نشست رئیس دانشگاه فردوسی مشهد با دبیران انجمنهای علمیدانشجویی دانشگاه در تاریخ 24 اسفندماه 1400 در سالن شورای سازمان مرکزی برگزار شد.
به گزارش باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد؛ امیر حجتی، دبیر شورای هماهنگی انجمنهای علمی دانشگاه فردوسی مشهد، در این نشست اظهار کرد: امسال برای نخستین بار در نمایشگاه حرکت در کنار غرفههای انجمنهای علمی، در راستای ارتباط دانشگاه و صنعت و آموزش منابع انسانی، از شرکتهای دانشبنیان که نیاز به جذب نیروی کار دارند دعوت کردیم.
وی ادامه داد: ظرفیتهای موجود در انجمن علمی به چهار گروه تقسیم میشود. اولین مورد ظرفیت انسانی است. در انجمن علمی دانشجویی داریم که در کنار درس، یکسری مهارتهای نرم مانند خلاقیت، تفکر نقادانه، فن بیان و مدیریت را آموخته است. دومین ظرفیت ما این است که بزرگترین تشکل دانشجویی دانشگاه هستیم.
حجتی در خصوص سایر ظرفیتهای انجمن علمی گفت: سومین مورد بحث ساختاریافتهبودن انجمن علمی است. تشکلی هستیم که در تمام رشتههای دانشگاهی نماینده داریم و با همۀ دانشجویان بدون واسطه ارتباط برقرار میکنیم. در یک سال اخیر بیش از هزار عنوان برنامه توسط 70 انجمن علمی دانشگاه برگزار شده که در دانشگاه فردوسی و کشور آماری بینظیر است. آخرین مورد هم ظرفیت همکاری با سایر دانشگاهها است.
وی خاطرنشان کرد: از جمله کارهایی که در انجمن علمی انجام میدهیم، آموزش اصولی مهارتهای کارآفرینی، ترویج فرهنگ آن، افزایش توان اشتغالپذیری دانشجویان و سوقدادن آنان بهسمت کارآفرینی است. هماکنون با همکاری معاونت پژوهشی دانشگاه در حال پیشبردن طرح لیگ ملی نوآوری هستیم و سعی کردیم حتی رویدادهای مناسبتی را بهسمتی پیش ببریم که روحیۀ کارآفرینی را در دانشجویان زنده کنیم.
در ادامه محمد طلعتی، معاون ارتباط با صنعت و جامعۀ انجمنهای علمی، عنوان کرد: توسعۀ پایدار تحت شرایط مختلفی میتواند در بستر انجمنهای علمی تعریف شود. نیرویی که قدرت تفکر نقادانه، حل مسئله و تصمیمگیری دارد، میتواند با شرایط مختلف سازگار شود و با اندکی انگیزهبخشی، قابلیت ریسکپذیری و دسترسپذیری را برای دانشگاه فراهم کند.
وی ادامه داد: دانشجویان در انجمن علمی به دو دسته تقسیم میشوند؛ کسانی که کار محولشده را به بهترین شکل انجام میدهند و کسانی که میتوانند ارزش جدیدی خلق کنند که اگر در مدلی مانند قیف نوآوری قرار گیرند، میتوانند بازار جدیدی را نسبت به موارد موجود در مراکز رشد ایجاد کنند.
طلعتی تصریح کرد: انجمن علمی ظرفیت این را دارد که با ایجاد یک فضای اشتراکی بتواند کنار دانشگاه قرار گیرد و سه موضوع اشتراک دانش، مهارتها و تشکیل تیمهایی که ریسک شکست را در محیط دانشگاه و با کمترین ضربه تجربه میکنند، دنبال کند. این کار نهتنها به رشد مهارتها و توانمندی دانشجو کمک میکند، بلکه موجب میشود دانشجو کار تخصصی انجام دهد و بتواند بازار خودش را ایجاد کند.
وی افزود: تقاضای دیگر ما این است که بتوانیم بازدید هیئتهای مختلف را از دانشگاههای و دستاوردهای انجمن علمی داشته باشیم. بسیاری از نیازهای دانشگاه را میتوانیم با استفاده از تیمهای خودمان پوشش دهیم.
سپس محمد قربانی، معاون طرح، توسعه و برنامهریزی انجمنهای علمی اظهار کرد: یکی از مشکلات کشور ما، کمبود مدیران استارتآپهای تراز جهانی است که عامل آن کمبودن کارآفرینانی است که میتوانند در مقولههای مختلف نوآوری تاثیرگذار باشند.
وی ادامه داد: مقولۀ نوآوری شامل چند بخش پژوهش، ایدهیابی، توسعۀ زیرساخت، منابع انسانی و بازاریابی است. در بخش منابع انسانی ما میتوانیم بهعنوان یک بازوی توانمند در کنار دانشگاه حضور داشته باشیم، چراکه انجمن علمی محلی برای بهوجودآوردن دانشجویانی است که در کنار علم، مهارتهایی را هم کسب میکنند و بدون این مهارتها، استارتآپها زمین میخورند. در انجمنهای علمی دانشجویان مطالبی را که میآموزند به دیگران منتقل و بهصورت عملی نیز تجربه میکنند.
شایان ذکر است که در این نشست برخی مطالبات انجمنهای علمی مانند محدودیتهای مالی، روند طولانی پرداخت هزینهها در دانشگاه، همکاری و تعامل پایین اساتید با انجمنهای علمی و همکارینکردن برخی دانشکدهها با انجمنهای علمی برای فعالیت و برگزاری برنامهها مطرح شد.
خبرنگار باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد: یگانه تقیزاده
نوشتن دیدگاه