دبیر اجرایی مسابقه برنامهنویسی گفت: مسابقه برنامهنویسی برای تشویق و هدایت دانشجویان مستعد برگزار شده است، چرا که در کشور ما نیروی کار برنامهنویس کم است و بحران نیرویکار برنامهنویس مستعد داریم.
علی جاویدیقصر در مصاحبه با خبرنگار باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد اظهار کرد: ما در جلسات همفکری کردیم که برای هفته پژوهش چهکاری انجام دهیم و درنهایت به این ایده رسیدیم که انجمن علوم کامپیوتر مسابقهای در کل دانشکده ریاضی برگزار کند.
وی ادامه داد: برای برگزاری مسابقه لازم بود یکسری مراحل اداری طی شود. پس از انجام اقدامات لازم برای اخذ مجوز و صحبت با اساتید، یک تیم داوری تشکیل دادیم. سپس تیم داوری شروع به جمعآوری سوالات کرد و در نهایت سوالات برروی سامانه منتخب داوران قرار داده شد. در خصوص محل بارگذاری سوالات تصمیم بر آن شد که در سامانه بومی کوئرا قرار داده شود.
دبیر اجرایی مسابقه برنامهنویسی درخصوص شیوه داوری این مسابقه عنوان کرد: داوری این مسابقه دو بخش دارد. بخش اول داوری اتوماتیک و بخش دوم داوری انسانی و دستی است. روند داوری اتوماتیک به این صورت است که سوالات یکسری ورودی و خروجی دارند و اگر شرکتکنندگان برای همه آن تستها جواب درست موردنظر طراح را بدهند، آن برنامه درست قلمداد میکند. بخش دوم که داوری انسانی است، بیشتر به بررسی نکات ریزتر دیگر مانند شیوه درست کار کردن برنامه یا بررسی تقلب میپردازد. تیم داوری مسابقه، متشکل از آقایان گوهرشادی، جاویدیقصر و خانم اسفندیار است که از اعضای انجمن علمی علوم کامپیوتر هستند.
جاویدیقصر، در خصوص اهداف و کارکرد برگزاری مسابقه تصریح کرد: انتظار انجمن علمی از برگزاری این مسابقه دنبال کردن دو هدف است. اول اینکه دانشجویان با محیط رقابتی برنامهنویسی آشنا شوند و دومین هدف هم اینکه ما هرچه بیشتر بتوانیم دانشجویان ریاضی و آمار را تشویق کنیم تا برنامهنویسی و استفاده از آن را بیاموزند و پیشرفت کنند.
وی افزود: برای ثبتنام در این مسابقه از لحاظ سطح دانش محدودیتی وجود نداشت و تنها محدودیت مسابقه این بود که اعضای تیم باید دانشجوی دانشکده علوم ریاضی باشند. برای ورودیهای 1400 و 99 جوایز جدا و برای سایر تیمها، جایزه جداگانهای در نظر گرفتیم تا اختلاف در سطح دانش تیمها را مدنظر قرار دهیم. همچنین تلاش ما بر این بود که اگر کسی در این ترم درس برنامهنویسی دارد و در مسابقه شرکت میکند، براساس دانشی که در مسابقه نشان میدهد کمکی در نمره آن درس دریافت کند.
دبیر اجرایی مسابقه برنامهنویسی درخصوص برنامههای آینده خاطرنشان کرد: برنامهای که برای آینده در راستای همین مسابقه داریم، در دو موضوع مطرح میشود. اول اینکه دانشجویان بیشتر وارد دنیای برنامهنویسی و شیوه تبدیل مسئله ریاضی به کد شوند و مورد مهمتر، آماده کردن دانشجویان برای مسابقات بزرگتر ایسیپیسی غرب آسیا است. امیدواریم شرایط طوری باشد که فقط محدود به دانشکده خودمان نباشیم و بتوانیم وسعت آن را در مقیاس کل دانشگاه درنظر بگیریم.
علی جاویدیقصر در ادامه بیان کرد: انجمن علمی علوم کامپیوتر تاکنون چنین برنامهای را برگزار نکرده است. انجمن ما درحال سپری کردن دومین سال فعالیت خود است و یکی از انجمنهای علمی نوظهور دانشگاه به شمار میرود. امیدواریم که حتما در سالهای آینده این روند را ادامه دهیم و دانشجویان مسابقات را جدی بگیرند، خوب تمرین کنند و برای مسابقات بزرگتر، تقویت روحیه کار تیمی و بازار کار آماده شوند.
خبرنگار باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد: فائزه تجویدی
دبیر کارگروه پوشش خبری: یگانه تقیزاده
نوشتن دیدگاه