دبیر اجرایی جشنواره ملی مادران چشم انتظار گفت: محور اصلی جشنواره، چشم انتظاری مادران شهدایی است که مفقود الاثر شده‌اند. فیلم شیار ۱۴۳ این رنج را به خوبی نشان داد و ما از تهیه کنندگان این فیلم به عنوان مشاور در جشنواره استفاده کردیم.
شاهد بنی‌اسدی در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد اظهار کرد: ایده برگزاری جشنواره از سال ۹۳ که فیلم شیار ۱۴۳ منتشر شد شکل گرفت. در دوران دانشجویی وقتی که دبیر کانون شعر شدم، بسترش فراهم شد تا چنین کاری را انجام دهیم. در مورد این جشنواره با چند نفر از مسئولین فرهنگی صحبت کردیم و باعث شد با خیال محکمی طرح این جشنواره را دنبال کنیم.
وی ادامه داد: همیشه نقش مادران و بانوان در دفاع مقدس کمتر دیده شده و مادرانی که چندین سال است چشم انتظار پیکر فرزندانشان هستند، هنوز رنجی در وجودشان هست. هدف ما از برگزاری این جشنواره این بود که این رنج را به تصویر بکشیم.
دبیر اجرایی جشنواره ملی مادران چشم انتظار افزود: هیچ چیز به اندازه آثار هنری نمی‌تواند به خوبی این موضوع را به تصویر بکشد. شعر و ادبیات یکی از عرصه‌هایی ا‌ست که می‌تواند مخاطب را جذب کند و مردم عادی از طریق ادبیات با شرایط مادران چشم انتظار آشنا شوند و کمی توجه‌شان به این مورد جلب شود.
شاهد بنی‌اسدی درخصوص شرایط مورد نیاز برای افراد شرکت کننده در جشنواره بیان کرد: برای افرادی که می‌توانند در جشنواره شرکت کنند، محدودیتی قائل نشدیم. بنابراین هر کسی که می‌تواند در این زمینه اثری خلق کند، امکان شرکت در مسابقه را دارد.
وی خاطرنشان کرد: این جشنواره با مشارکت بنیاد شهید، شهرداری مشهد، شورای شهر، آستان قدس، بنیاد حفظ و نشر آثار دفاع مقدس و وزارت علوم در سطح کشوری برگزار شد. سعی کردیم در این جشنواره نسبت به سایر جشنواره‌های دانشجویی با همراهی نهادهای خارج از دانشگاه، مبلغ جوایز را افزایش دهیم تا مخاطبان انگیزه بیشتری برای تولید اثر در این زمینه داشته باشند.
دبیر کانون شعر و ادب دانشگاه فردوسی درخصوص سایر محورهای جشنواره تصریح کرد: محورهای دیگری هم به این جشنواره اضافه شده مثل وطن دوستی، ایثار و شهادت، فرهنگ عاشورایی، و در حسرت پدر که رنج و سختی پدران شهدا را به تصویر می‌کشد.  هویت این جشنواره دانشجویی و مردمی است و کانون شعر و ادب دانشگاه فردوسی مشهد آن را به صورت داوطلبانه در سطح کشور اجرا کرد.

 

 

نوشتن دیدگاه

ارسال