Cp IMG 20230510 135742

ئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور گفت: در حوزهٔ اقتصاد، تغییرات ریشه‌ای بسیار زمان‌بر است. بیشتر شدن سرمایه‌گذاری‌ها و بهبود روابط با دنیا از راه‌های افزایش سهم علم و فناوری در اقتصاد است.
به گزارش باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد، نشست دورهمی و گفت‌وشنود با محوریت مسائل و چالش‌های توسعهٔ فناوری‌های نوین در ایران با حضور دکتر علی‌محمد سلطانی، رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور، به همت انجمن اسلامی دانشجویان و با همکاری انجمن علمی نانوفناوری و دبیرخانهٔ فعالیت‌های گفت‌وگومحور و آزاداندیشی مدیریت فرهنگی و فعالیت‌های داوطلبانهٔ دانشگاه فردوسی مشهد در تاریخ ۲۰ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۲ در محل تالار گفت و گوی مدیریت فرهنگی برگزار شد.
دکتر علی‌محمد سلطانی با اذعان به این مسئله که مردم در سطح جامعه آشنایی عمیقی با موضوع فناوری نانو ندارند، در خصوص ویژگی‌های نانو بیان کرد: نانو یک ویژگی دارد که تنها مختص ایران نبوده و همهٔ جهان را شامل می‌شود، آن ویژگی این است که بیشتر محصولات نانو از جنس مواد اولیه یا مواد واسطه‌ای هستند. برای مثال، اگر در کشور ما ۷۰۰ محصول نانو موجود باشد، حدود ۱۲۰ مورد آن از محصولات مصرفی است و اغلب محصولاتی است که کسب‌وکارها می‌گیرند که یا ماده اولیهٔ تولیداتشان را شامل می‌شود یا مادهٔ واسط است.
وی ادامه داد: نانوسیلیس به عنوان یک مادهٔ اولیه در شرکت‌های تولید رنگ استفاده می‌شود و کامپوزیت‌های نانویی از مواد واسط هستند‌ که توسط شرکت‌ها و کارخانجات استفاده می‌شوند.
رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور افزود: گروهی از این محصولات که ساده هستند، در دست مصرف‌کننده قرار می‌گیرد و در اثر آشنایی با آن‌هاست که مصرفشان در جامعه افزایش پیدا می‌کند.
دکتر علی‌محمد سلطانی با اشاره به این که به دلیل سنتی بودن اقتصاد ما سهم نانو در این حوزه پایین است و افزایش آن نیز کار راحتی نیست، بیان کرد: هدف‌گذاری در خصوص رشد سالانهٔ فناوری نانو نسبت به سال قبل امر دشواری نیست و با توجه به بودجه‌ای که به این بخش تعلق می‌گیرد، رشد تولیدات نانو در یک سال نسبت به سال قبل خوب است.
وی با اشاره به تولید محتوا و مقالات مرتبط با فناوری گفت: ما دنبال حمایت از پژوهش‌های برنامه‌محور یا به زبان ساده پژوهش‌هایی هستیم که داخل برنامهٔ تعیین‌شده قرار می‌گیرند.‌
رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور در خصوص رشد فناوری‌های بیشتر در عرصهٔ کلان و مکمل‌سازی فناوری‌ها تصریح کرد: در دولت جدید هشت ستاد فناوری وجود دارد که شامل شاخه‌های نانو، زیست-فناوری، هوش مصنوعی، تکنولوژی دیجیتال و... است. پس این محدودیت نیست، بلکه می‌توان با تمرکز بر چند مورد به رشد آن‌ها پرداخت.
دکتر علی‌محمد سلطانی در پاسخ به چرایی نبود زیرساخت رشتهٔ نانو برای آموزش در مقطع کارشناسی پاسخ داد: هیچ‌کجای دنیا رشتهٔ نانو در مقطع کارشناسی تدریس نمی‌شود، تنها یک‌بار دانشگاهی در دانمارک در سال‌های ابتدایی قرن ۲۱ به ارائهٔ این رشته پرداخت که آن هم تعطیل شد.
وی در ارتباط با ساختار سیاست‌گذاری در حوزهٔ علم و فناوری گفت: باید نهادهای کلان سیاست‌گذاری در حوزهٔ علم و فناوری باشند تا تقسیم کار را در حوزهٔ فناوری مدیریت کنند، اما متأسفانه این امر در کشور در سطوح بالا ایجاد نشده است و همه علاقه دارند خط خود را بپیمایند.
رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور بیان کرد: بنیاد علمی ما از درصدی از رسا‌له‌های دکتری و پسادکتری و طرح‌های پژوهشی حمایت می‌کند.
دکتر علی‌محمد سلطانی ادامه داد: این سطح‌ها را طوری تغییر داده‌ایم که بر اساس آن، رسالهٔ دکتری شخصی که تایید شود، مانند کسی است که به مدت دو سال، هر ماه ۵میلیون تومان دریافت می‌کند و به دانشجویان پسادکتری به مدت یک سال، به ازای هر ماه چیزی حدود ۸۰ درصد حقوق یک استادیار پرداخت می‌شود.
وی در انتهای گفت‌وگو با اشاره به این نکته که ما برای آموزش بهتر نیاز به پژوهش‌های بنیادی داریم، به اهمیت این نوع پژوهش‌ها نیز اشاره کرد و با تأکید بر اینکه خروجی‌ یک‌ یا چند محصول برای پژوهش‌ها حائز اهمیت است، به سخنان خود پایان داد.

