به گزارش باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد، همایش بانوان در صنعت بههمت انجمنهای علمی مهندسی مکانیک، علوم اجتماعی و روانشناسی در تاریخ 5 خردادماه 1401، در تالار رودکی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد.
نرگس خندهرو، رئیس ادارۀ توسعۀ مراکز فناوری و ارتباط با دانشگاه پارک علم و فناوری خراسان، در این نشست اظهار کرد: مأموریت پارک علم و فناوری فراهمکردن بستر زمینۀ تجاریسازی دستاوردهای پژوهشی و تحقیقاتی است و اینکه با توجه به تحصیلات فارغالتحصیلان دانشگاه، کدام مشکل جامعه حل میشود.
وی ادامه داد: مهمترین ویژگیهای پارکهای علم و فناوری، ارائۀ آموزشها و مشاورههای تخصصی، حدسزدن مشکل، در اختیار گذاشتن فضای استقرار، حمایتهای مالی و وام و گرنت است. هدف ما این است که از هستۀ فناور به یک شرکت بالغ برسید.
خندهرو عنوان کرد: وزارت علوم طرح گرنت فناوری را از سال 99 اجرا کرده است و هدف آن هدایت و حمایت مالی پایاننامههای ارشد و رسالههای دکترایی است که به بازار منجر میشوند. همچنین طرح دستیار فناوری را داریم که مخاطب آن، همۀ دانشجویان هستند و هدف این طرح، حضور آنان در صنعت و کارآموزی همراه با کسب درآمد و دریافت گواهی پایان دوره است.
در ادامه، مریم اسلامی، مدیرعامل شرکت کیهان کاوان کوشا، بیان کرد: دانشجویان سعی کنند پیش از فارغالتحصیلی هدفمند شوند و مسیر شغلی خود را پیدا کنند. چالش نسل امروز در یافتن مسیر شغلی، رشد سریع تکنولوژی و اطلاعات و فضای مجازی است.
وی افزود: مهمترین چالش زنان در ورود به اجتماع، نداشتن اعتمادبهنفس است که در نتیجۀ فضای فرهنگی خانواده، نظام آموزشی و مواجه با جو رقابتی با مردان ایجاد شده است.
سپس، فرخ سادات کلالی، مدیر و کارآفرین برتر، اظهار کرد: خانمها میتوانند در هر برههای و هر زمانی در حوزۀ مدنظر خود فعالیت داشته باشند. به خود اعتماد و باور داشته باشیم و با تلاش و پشتکار، حصار امن خود را بشکنیم و تجربه به دست آوریم. همۀ ما میتوانیم در اصلاح و بهبود شرایط فعلی نقش داشته باشیم.
وی ادامه داد: با کمک دانشگاه در دورههای آموزشی و کارآموزی شرکت کنید تا به یک ایدۀ جدید که میتواند محصول و بنگاه اقتصادی جدیدی را ایجاد کند برسید و رزومه و ارتباطات خود را تقویت کنید. حفظکردن ارتباطات یکی از مهمترین ویژگیها در رفتار سازمانی است.
دکتر مجید فولادیان، عضو هیئتعلمی گروه علوم اجتماعی دانشگاه فردوسی مشهد، گفت: زنان در صنعت بهخاطر تحمل نابرابریها بینظیرند. مسیر یک زن در صنعت نسبت به یک مرد متفاوت است و موانعی برای خانمها وجود دارد که برای آقایان اصلاً مطرح نیست.
وی ادامه داد: یکی از انواع تجلی نابرابری ساختاری، واردشدن پسران به حوزۀ صنعت و دختران به حوزۀ علوم انسانی است. وظیفۀ جامعهشناسی عیان و بیانکردن این نابرابریها در همۀ ابعاد است.
دکتر فولادیان تصریح کرد: زنان موفق در صنعت در خانوادههایی بزرگ شدهاند که پدرانشان از آنها حمایت کرده بودند یا همسرانشان این کار را انجام داده بودند.
در ادامه، دکتر عباس فیروزآبادی، عضو هیئتعلمی گروه روانشناسی دانشگاه فردوسی مشهد اظهار کرد: برای آمادگی ورود به بازار که دغدغۀ بزرگی برای جوانان این زمانه است، آموزش بسیار مهم و قابلتوجه است. اکثر دانشجویان دانشگاه ما از رشتههای نظری به دانشگاه آمدهاند و تلاش برای مهارتافزایی در زمینۀ کاری بسیار مهم است.
وی ادامه داد: البته دانشگاهها تا حدودی به سمت عملگرایی رفتهاند، مثلاً مرکز مشاوره که فقط برای مشاوره به دانشجویان خدمات میداد، اکنون بخش توانمندسازی و کلاسهایی را برای ارتقای مهارتی دانشجویان اضافه کرده است.
دکتر فیروزآبادی تصریح کرد: در دوران دانشجویی وظیفۀ مهمی که باید دنبال کنید، کسب مهارت است. حتی اگر در رشتۀ شما مباحث نظری بیشترند، باز هم مهارتهایتان را ارتقا دهید، مثلاً کارگاههایی را که در دانشگاه برگزار میشوند جدی بگیرید.
وی افزود: نسبت به گذشته، شاهد رشد زیادی در زمینۀ اعتمادبهنفس خانمها هستیم. اعتمادبهنفس ارتباط مستقیم با افزایش و ارتقای مهارتهایتان دارد و مطمئن باشید با افزایش مهارتها، احساس خوبتان را نسبت به خود تقویت میکنید.
این عضو هیئتعلمی گروه روانشناسی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: خانمها در فضای شغلی با یکسری مطالبات شغلی پنهان و مطالباتی از سمت خانه و خانواده روبهرو هستند که انرژی زیادی میگیرد و به آنها فشار بیشتری وارد میکند و موجب فرسودگی شغلی میشود. یکی از اولین سیاستهایی که لازم است تغییر کند، در نظر گرفتن شرایط خاص برای خانمها در دوران بارداری و شیردهی است.
خبرنگاران باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد: یگانه تقیزاده و فاطمه مقیمی
عکاس: سعیده دلدار
نوشتن دیدگاه