همایش"هاشمی ؛ سیاستمداری برای تمام فصول " شنبه 14اسفندماه در دانشکده مهندسی برگزار شد.
به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی، حجه الاسلام  رسول منتجب نیا قائم مقام حزب اعتماد ملی ضمن اشاره به  آیه 34 سوره مبارکه فصلت  گفت:  خداوند در این آیه  روشی را برای برخورد با مخالفین بیان می کند؛ بدی و خوبی یکی نیستند  در برابر بدی افراد با زیباترین روش برخورد کنید، برخورد احسن دشمن را تبدیل به رفیق شفیق می کند واین کار دشواری ست.
وی به عنوان مقدمه خاطرنشان کرد: یکی از مفاهیم بسیار ارزشمند که  در مفاهیم اسلامی مطرح است و روی آن فوق العاده تاکید شده است، مفهوم کرامت  و بزرگواری،  حلم ، بردباری و سعه  صدر است. تنگ نظری و خست در اسلام جایگاهی ندارد اسلام همواره به بزرگواری دعوت می کند.این مفهومی ست که در جامعه ما متاسفانه کمتر روی آن تاکید شده است. ما باید از سخت گیری و برخوروهای تنگ نظرانه و اینکه تحمل نقد نداشته باشیم درهر موقعیتی هستیم پرهیز کنیم.
 وی تاکید کرد: جامعیتی که هاشمی رفسنجانی داشت کم پیدا می کنیم نمی توانیم کسی را پیدا کنیم که در این قرن خلأ او را پرکند. اگر بنا باشد انتقاد کنیم من انتقاد های زیادی می توانم از گذشته بیان کنم  ولی بنای این جلسه بر بزرگداشت است نه برای به نقد کشیدن ایشان.
وی سپس به برشمردن ویژگیهای مرحوم هاشمی رفسنجانی پرداخت : اولین ویژگی ایشان همان مسئله حلم و بردباری ایشان است به عبارت دیگر کرامت ایشان است اوقبل و بعد انقلاب در برابر ناملایمات آدم وزینی بود واز پا در نمی آمد.
در سالهای اخیر یکی ازویژگیهای هاشمی رفسنجانی این بود که در برابر انتقاد تحمل می کرد حتی در برابر مخالفان. ایشان در برابر بی مهری ها و هتاکی های آنها موضع گیری نمی کرد در صورتی که جایگاهش طوری بود که میتوانست موضع گیری کند و مردم هم ازایشان چنین انتظاری داشتند.
هاشمی یک آدم بلند همت بود، نظر بلندی داشت و دلش می خواست همه از عدالت اسلام برخوردار باشند و کسی که چنین ویژگی داشته باشد،محبوب مردم خواهد شد.
یکی از ویژگی های هاشمی رفسنجانی دوراندیشی و عاقبت نگری بود، او قبل و بعد از انقلاب دوراندیش بود.
از دیگر ویژگی های آقای رفسنجانی این بود که  فکرو روشش،روش اعتدال بود و از افراط و تفریط مبرا بود
 از دیگر  ویژگی های ایشان  زمان شناس بودن ایشان بود. او در همه حوادث می توانست خودش را هماهنگ کند و اینکه می گویند هاشمی امروز هاشمی دیروز،  دلیل بر زمان شناسی اوست.  یک عالم سیاسی باید زمان شناس باشد.
یکی ازویژگیهای هاشمی واقع بینی  و واقع گرا بودن است از یک سو پایبند به قوانین دینی بود و در عین حال به واقعیت های جامعه بی تفاوت نبود.
عملگرا بودن از  دیگر وشاخص های ایشان بود،  اهل شعارنبود.او قبل از شعار دادن عمل می کرد. آخرین ویژگی ایشان مسئله مردم داری ست. به مردم باور داشت و رای مردم و اتحاد مردم را قبول داشت.
 وی در پایان گفت: در پایان عرایضم  روایتی از نبی مکرم اسلام صلوات الله علیه وآله می خوانم، ایشان می فرمایند  انسانی که دارای این ویژگی ها باشد،آتش دوزخ براو حرام است : نرم خوباشد، مردم دار باشد، آسان گیر و نزدیک به مردم باشد.
یادآور می شود نشست "هاشمی ؛ سیاستمداری برای تمام فصول " به همت انجمن اسلامی دانشجویان نواندیش به مناسبت چهلمین روز درگذشت آیت الله هاشمی رفسنجانی برگزار شد.

باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد: فائزه صفایی