معاون اجرایی انجمن مهندسان و معماران در جنوب کالیفرنیا گفت: در دوران کارشناسی، من زیاد نتوانستم فعالیت جانبی داشته باشم که آن را نقطه ضعف خود می‌دانم. توصیه من این است که دانشجویان کارشناسی، کارهای مختلفی انجام دهند تا علاقه خود را راحت‌تر پیدا کنند.

به گزارش باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد، امیر زویچی در شب پنجم برنامه دانشجویان دیروز، مهندسین امروز که به همت انجمن علمی مهندسی مکانیک دانشگاه فردوسی برگزار شد، اظهار کرد: مهاجرت هرچه با سن بیشتر باشد، سخت‌تر است. افرادی که از دوران لیسانس به بعد مهاجرت کرده‌اند، راحت‌تر توانسته‌اند با مهاجرت و دیگران ارتباط بگیرند. اگر می‌توانید، در دوران لیسانس اقدام به این کار کنید؛ زیرا شرایط هنوز خام است و هرچه به مقاطع بالاتر نزدیک‌تر شوید، انتظارات و توقعات کشور مقصد از شما بیشتر می‌شود و رزومه دقیق و کامل‌تری می‌خواهند.

وی ادامه داد: در شرایط اپلای، زبان مهم‌ترین فاکتور است که دو بخش دارد؛ نمره و یادگیری. این دو با هم متفاوت و در عین حال مرتبط هستند. توصیه من این است که خواندن زبان را هر چه سریع‌تر شروع کنید. در بخش رزومه در دوران کارشناسی، معدل و اسم دانشگاه و برای کارشناسی‌ارشد و دکتری، سابقه تدریس مهم است. خود را درگیر نوشتن مقاله کنید و به مخاطب نشان دهید که شما آمادگی اپلای کردن را دارید و به‌صورت داوطلبانه به گروه‌های تحقیقی بپیوندید.

این فارغ‌التحصیل دکتری مهندسی و مدیریت ساخت درخصوص سیستم آموزشی آمریکا تصریح کرد: سیستم آموزشی آمریکا، از نوع کپیتال سیستم یعنی سود اقتصادی است؛ یعنی شما اگر وارد محیط دانشگاهی شدید و برای استاد سودی نداشته باشید، آن استاد حق کنار گذاشتن شما را دارد. برای کسانی مثل ما که مهاجر هستند، این شرایط بسیار سخت و مهم است؛ زیرا هزینه زندگی خود را از استاد می‌گیریم و اگر این فاند قطع شود، زندگی برایمان سخت خواهد شد. یکی دیگر از تفاوت‌های بارز سیستم آموزشی ایران و آمریکا این است که در قبال درس خواندن، پول می‌گیریم که در ایران ارزشی برای آن گذاشته نشده است.

وی افزود: به نظر من، بازگشت برخی دانشجویان به ایران پس از اتمام دوره تحصیل، بسیارخوب است؛ چرا که این افراد قصد آبادی کشور خود را دارند و این فوق‌العاده است.

زویچی درباره شرایط مهاجرت برای خانم‌ها عنوان کرد: شرایط مهاجرت و پذیرش برای خانم‌ها راحت‌تر است و به آن تبعیض مثبت می‌گویند. درواقع، به‌دلیل ظلم نهفته‌ای که سالیان سال به آن‌ها شده است، این شرایط را در نظر گرفته‌اند.

وی خاطرنشان کرد: من به کیفیت نسبی از زندگی در آمریکا رسیده‌ام. اگر شما در آمریکا کاری مانند مهندسی انجام دهید، تمکن مالی برای خانه، ماشین و سطح زندگی مناسب را برای شما به ارمغان می‌آورد.

این مدرس دوره‌های مدیریت ساخت درخصوص فرصت‌های شغلی رشته‌ مهندسی در آمریکا گفت: فرصت شغلی در رشته‌های مهندسی در این‌جا زیاد است و کسی را ندیده‌ام که با مشکل شغل مواجه شده باشد. کشور کانادا نیز شرایط مناسبی از نظر شغلی دارد و این دو کشور، شرایط زیرساخت‌های خوبی را برای این رشته‌ها فراهم کرده‌اند. در کل می‌توان گفت که رضایت را بیشتر از نارضایتی مشاهده کرده‌ام.

امیر زویچی درباره لاتاری گرین‌کارت آمریکا بیان کرد: آمریکا در هر دوره لاتاری، حدودا 50 هزار نفر را در نظر می‌گیرد که از کشورهای مختلف با تعداد و ارقام مختلف هستند. لاتاری موجب می‌شود شما قدر این فرصت را به‌خوبی ندانید؛ اما در کل امتیاز مثبتی محسوب می‌شود. به‌شرط آن‌که شرایط دیگر مانند یادگیری زبان را با روند درستی پیش ببرید.

 

خبرنگار باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد: سیما خاوری

دبیر کارگروه پوشش خبری: یگانه تقی‌زاده

نوشتن دیدگاه

ارسال