خبرنگار باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد: حنانه واسعی
دبیر کارگروه پوشش خبری: یگانه تقی‌زاده

Cp IMG 20230510 135800

Cp IMG 20230510 135842

عکاس: میلاد رضایی

Cp photo 2023 05 02 09 48 03

به گزارش باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد؛ گعده کتاب "استراتژی توسعه ایران" با ارائه علی‌رضا یزدانی در تاریخ 9 اردیبهشت ماه در محل تالار مدیر شانه چی دانشکده مهندسی به همت انجمن اسلامی برگزار شد.

Cp photo ۲۰۲۳ ۰۵ ۰۲ ۰۹ ۴۷ ۱۴

 

عکاس: علی قادی پاشا

 به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد، نشستی با عنوان «آیا روش امام حسین (ع) برای ما الزام آور است؟» در روز چهارشنبه 17 آبان  در محل آمفی تئاتر دانشکده الهیات و به همت انجمن اسلامی دانشجویان دانشکده الهیات برگزار شد.

حجت الاسلام محمدسروش محلاتی در جریان این نشست بر این نکته کلیدی اشاره کرد : یکی از مهترین سوالاتی که می‌تواند در رابطه با موضوع کربلا و امام حسین (ع) پرسیده شود اما در عین حال مورد کمترین توجه واقع شده است همین سوال است که آیا اقدامات، حرکات و شیوه رفتاری امام حسین (ع) -در شرایطی که دشمن با عده کثیر در مقابل ما قرار گرفته است- قابل تبعیت و تکرار است؟ به عبارت دیگر وقتی که احتمال شکست در یک نبرد یا مبارزه ای مانند قیام امام حسین (ع)،  تقریبا قطع به یقین است آیا باید تن به چنین کاری داد یا خیر؟
وی در این خصوص ادامه داد :در پاسخ به این سوال باید گفت که اولا امام حسین (ع) در شرایطی دست به مبارزه زدند که اسلام در خطر بود و غیر از شهادت راه دیگری برای حفظ دین وجود نداشت همچنین حفظ دین پیامیر (ص) وظیفه بنیادین امام حسین (ع) بود نه افراد معمولی در هر عصر و زمانی. دوم آنکه چنانچه امام حسین (ع) با یزید بیعت می‌کردند مشروعیت حکومت او بسیار بالا می‌رفت و این در حالی است که بیعت یک فرد عامی چنین درجه ای از تاثیر را ندارد. سوم آنکه بیعت امام حسین (ع) فقط به معنای دادن حکومت به بنی امیه نبود بلکه آنها خواهان تسلیم کامل امام حسین (ع) در مقابل خودشان و پذیرش تمام دستوراتشان بودند.این اتفاق سابقا برای هیچ امامی نیفتاده بود و بعد نیز تکرار نشد.

 حجت الاسلام محلاتی همچمین تاکید کرد: اصول  پایه ای اسلام باید مبنای عمل ما باشد. بطور مثال امر به معروف و نهی از منکر یا مقابله با سلطان جائر بر همه لازم است اما دارای قیودی است و مراحل بالاتر آن که مستلزم اقدامات اساسی مثل قیام و خونریزی ، مختص امام می‌باشد و تا شرایط آن مهیا نباشد نمی‌شود به راحتی وارد آن شد.

وی در پایان ضمن اشاره به قیام امام حسین بیان کرد : ما نباید بگوییم چون امام حسین (ع) قیام کرده است ما هم موظف به قیام علیه کفر و ظلم هستیم . تبعیت بی چون و چرا بدون در نظر گرفتن آن شرایطی که امام حسین (ع) در آن قرار داشته است کار اشتباهی است.

در پایان این نشست، حضار و علاقه مندان سوالات خود را در رابطه با موضوع بحث مطرح نمودند.

باشگاه خبرنگاران  دانشگاه فردوسی مشهد : فاطمه کمیلی

 

photo 2017-11-09 19-31-07

Cp photo 2023 05 02 13 39 46

عضو هیئت‌علمی دانشکدۀ الهیات دانشگاه فردوسی مشهد گفت: پنجاه درصد مهاجران به رشته‌های علوم انسانی، دانشجویان فنی‌مهندسی هستند و در صدر مقاصد کوچ به علوم انسانی، رشتۀ روان‌شناسی است.

