به گزارش باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد، اولین نشست از سلسله نشستهای تمدن نوین اسلامی با حضور بشیر سراجی، پژوهشگر تاریخ و تمدن، به همت جامعه اسلامی دانشجویان دانشکده الهیات در تاریخ ۱۳ آبان ۱۳۹۹ برگزار شد.
بشیر سراجی اظهار کرد: در ابتدا باید مشخص شود در رابطه با کدام پیامبر سخن میگوییم. پیامبری که توسط فرانسویها معرفی شد، یا پیامبری که داعش به جوامع القا کرد. درحالی که حضرت محمد (ص) پیامبر انسانها و رحمه للعالمین است. خداوند در قرآن به ایها الناس خطاب میکند نه به ایها المسلمون.
وی ادامه داد: حتی اگر فِرَق مسلمانان اعتقاد نداشته باشند که جانشینان پیامبر چه کسانی هستند یا به تعبیری امامان را نپذیرند، باید به این نکته توجه کرد که این عزیزان فرزندان پیامبر را مورد احترام میدانند و از صحبتهایشان استفاده میکنند.
سراجی یکی از وجوهی را که از پیامبر در دنیای مدرن یاد میشود، جنگجو بودن ایشان ذکر کرد و گفت: بیشترین تصویری که از ایشان القا شده است، این است که به طور مستمر در جنگها حضور داشتهاند. در صورتی که پیامبر به علم آموزی شهرت داشتند و شخصی بودند که بی کم و کاست اسلام را آموزش دادند. در جامعهای که دختران را زنده به گور میکردند، پیامبر این سنت ناپسند را با آموزش دادن ریشه کن کردند.
این پژوهشگر تاریخ و تمدن خاطر نشان کرد: ما نیاز داریم نگاهها تلطیف شوند تا بتوانیم مسائل صلح را تشخیص دهیم. در کل اساس اسلام بر صلح است اما با شخصی که به طور مستمر ظلم را ادامه میدهد نمیتوان صلح کرد. اگر دولتی به صراحت بگوید ما اهل صلح هستیم، ما هم متقابلا بر اساس اعتماد صلح میکنیم.
حجت الاسلام سراجی تاکید کرد: مبنا در هر جامعهای مهم است. مبنا اگر غیر از توحید باشد و فقط شعارش توحیدی باشد یا حتی بین نژادهای مختلف تفاوت قائل شود، به تمدن مطلوب نمیرسد. تمدن اسلامی محدود به قومیت نیست. زمانی پیامبر با یهودیان داخل مدینه پیمان صلح بستند که میدانستند یهودیان انصار اوس و خزرج بودند. اما سایر یهودیان همان ابتدا با پیامبر پیمان صلح نبستند. در آخر افرادی که نسبت به اینها آگاهی ندارند، باعث اسلام هراسی در جوامع دیگر میشوند.
خبرنکار باشگاه خبرنگاران دانشکاه فردوسی مشهد: فاطمه عباس زاده
نوشتن دیدگاه