مسابقۀ ملی دانشجویی ستون ماکارونی به چالش کشیدن دید تجربی، مهندسی و استنتاجی دانشجو برای طراحی و ساخت سازهای است که بتواند با کمترین وزن و مصالح مصرفی، بیشترین کارایی و بهرهوری را داشته باشد.
امیررضا اخروی در مصاحبه با خبرنگار باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد اظهار کرد: دروس سازهای مربوط به رشتههایی مانند عمران و مکانیک اغلب بهشکل تئوری تدریس میشوند و دانشجو این امکان را ندارد که بهشکل عملی این دروس را تجربه کند. دلیل اصلی این موضوع هم این است که بهکارگیری مصالح مصرفی مثل بتن و فولاد برای آموزش بسیار هزینهبردار خواهد بود.
وی ادامه داد: در دانشگاههای معتبر اروپا و آمریکا سعی شده تا با استفاده از مصالح مصرفی ارزان و مدل کردن سازهها با این مصالح، آموزش عملی این واحدهای دانشگاهی امکانپذیر شود. در بین مواد مقرونبهصرفه ماکارونی به دلیل ویژگیهایی مانند قیمت ارزان، در دسترس بودن و سبک بودن بیشترین طرفدار را دارد.
دبیر اجرایی سومین دورۀ مسابقات ملی ستون ماکارونی خاطرنشان کرد: برگزاری این مسابقه صرفا به دانشجویان عمران و مکانیک اختصاص ندارد و هر دانشجو در هر رشته و مقطعی میتواند با بهکارگیری تجارب شخصی و دید استنتاجی خود، سازهای با بهرهوری بالا مدل کند.
وی افزود: فراهم کردن بستری مناسب برای ایجاد شور رقابتی در یک فضای سالم و پویا از اهداف دیگر مسابقۀ ملی دانشجویی ستون ماکارونی است.
اخروی درخصوص تاریخ مسابقه بیان کرد: مسابقه در تاریخ پنجم اسفندماه 1400، مصادق با روز مهندس برگزار خواهد شد و تمام دانشجویان کشور در هر رشته و مقطعی که باشند میتوانند در صورت دریافت ۲ دوز واکسن کرونا در این مسابقه شرکت کنند.
وی تصریح کرد: ممکن است برخی افراد با وجود علاقه به شرکت در چنین رویدادی از آنجا که تجربهای در مدل کردن ستون ماکارونی نداشتهاند، از شرکت در مسابقه منصرف شوند. انجمن علمی مهندسی مکانیک دانشگاه فردوسی با برگزاری سلسلهکارگاههای آموزش طراحی و ساخت ستون ماکارونی این خلاء را نیز برطرف میکند. زمان برگزاری این کارگاهها متعاقبا اعلام خواهد شد.
خبرنگار باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد: فائزه زاهدی
دبیر کارگروه پوشش خبری: یگانه تقیزاده
نوشتن دیدگاه