دبیر اجرایی نشستهای مشهد ۱۴۰۴ گفت: هدف از این نشستها، ایجاد تعامل با شورای شهر است تا آنان متوجه شوند که دانشگاه نسبت به مسائل شهری آگاه، فعال و کنشگر است. در مقابل، دانشگاه هم این احساس موثر بودن و مطالبهگری را درک کند.
سجاد محنتی در مصاحبه با خبرنگار باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد اظهار کرد: غالب نهادهای اجرایی کشور از ضعف روابط عمومی رنج میبرند و این حرف، حرف خود شورای شهر است. با وجود آن که بسیار سعی کردهاند راههای ارتباطی را بیشتر کنند، اما همچنان دچار ضعف در برقراری ارتباط هستند و به درستی نمیتوانند سخنان را به سمع و بصر مردم برسانند.
وی ادامه داد: در موارد دیگر این طور نیست؛ چرا که تلاش خود را کرده و به درستی حق را ادا کردهاند. البته از آنجایی که در روابط عمومی ضعف دارند، باز هم در رسیدن به اهداف دچار ناتوانی شدهاند.
مسئول سیاسی بسیج دانشجویی خاطرنشان کرد: این لایوها کمک میکنند که از شدت این ضعف در روابط عمومی کاسته شده و مردم نسبت به مسائل شهری حساس شوند. همچنین عملکرد شورای شهر به درستی بررسی میشود. از آن مهمتر، شورای شهر و روستا نماد جمهوریت نظام هستند و به شدت ضعیف شدهاند که آن هم دلایل خود را دارد؛ مانند آگاه نکردن مردم درخصوص مسائل شهری و لیستبندیهایی که در شورای شهر اتفاق میافتد.
وی افزود: از جمله راهکارهایی که میتواند این ضعفها را بهبود بخشد، این است که در مورد این مسائل صحبت و برنامهریزی شود. این باعث میشود اعتراضات مردم نسبت به نواقص کارهای شورای شهر شنیده و دیده شود. نکته این است که آیا منِ شهروند احساس کنم که می توانم در حل مشکلات دخیل باشم و راهکار بدهم.
محنتی در پاسخ به چگونگی هماهنگی این نشستها تصریح کرد: مهمانان برنامه را با توجه به شخصیت حقوقیشان دعوت کردیم که خود، دشواریهایی دارد. در ابتدا قصد داشتیم با روابط عمومی شورای شهر همکاری کنیم؛ اما متوجه شدیم که روابط عمومی، ما را در چرخه بروکراسی اداری قرار میدهد که موجب به تعویق افتادن برنامه و یکسری محدودیتها میشد. بنابراین، از مزیت اطلاعرسانی بیشتر برنامه صرفنظر کردیم و در عوض، هیچگونه محدودیتی برای ما معنا ندارد. راه ارتباطی ما با مردم، همیشه باز است و سعی کردیم مطمئن شویم هر سوالی که درخواست شد پرسیده شود.
دبیر اجرایی نشست های مشهد ۱۴۰۴ اظهار کرد: در نظر داریم که پیشنهاد شورای نخبه بومی شهر را به شورای شهر ارائه دهیم؛ زیرا دانشجو و خصوصا بسیج همان حلقه میانیست که مقام معظم رهبری به آن اشاره کرده اند. دانشجو مشکلات سطح جامعه را درک کرده و علم و تخصص ارائه راهکار را دارد.
سجاد محنتی درخصوص نحوه اجرای این برنامهها عنوان کرد: اجرای هر برنامه برعهده یکی از دانشکدهها است. به عنوان نمونه، جلسه کمیسیون فرهنگی را به دانشکده ادبیات و علوم انسانی و با مجریگری یکی از دانشجویان علوم اجتماعی ورودی سال ۹۸ این دانشکده سپردیم.
وی درپاسخ به نوع سوالات این نشستها گفت: نوع سوالات ثابت است و شامل اختیارات، وظایف، چشماندازها، چالشها و راهکارها میشود. سوالات دیگر را به اساتید هر دانشکده سپردیم؛ به گونهای که هم دانشجو و هم کادر دانشکده در همه مسائل، همکاری کنند.
محنتی افزود: تمایل داریم که نشستها ادامه پیدا کنند و به هر میزان که بتوانیم از افراد دعوت کنیم، ادامه خواهند داشت. امید است بتوانیم پس از برگزاری نشست هایی که با حضور اعضای شورای شهر برگزار می شوند، نشست هایی را نیز با حضور کارشناسان شهری برگزار کنیم.
مسئول سیاسی بسیج دانشجویی درخصوص موضوعات برنامههای آینده خاطرنشان کرد: در صورت هماهنگ شدن نشست های بعدی، در آینده نشستی با حضور آقای ضمیری، در رابطه با مسائل کالبدی شهر مشهد و بعد از آن با آقای موحدیان در رابطه با سیاستگذاریهای شورای شهر خواهیم داشت. همچنین جلسهای به صورت حضوری با رئیس کمیسیون بودجه و یک جلسه با آقای ارجاعی در رابطه با شهرداری مشهد داریم.
وی درباره میزان استقبال مخاطبان از این نشستها بیان کرد: همیشه استقبال افراد از این نشست ها حداقل به اندازه ۲۰ نفر بوده است و اثر و بازتاب خود را در بین نهادها و مسئولین داشته و دانشجویان تحت تاثیر قرار گرفتهاند. همچنین همیشه برگزاری این نشست ها را به اساتید و اعضای شورای شهر اطلاع داده ایم. و در تلاشیم بستری فراهم کنیم تا پیوست و بازتاب رسانهای این برنامهها ایجاد و از این طریق توجه دانشجویان نسبت به مسائل جلب شود؛ زیرا شعار ما این است: درس میخوانیم تا شهرمان را بسازیم.
همچنین علاقه مندان می توانند به فایل ذخیره شده لایو از طریق صفحه اینستاگرام بسیج دانشجویی با آدرس shahabfum دسترسی داشته باشند.
خبرنگار باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد: سیما خاوری
نوشتن دیدگاه