال آینده با دو برابر ظرفیت معمول اجرا خواهد شد.

این دانشجوی دکتری مهندسی شیمی دانشگاه فردوسی، درخصوص نحوه امتیازدهی جشنواره تصریح کرد: در مقطع کارشناسی حداکثر امتیاز آموزشی 40، پژوهشی ۲۰، فرهنگی ۳۰ و فناوری ۵ است. برای شرکت در جشنواره دانشجوی نمونه، فرد باید مدرک زبان داشته باشد که رایج ترین آنها MSRTاست. اگر نمره‌ فرد بین ۶۵ تا ۷۵ باشد 2 امتیاز، بین ۷۵ تا ۸۵، 3 امتیاز و اگر بین ۸۵ تا ۱۰۰ باشد، ۵ امتیاز به او تعلق می‌گیرد.

وی افزود: کسب مدال طلا در المپیادهای علمی برای فرد ۳ امتیاز، نقره 2 و برنز ۱ امتیاز دارد. هر مقاله‌ ISI که مورد تایید وزارت علوم باشد و 1 تا 2 نویسنده داشته باشد، 5-2 امتیاز و اگر تعداد نویسنده‌ها بیش از ۲ نفر باشد ۱ تا ۳ امتیاز دارد. اختراعات معمولا امتیاز 5-1 دارند و در دکتری می‌تواند به ۸ هم برسد. اگر فردی در جشنواره‌های علمی مثل خوارزمی یا رازی شرکت کرده و مقام آورده باشد، در مقطع کارشناسی می‌تواند 2 امتیاز کسب کند.

فیلی‌زاده درخصوص امتیاز فعالیت‌های غیرعلمی خاطرنشان کرد: فعالیت‌های قرآنی و کسب مقام اول بین‌المللی در این شاخه ۷ امتیاز و مقام اول دانشگاهی، ۱/۵ امتیاز دارد. فعالیت در نهادهای دانشجویی در صورت عضویت در آن‌ها به ازای هر سال ۱ و در صورت دبیر اجرایی بودن ۲ امتیاز دارد. کسب مقام اول کشوری در مسابقات فرهنگی، هنری، ورزشی دارای ۳ امتیاز و دانشگاهی ۱/۵ امتیاز است. فعالیت فرد در واحد فناوری که در مرکز رشد استقرار داشته باشد 2 و اگر در پارک علم و فناوری مستقر باشد، ۱/۵ امتیاز دارد.

شایان ذکر است، در ادامه‌ همایش، دکتر فیلی‌زاده به بررسی رزومه افرادی که در سال‌های گذشته به عنوان دانشجوی برتر انتخاب شده بودند پرداختند و مثال‌هایی برای مخاطبان مطرح کردند‌. 

 

خبرنگار باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی: کیمیا وحیدی

نوشتن دیدگاه

ارسال