دبیر انجمن علمی نانوفناوری دانشگاه فردوسی مشهد گفت: انجمن علمی نانوفناوری دانشگاه فردوسی مشهد پرمخاطب‌ترین انجمن علمی نانو در کشور است که این باعث شده است ما همیشه سعی کنیم در زمینه‌های مختلف پیشتاز باشیم تا بتوانیم به چیزی که لایق نام دانشگاه فردوسی مشهد است برسیم.
محمدرضا معاونیان در مصاحبه با خبرنگار باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد عنوان کرد: امسال، یازدهمین دورهٔ مسابقهٔ ملی نانو در حال برگزاری است. برگزارکنندهٔ‌ این آزمون، بنیاد آموزش فناوری نانو است که بازوی ترویجی ستاد ویژهٔ توسعهٔ فناوری نانو است.
وی ادامه داد: این ستاد یکی از زیرمجموعه‌های معاونت علمی‌فناوری ریاست جمهوری است که در ذیل خود، کمیته‌ها و کارگروه‌هایی دارد. برای مثال، کارگروه ترویج، کار ترویج نانو در عموم جامعه را برعهده دارد.
دبیر انجمن علمی نانوفناوری اظهار کرد: بخش دانشجویی ستاد، بنیاد آموزش فناوری نانو است که این مسابقه را هرسال برگزار می‌کند. دورهٔ دهم به‌دلیل ویروس کرونا، با یک سال تاخیر برگزار شد و امسال، یازدهمین دوره است که در این دوره، مرحلهٔ اول به‌صورت مجازی و مراحل دوم و سوم به‌صورت حضوری برگزار می‌شود. مرحلهٔ دوم در مراکز استان‌ها و مرحلهٔ سوم به‌صورت متمرکز در تهران برگزار خواهد شد.
وی درخصوص هدف از برگزاری مسابقهٔ نانوفناوری گفت: هدف از برگزاری چنین مسابقاتی، ترویج و آشنایی بیشتر دانشجویان با علوم و فناوری نانو است که در یازده سال اخیر، این موضوع توسط این کارگروه دنبال شده و بحث مسابقات ملی هم یکی از بازوهای ترویجی این بنیاد است.
معاونیان خاطرنشان کرد: انجمن علمی نانوفناوری دانشگاه فردوسی مشهد علاوه بر اینکه یکی از انجمن‌های علمی رسمی و زیرمجموعهٔ معاونت فرهنگی دانشگاه به شمار می‌رود، یکی از نهادهای ترویجی بنیاد هم به حساب می‌آید و نمایندهٔ بنیاد در دانشگاه فردوسی است.
معاونیان دربارهٔ موفقیت‌های کمپ ۳۰ ساعتهٔ آموزش نانوفناوری گفت: این برنامه تا‌به‌حال در این سبک در انجمن‌ها و مراکز دیگر برای مسابقات ملی برگزار نشده و ابداع تیم ما بوده است. این برنامه به دوستانی که آشنایی با نانو ندارند و تصور می‌کنند فناوری نانو بسیار سخت و پیچیده و گنگ است، بسیار کمک می‌کند و باعث می‌شود افراد با شرکت در این برنامه متوجه شوند که می‌توانند آشنایی ابتدایی و کلی با نانو را در یک کمپ ۳۰ ساعته که برایشان برگزار کردیم، کاملاً به دست آورند.

وی تصریح کرد: بازخوردهایی که داشتیم، نشان داده به حد زیادی توانستیم در این زمینه موفق باشیم. علت برگزاری هم همین بوده که ما بتوانیم علاوه بر ترویج و آشنایی دانشجویان با نانو، در کنار آن وظیفهٔ آموزش کسانی را که از طریق انجمن علمی نانوفناوری دانشگاه فردوسی مشهد در مسابقات ملی شرکت می‌کنند برعهده داشته باشیم تا راحت‌تر مطالب را درک کنند.
دبیر انجمن علمی نانوفناوری دانشگاه فردوسی مشهد دربارهٔ میزان استقبال دانشجویان از این کمپ بیان کرد: ما نزدیک به ۳۰۰ نفر ثبت‌نام مستقیم از طریق لینک‌های ثبت‌نام کمپ داشتیم و این تعداد نتیجهٔ تبلیغات بسیار گسترده‌ در دانشگاه‌های مختلف کشور و دانشگاه فردوسی مشهد است. علاوه بر این، بیش از ۱۰۰ نفر دیگر هم دوستانی بودند که از قبل یا در حین تبلیغات این برنامه، در مسابقات ملی نانو از طرف انجمن ما شرکت کردند. مجموع این افراد (مخاطبان کمپ) بیش از ۴۰۰ نفر است که فکر می‌کنم عدد بسیار خوب و قابل‌قبولی است و امیدواریم بتوانیم در آینده نیز این مخاطبان را حفظ کنیم و جذب بیشتری هم داشته باشیم.
وی تصریح کرد: با نیازسنجی‌هایی که از این دوستان انجام می‌شود، سعی می‌کنیم براساس نیازهایشان، تعدادی دوره و آموزش‌های دیگر را با کیفیت بالاتر برایشان در نظر بگیریم.
معاونیان در ارتباط با جرقه و ایدهٔ این برنامه اظهار کرد: ما این نیاز را بین دانشجوها احساس کردیم که به‌دنبال یک پکیج و مجموعهٔ کامل بودند که بتوانند به آن اعتماد کنند و آموزش و آشنایی با فناوری نانو را آغاز کنند. به سختی تلاش کردیم با متمرکز و فشرده‌کردن برنامه‌هایی که قرار بود به صورت هفت یا هشت برنامهٔ مجزا برگزار شوند، این نیاز و تقاضای مخاطبین را برطرف کنیم. می‌توان گفت جرقه و ایدهٔ اصلی این کمپ از همین‌جا آمده است.
دبیر انجمن علمی نانوفناوری دانشگاه فردوسی مشهد دربارهٔ برنامه‌های آیندهٔ این انجمن عنوان کرد: در آینده‌ای نزدیک، هفتهٔ نانو را در دانشگاه پیش‌رو داریم. برنامه‌های بسیارخوب و متنوعی برای این هفته درنظر داریم که امیدوارم دوستان و دانشجویان عزیز مشارکت کنند. سعی می‌کنیم روزبه‌روز کیفیت برنامه‌هایمان را ارتقا دهیم تا برنامه‌هایی درخور جایگاه دانشگاه فردوسی برگزار کنیم‌.

خبرنگار باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد: فائزه زاهدی
دبیر کارگروه پوشش خبری: یگانه تقی‌زاده

نوشتن دیدگاه

ارسال