نشریات

فعالیت در عرصه نشریات یکی از مؤثرترین راه ها در رشد و تعالی سیاسی، اجتماعی و فرهنگی دانشجویان است.

با یک آسیب شناسی از فضای نشریات دانشجویی این نتیجه حاصل می شود که علیرغم رشد کمی این رسانه ها در سالیان اخیر متأسفانه از حیث کیفیت و سوژه پردازی این نشریات در سطح مطلوبی نمی باشند، این مشکل وقتی دو چندان می شود که در تغییرات سیاسی کشور با عوض شدن دولت ها، افرادی متولی فرهنگ و آموزش کشور شوند که نگاه و بینش صحیحی به اصول و آرمان های انقلاب اسلامی، حضرت امام(ره) و مقام معظم رهبری نداشته باشند. لذا رشد چشمگیر کمی نشریات دانشجویی و استقبال از این عرصه، برنامه ریزی و خلاقیتی را ایجاب می کند که به تعالی و بالندگی کیفی نشریات دانشجویی نیز یاری رساند و دلگرمی و شوق را در دانشجویان جهت پرداختن به مسائل اصلی انقلاب اسلامی زنده نگه دارد. در این طراحی و برنامه ریزی نکته ای که حائز اهمیت است ضرورت مردمی و دانشجویی بودن این حرکت فرهنگی است.

در این راستا اولین دوره جشنواره خودجوش و دانشجویی «نسل چهارم»با حضور نشریات و رسانه های دانشجویی و با هدف ترویج و ارج نهادن به آثار مکتوب دانشجویان سراسر کشور در زمینه‌هاي سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، هنري، علمی، ...  و در بخش‌هاي مسابقه نشریات و رسانه های دانشجویی (نشریات برتر، آثار برتر و بخش ویژه) و مطالب دانشگاهی رسانه های کشور (آثار برتر) برگزار می‌شود.

همچنین مخاطبین این جشنواره تمام دانشجویان دانشگاه های سراسر کشور می باشند.

شماره های تماس دبیرخانه:  88926717  -  88923237  -  88924989  21+

آیین نامه و ضوابط فراخوان

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری تسنیم، کورش کمره‌ای دبیر جشنواره نشریات دانشجویی نسل چهارم و نماینده بسیج دانشجویی در نشست خبری این جشنواره اظهار داشت: دانشجویان دانشگاه‌های مختلف کشور قصد دارند جشنواره نشریات دانشجویی را با عنوان جشنواره نشریات دانشجویی نسل چهارم با حضور نشریات و آثار مختلف دانشجویی برگزار کنند.

وی با بیان اینکه طی سالهای گذشته جشنواره نشریات دانشجویی توسط دو دستگاه و وزارت‌خانه دولتی در سطح دانشگاه‌ها برگزار می‌شده است افزود: به‌دلیل اینکه برگزار کنندگان این جشنواره‌ها نهادهای دولتی هستند لذا ماهیت این جشنواره‌ها دولتی بوده و دانشجویان چندان نقش مؤثری در آن نداشته‌اند.

دبیر جشنواره نشریات دانشجویی نسل چهارم با اشاره به اینکه دانشجویان به‌دنبال برگزاری جشنواره‌ای بودند که از مرحله ایده پروری تا داوری آن را خود به‌عهده داشته باشند تأکید کرد: به‌دلیل حضور دانشجویان در تمامی بخشهای جشنواره ماهیت این جشنواره با سایر جشنواره‌های نشریات دانشجویی متفاوت است، از این رو 5 اتحادیه بزرگ دانشجویی به‌نام‌های بسیج دانشجویی، اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل، اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان، جنبش عدالت‌خواه دانشجویی و دفتر تحکیم وحدت به‌نمایندگی از سایر دانشجویان زمینه‌های برگزاری این جشنواره را فراهم کرده‌اند.

کمره‌ای به اهداف برگزاری جشنواره نشریات دانشجویی نسل چهارم اشاره کرد و گفت: کشف و شناسایی استعدادهای برتر دانشجویان، ایجاد بستر تعامل و هم‌افزایی بین نشریات و معرفی برترین آثار و نشریات دانشجویی از مهمترین اهداف برگزاری جشنواره نشریات دانشجویی نسل چهارم است.