به گزارش باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد، نشست «کوچ به عالم علوم‌ انسانی از دنیای فنی‌مهندسی» به همت انجمن اسلامی دانشجویان دانشکدۀ مهندسی با همراهی بنیاد ملی نخبگان در تاریخ 4 اردیبهشت‌ماه 1402 برگزار شد.

دکتر علی‌رضا آزاد، عضو هیئت‌علمی دانشکدۀ الهیات دانشگاه فردوسی مشهد، در این نشست اظهار کرد: بین کوچ به علوم انسانی و تعقیب علاقه با تمایل به مطالعه در این رشته تفاوت وجود دارد. ممکن است بعضی‌ها به مباحث علوم انسانی علاقه‌مند باشند، ولی قصد کوچ به این رشته‌ها را نداشته باشند.

وی ادامه داد: پس از روان‌شناسی، رشته‌های علوم اجتماعی، علوم قرآن و حدیث، فلسفۀ غرب، فلسفه و کلام انسانی، مدیریت، حقوق، ادبیات فارسی، مطالعات فرهنگی، ‌زبان‌شناسی، فلسفۀ علم، فلسفۀ اخلاق، علوم سیاسی، علوم تربیتی، مطالعات زنان و خانواده، اقتصاد، ادیان و عرفان و تاریخ مقاصد بعدی کوچ به علوم انسانی هستند. چهار رشتۀ اول حدود %70 کوچ به علوم انسانی و مابقی %30 را تشکیل می‌دهند.

این عضو هیئت‌علمی دانشکدۀ الهیات دانشگاه فردوسی مشهد خاطرنشان کرد: بیشتر قبولی‌ها در این رشته‌ها، دانشجویان دانشگاه پیام نور هستند. از آنجایی که قبلاً در این رشته‌ها تحصیل نکرده‌اند، قبول شدن در دیگر دانشگاه‌ها سخت‌تر است؛ یا به دلیل سن بالا و تنوع بیشتر در رشته‌ها که دانشگاه پیام نور دارد.

وی افزود: مهم‌ترین دلیل کوچ به رشته‌های علوم انسانی، علاقه و نیاز است.گاهی نیازها دینی، مالی، فردی و مهارتی هستند و گاهی علاقه و نیاز روان‌شناختی وجود دارد. کوچ‌ها را بیش از اندازه سخت تلقی نکنید و بدانید که ابهام‌های درونی شما اثرگذارتر از ابهامات بیرونی است.

دکتر علی‌رضا آزاد در خصوص انواع کوچ به علوم انسانی گفت: کوچ کردن به علوم انسانی سه مدل است. گاهی رشته را عوض می‌کنند و به رشتۀ دیگری می‌روند، گاهی در دو رشته هم‌زمان تحصیل می‌کنند و گاهی در کنار رشته‌ای که تحصیل می‌کنند مطالعات رشته‌های علوم انسانی هم دارند که همت بسیار بالایی می‌خواهد.

وی تصریح کرد: من در مقایسه با رشته‌های فنی که تحصیل کرده‌ام می‌گویم که هرچقدر فضای علوم انسانی ایدئولوژیک‌تر باشد، تقریباً %70 چیزی را که دوست داریم نمی‌توانیم بیان کنیم. زیرا ملاحظات حوزه‌های مختلف در این حوزه بسیار سنگین است.

 

خبرنگار باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد: سحر کارگر

دبیر کارگروه پوشش خبری: یگانه تقی‌زاده

Cp photo 2023 05 02 13 39 36

Cp photo 2023 05 02 13 39 49

Cp photo 2023 05 02 13 39 43

Cp photo 2023 05 02 13 39 40 Copy

به همت انجمن اسلامی دانشجویان دانشکده مهندسی ، نشستی با موضوع ، حجاب و جایگاه آن در دین و اخلاق برگزار می شود .

به گزارش باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد، نشستی با موضوع  "حجاب و جایگاه آن در دین و اخلاق " دوشنبه 8  و 15 آبان،دکتر سروش دباغ ،پژوهشگر دپارتمان مطالعات دینی دانشگاه تورنتو کانادا ،و سه شنبه 9 و 16 آبان ماه با حضور حجت الاسلام حسن سوزنچی عضو هیئت علمی گروه علوم اجتماعی دانشگاه باقر العلوم (ع) ،ساعت 16 الی 18 در محل اتاق A35 دانشکده مهندسی برگزار خواهد شد .

همچنین این جلسات در روز 22 و 23 آبان ماه همراه با پخش مناظره حجت الاسلام حسن سوزنچی و  دکتر سروش دباغ و نیز تریبون آزاد دانشجویی خواهد بود .

 

باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد

 

photo 2017-10-25 12-19-19