نشست صمیمانۀ رئیس دانشگاه فردوسی مشهد با دبیران کانونهای فرهنگی، هنری، اجتماعی و دانشجویی دانشگاه در تاریخ دوشنبه 23 اسفندماه 1400 در محل سالن شورا سازمان مرکزی برگزار شد.
به گزارش باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد؛ احد ضابط، سرپرست دانشگاه فردوسی مشهد، در این جلسه اظهار کرد: کانونها برای هدفی تشکیل شدهاند و ظرفیتها و فرصتهای خوبی در اینجا وجود دارد، اما اینکه قرار است خروجی این فعالیتها چهچیزی باشد، نیاز به تخصص دارد.
وی ادامه داد: انتظار نداریم که این فعالیتهای داوطلبانه و فوقبرنامه با هدف نتیجهگیری و تاثیرگذاری کامل بر تمام دانشجویان انجام شود. دانشجویان در طی این فعالیتها پخته میشوند و بخشی از هدف دانشگاه که مربوط به تربیت و آمادهسازی آنها برای ورود به جامعه است، تحقق مییابد.
عالیه خالقی، دبیر شورای هماهنگی کانونهای فرهنگی دانشگاه فردوسی مشهد، بیان کرد: شورای هماهنگی کانونها متشکل از دبیران کانونهای فرهنگی دانشگاه، مدیر کل فرهنگی، نمایندۀ نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه و دبیر این شوراست.
وی ادامه داد: این شورا از سال گذشته تاکنون 27 جلسه بهصورت نیمهحضوری تشکیل داده است و بهجز برگزاری جلسات، برنامههایی هم با همکاری همۀ کانونها مانند بزرگداشت شب یلدا و بازارچۀ عیدانه برگزار میکند.
در ادامۀ این نشست، نمایندگان حوزههای مختلف کانونهای دانشگاه فردوسی مشهد به معرفی حوزۀ مدنظر خود پرداختند.
لعیا محدث، دبیر کانون تاک، اظهار کرد: در حوزۀ فرهنگی چهار کانون تاک، فرهنگ و ایرانشناسی، شعر و ادب و کتاب و اندیشه مشغول به فعالیت و برگزاری برنامههای مختلف هستند.
وی در خصوص مطالبات اعضای کانون تاک گفت: نداشتن فضا برای استفاده از کتابهای مخصوص نابینایان و مشکل روزانۀ آنها در واردکردن رمز امنیتی هنگام ورود به پرتال دانشجویی از مشکلات اعضای این کانون است.
سپس صفورا طوسیان، دبیر کانون قرآن و عترت، عنوان کرد: در حوزۀ مذهبی شش کانون قرآن و عترت، امام رضا(ع)، مهدویت، حیات، میثاق با افلاکیان و نماز فعالیت میکنند. برگزاری برنامههای مناسبتی، جشنواره و مسابقههای قرآنی و ترویج فرهنگ و سبک زندگی مذهبی از جمله فعالیتهای این کانونهاست.
وی ادامه داد: در طول یک سال گذشته بالغ بر 20هزاروپانصد محتوای مجازی در شبکههای مختلف مجازی داشتیم و همچنین 102 برنامۀ حضوری و 57 مسابقه در زمینههای مذهبی و قرآنی برگزار شده است.
معین حسینی، دبیر کانون حس هفتم، بیان کرد: کانونهای حوزۀ اجتماعی بزرگترین طیف کانونها را با 9 کانون نجوم آماتوری، حس هفتم، دختران ایران، سرگرمی و سلامت، ملل، همیاران سلامت روان، سبزاندیشان، کارآفرینی و هلال احمر شامل میشوند.
وی تصریح کرد: رسالت کانون حس هفتم کاهش فقر فرهنگی جامعه از طریق پیوند آن با فقر اقتصادی است. امسال قصد داریم دانشجویان را بیشتر در فعالیتهای کانون درگیر کنیم تا صرفاً محدود به جمعآوری کمک مالی نباشد. طرح استعدادیابی مناطق محروم، تجلیل از مقام پدر و درختکاری را داشتیم و در آینده نیز برنامۀ آزادسازی زندانیان جرائم غیرعمد را خواهیم داشت.
شکیبا علیپور، دبیر کانون موسیقی، گفت: در حوزۀ هنری کانونهای صنایعدستی، هنرهای تجسمی، تئاتر، موسیقی و فیلم و عکس مشغول به فعالیت هستند که هدف آنها استعدادیابی، توانمندسازی و حمایت از دانشجویان هنرمند است و تلاش میکنند خلاقیت دانشجویان را پرورش دهند.
وی ادامه داد: در حال حاضر 52 کارگاه بههمت این کانونها در حال ثبتنام و برگزاری است. حدود 600 نفر از دانشجویان در این کارگاهها شرکت کردهاند و بیش از 1200 ساعت کارگاه آموزشی برگزار شده است. همچنین بیش از 30 نشست پژوهشی برگزار شده است و بیش از 16000 نفر مخاطب این نشستها در فضای مجازی بودهاند. برگزاری نمایشگاه نقاشی، اجرای تئاتر، اکران و نقد فیلم و تشکیل گروههای موسیقی و تواشیح از سایر برنامههای کانونهای هنری هستند.
شایان ذکر است که در این نشست، مطالبات کانونهای فرهنگی از جمله بهبود امکانات استودیوی کانونها، اختصاصدادن فضایی به کانونها در هر دانشکده و حمایت از کسبوکارهای فرهنگی و هنری دانشجویان مطرح شد.
خبرنگار باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد: یگانه تقیزاده