دبیر شورای هماهنگی انجمن های علمی گفت: میزان مشارکت در دانشکدههای علوم پایه، مهندسی و معماری نسبت به جمعیت دانشجویی که دارند، بیشتر بوده است. در کل میزان مشارکت در تمام دانشکدهها آمار خوبی را نشان میدهد.
امیر حجتی در مصاحبه با خبرنگار باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد اظهار کرد: برخلاف انتظار ما در شرایط شیوع بیماری کرونا که باعث دوری دانشجویان از محیط دانشگاه شده، میزان مشارکت نسبت به سال گذشته بسیار بالاتر رفت و شاهد افزایش آمار حدودا ۲۰ درصدی در تعداد کاندیداها و رایدهندگان بودیم. این افزایش، دلایل متعددی دارد؛ همچون اینکه انجمنها توانستند ارتباط موثری با دانشجویان برقرار کنند، بخشی از نیازهای آموزشی آنها را تامین کنند و کارایی موثرتر و بهتری به خصوص در ارتباط با دانشجویان نوورود از خودشان ارائه دهند.
وی ادامه داد: اتفاق مثبتی که رخ داد، افزایش حضور دانشجویان تحصیلات تکمیلی در انجمنها بود. تعداد زیادی از دانشجویان ارشد و دکترا در این دوره از انتخابات به عنوان کاندیدا شرکت کردند و این اتفاق مثبتی برای انجمنهای علمی محسوب میشود.
دبیر شورای هماهنگی انجمن های علمی درخصوص انجمنهای غیرفعال دوره گذشته تصریح کرد: حدود ۱۳ یا ۱۴ انجمن که در سال گذشته به حد نصاب نرسیده بودند و یا در سالهای گذشته از آنها استقبال چندانی به عمل نیامده بود، در این دوره فعال شدند. برای این انجمنها، جلسات توجیهی و مشاوره با دبیران دانشکدهها برگزار کردیم. در نهایت هشت یا ۹ انجمن از مجموعه انجمن هایی که سال گذشته غیر فعال بودند، امسال به مجموعه انجمنهای تشکیل شده اضافه شدند؛ مانند رشتههای تاریخ، ادبیات فرانسه، جغرافیا و زبان عربی.
وی افزود: اعضای منتخب انجمنها تا پانزدهم شهریورماه فرصت دارند جلسه تعیین دبیر و معارفه اولیه را برگزار کنند. این جلسه با حضور نماینده کمیته برگزاری انتخابات، دبیر دانشکده مربوطه، دبیر سابق انجمن و اعضای شورای مرکزی جدید برگزار میشود تا اعضای جدید یکدیگر را بشناسند، مواردی که نیاز هست به شورای جدید منتقل شود انتقال پیدا کند و در نهایت دبیر جدید هم مشخص شود. سپس فرایند انتخاب دبیر دانشکدهها و دبیر شورای هماهنگی دانشگاه را داریم. پیشبینی میکنیم تا قبل از ۲۵ شهریور تمام این این کارها انجام داده و انجمن ها مستقر شوند و به عنوان برنامه آغازین خود آمادگی استقبال از دانشجویان نوورود سال ۱۴۰۰ را داشته باشند.
حجتی درخصوص لزوم حمایت بیشتر از انجمنهای علمی خاطرنشان کرد: انجمنهای علمی دانشجویی، مسیر خوبی را پیش میبرند و حتی در دوران شیوع کرونا هم توانستند توانایی خود را به خوبی نشان دهند؛ و ارتباط موثری با اساتید و دانشجویان و بهخصوص دانشجویان تحصیلات تکمیلی برقرار کنند. که این نویدبخش اتفاقات خوب در آینده است. انتظار میرود دانشگاه هم انجمنها را در فرایند توسعه حمایت کند و این در مجموعه مدیران و اساتید دانشگاهی پذیرفته شود که انجمن های علمی دانشجویی می تواند کمک کننده باشد و استفاده بهینه و موثری از این مجموعه در دانشگاه انجام شود.
خبرنگار باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد: سیما خاوری
نوشتن دیدگاه