وی به قالب‌های برگزاری این جشنواره نیز اشاره کرد و گفت: این جشنواره در سه قالب نشریات دانشجویی شامل برترین نشریه دانشجویی و آثار برتر دانشجویی کنار آثار ارسالی به رسانه‌های عمومی در خصوص مسائل دانشجویی و بخش ویژه با عنوان برترین نقد دانشجویی برگزار می‌شود.

دبیر جشنواره نشریات دانشجویی نسل چهارم تأکید کرد: در این جشنواره به برترین نقد دانشجویی جوایزی ویژه تعلق می‌گیرد.

کمره‌ای افزود: آثار ارسالی به جشنواره نشریات دانشجویی نسل چهارم در 8 بخش مقاله، یادداشت، گزارش، مصاحبه، طنز، طرح گرافیکی، کاریکاتور، متن ادبی و اینفوگرافی و صفحه آرایی مورد داوری قرار می‌گیرد.

وی افزود: نشریات برتر در بخش‌های فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، عقیدتی، ادبی، علمی، طنز و کاریکاتور با یکدیگر رقابت می‌کنند.

دبیر جشنواره نشریات دانشجویی نسل چهارم با اشاره به شرایط و ویژگی‌های آثار و نشریات برای حضور در جشنواره نشریات دانشجویی نسل چهارم گفت: نشریات دانشجویی که قرار است در این جشنواره مورد داوری قرار گیرند باید دارای مجوز بوده و آثار ارسالی فرستاده شده به جشنواره در بحث نشریات دانشجویی باید از مهرماه 91 به بعد در فضای رسانه‌ای منتشر شده باشد، همچنین صاحب اثر در زمان انتشار اثر باید دانشجو بوده باشد.

کمره‌ای درباره آثار ارسالی از سوی رسانه‌ها برای حضور در جشنواره نشریات دانشجویی نسل چهارم نیز گفت: داشتن مجوز و انتشار آثار از مهرماه 92 به بعد از مهمترین ویژگی‌هایی است که در زمینه آثار ارسالی از سوی رسانه‌ها در این جشنواره مورد نظر است.

وی همچنین درباره مهلت ارسال آثار یادآور شد: مهلت ارسال آثار به این جشنواره تا  12 بهمن ماه 93 پیش‌بینی شده است و علاقه‌مندان برای کسب اطلاعات بیشتر از چگونگی ثبت‌نام و اطلاعات بیشتر درباره فراخوان این جشنواره می‌توانند به سایت www.nasl4.ir مراجعه کنند.

دبیر جشنواره نشریات دانشجویی نسل چهارم تأکید کرد: اختتامیه جشنواره در هفته اول اردیبهشت ماه سال 94 در یکی از دانشگاه‌های شهر تهران برگزار می‌شود.

کمره‌ای همچنین به مرحله داوری آثار اشاره کرد و گفت: داوری آثار ارسالی در دو مرحله انجام می‌شود که در یک مرحله آثار توسط مدیران مسئول نشریات دانشجویی و فعالین دانشجویی مورد بررسی و ارزیابی قرار می‌گیرد و در مرحله دوم آثار برگزیده توسط صاحب نظران رسانه‌ای کشور مورد ارزیابی قرار خواهد گرفت.

وی به جوایز درنظر گرفته شده برای برگزیدگان این جشنواره نیز اشاره کرد و گفت: به 7 نفر اول برگزیده در همه قالب‌ها لوح و تندیس جشنواره تعلق می‌گیرد و به نفر اول برگزیده شده یک میلیون تومان، به نفر دوم 500 هزار تومان و به نفر سوم 250 هزار تومان تعلق خواهد گرفت.

دبیر جشنواره نشریات دانشجویی نسل چهارم تأکید کرد: به برگزیده منتخب در قالب نقد دانشجویی جایزه ویژه‌ای تعلق می‌گیرد که بعداً اعلام می‌شود.

نوشتن دیدگاه

ارسال